Чалга мацка ли съм?

• 28 072
  • 467
  •   1
Отговори
# 420
Стига де, не се засягай.
Минзи така си говори.
Оо, аз просто съм се разлигавила яко, не ми обръщайте внимание. Оттатък, във фейсбук с една банда пловдивчани правим Азо и  ЛЕйди Га(р)га на кисели краставички, че май не прецених твърде нещата. НИщо. Продължавам да стоя зад читавата музика.

Само да споделя, че Минзи така си говори, ама си ги и мисли на около 90% нещата, дето ги пише.  Hug

# 421
  • In The Middle Of Nowhere
Аз съм била на две цигански сватби- ужас и безумие!

# 422
  • София
НЕ слушам чалга, обаче Азис съм го признала. Отвсякъде.
Ако в оперното изкуство в България имаше хляб, той щеше да е номер едно. Но няма...и затоа той е Азис, а не Васко.

Е баш пък Азис...
Винаги съм си мислила, че Дейв Геън доста добре би го докарал в операта.

# 423
Наистина ли е като по филмите, някой на микрофон обявява кой какво подарил? Grinning

# 424
Е баш пък Азис...
Винаги съм си мислила, че Дейв Геън доста добре би го докарал в операта.
Реди, заслушвала съм се в диапазона му, от него би станал страхотен, защо не, контратенор.

За справка - Бари Гиб.

(ех, как си припомних годинките, когато се занимавах с музика...)

Дейв е между тенор и баритон, според мене.

# 425
  • София
А, тези с кооперативния пазар в Люлин ги помня, нали ти казах.
Ама са малко урбанизирани цигани, аз на такава натурална без никаква урбанизация, като в "църна маца-бел котак" Simple Smile
Ние ще сме екзотиката там, виждам и Палмира ще вземем на джамбурето, забвата е уникална и неповторима, циганите са неподражаеми в това отношение, без да се шегувам. Нещо като кубинците.

Инфантилина, много ми е любима!

# 426
  • София
Ау, чакайте, че се сетих - на сватбата, за която писах тези дето се женеха не бяха цигани - обаче:
Една година бях в края на май в Ахтопол.
Изпращаха абитуриент (май първият в родата завършил гимназия).
За целта бяха наели местния стадион и уредбата така кънтеше, че се чуваше в целия град.
И да, подробно разбрахме кой какво подарява.

Но в случая здравият ми разум заключи, че това е добър маркетниг в полза на образованието, та не се ядосах.

# 427
  • In The Middle Of Nowhere
Наистина ли е като по филмите, някой на микрофон обявява кой какво подарил? Grinning

То това го има и по нециганските сватби  Joy Ама определно е гвоздея на вечерта. Как така някой ще даде х1000 лв и никой да не разбере!  Laughing
Ама аз друго имам предвид ужасната музика - за мен едно е чалгата със всичките там певици/и певци/, които да си пеят репертоара, друго е оркестър с жива музика, които свирят и пеят някакви безумни мелодии, мазни кючеци и всичко е изопачено с характерни извивки и пищене. Бе какво да кажа, едно и също и то цяла вечер, без спир! Няма някаква хубава характерна мелодия. Това е много далече от моите представи за фолк музика. Сашо Роман и Глория хиляди пъти предпочитам пред това. Дано никога повече не ми се случва  bishop!

# 428
  • София
Циганските ритми са някакъв изкривен вид додекафония за моите уши.
Просто казано: какафония.
Не се издържат, наистина.

Между другото с годините и филмите на Костурица с тая една и съща циганско-балканска тематика яко взеха да ме дразнят.

# 429
Филмите са предназначени за западната публика. Требе да се запознаят с Балканите все пак.

П. С. какОфония, кака Laughing

# 430
  • гр. Шумен
НЕ слушам чалга, обаче Азис съм го признала. Отвсякъде.
Ако в оперното изкуство в България имаше хляб, той щеше да е номер едно. Но няма...и затоа той е Азис, а не Васко.
То има хляб! Ама кой е казал, че трябва да е в България!
Иначе бях бясна, когато някакъв си там директор на зала България му отказа достъп до тази сцена с мотива, забележете, ЧЕ НЯМАЛ ДУША за такова място!!!! А идеята на флейтиста Кристиян КОев (надявам се да не бъркам името), беше да пее Аве Мария.
Не знам, не си падам по подобни гласове. Въпреки, че като се замисля май точно Азис е нещо като контратенор (или тенор алтино)- онова дето се опитва да се представи "човекът-вой". Сори, може да е уникален, ама не е мой тип.  А стила, в който се изявява пък хептен!

П.С. Ааа, сега мернах, че си написала, че е контратенор. Аз не съм спец по музиката, но такова ми е усещането! Peace

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 22:29 от Sessilly

# 431
  • София

Е стига де, видно е, че умишлено смених буквата, за да римувам с "додекафония".

# 432
  • София
Е, мен това ме радва.
Аз много харесвам циганската музика.
Много ме хвана яд, че не можах да посетя стоте цигански цигулки на концерта.
И Васко Василев пропуснах.

И между другото, понеже за чалга си говорим, циагните в чалгата са всъщност чалгата.
Азис, Бони, Софка, Сашо Роман и сигурно още има, но им се получава, просто.

Азис е цар на шоуто, дами.
Цирк, зрелище, скандал, това е.

# 433

Е стига де, видно е, че умишлено смених буквата, за да римувам с "додекафония".

Прости тогава. Wink

# 434
  • София
Ми то си е до менталност и светоусещане бе.
Аз фолклорните трели ги недолюбвам по принцип - и цигански, и български, и английски.
За мене нещо култивирано, префинено и фръцнато, моля,  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт