Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Настаняване на гости - сватба в друг град??

 • 5 788
 • 89
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1
Здравейте!

С партньора ми сме от различни градове (не в близост един до друг) и в момента плануваме сватба. За момента броя на гостите е в порядъка на 50-80 човека. За да няма сърдити роднини и приятели сметнахме за най-добре да намерим локация между двата града и всички да пътуват приблизително еднакви разстояния (ок 2-3 часа). Намерихме перфектното място за наистина уникална сватба, дилемата е следната - би ли се очаквало да покрием нощувки / транспорт за всички гости или би било достатъчно да потърсим и предложим опции за комфорен престой без да покриваме разходите по тях?

Не разполагаме с неограничен бюджет и моето мнение е че би било по-разумно да вложим парите за нощувки в самото преживяване, тъй като във всеки случай част от гостите ще пътува в една или друга посока, но бих се искала да чуя други мнения? Благодаря предварително.

# 1
 • Мнения: 1 557
За мен е редно да се покрият нощувките. На нашата сватба имаше малко гости, които пътуваха от някъде и им ги покрихме. Ние сме ходили на много сватби в други населени места, включително и чужбина , и винаги ни ги покриваха младоженците. Ние от своя страна съобразяваме винаги подаръка и с този разход.

# 2
 • София
 • Мнения: 7 260
Бих покрила нощувките, транспортните разходи - не. Ако не можете да си позволите нощувките, изберете ресторант в един от двата града. Не виждам причина роднините да се сърдят, все пак са съществени разходи това. А и сватбата си е ваша, по-добре да не оставяте отсега да ви се налагат за такива неща.

# 3
 • Мнения: 6 920
Редно е да се покрият. Аз бих платила нощувките. Все пак ги каните вие, не са решили да отидат на почивка или екскурзия. Освен това бюджета на гостите включва тоалети, подаръци, транспорт. Ако трябва да си платят и нощувките, може да ги обремените сериозно с разходи.

Или избирате единия град и покривате нощувки на гостуващата рода, или плащате за всички по средата. Попитайте за някакви намаления от хотела като за по-солидна бройка.

# 4
 • Мнения: 1 884
На сватбата, на която бях, не ми покриха нощувките, а мястото изобщо не беше близо до моя град, всички трябваше да пътуват. Честно казано, съжалявам, че отидох.

# 5
 • София
 • Мнения: 7 260
На нас са ни поемали нощувките, обикновено 1, вечерта на сватбата, ако е до два часа път, втора, ако сме искали, сме си я плащали. При сватба на морето са плащали по 2. Все пак няма как там само с една.

На една сватба не ни платиха нощувка и да, коментираше се от гостите. Че и сватбата беше от 10 сутринта в Ритуалната зала, което си е неудобно. Човек няма как да не си наеме хотел и предната вечер.

Ако ще плащате една нощувка, направете сватбата от по-късно, нека хората имат достатъчно време да пътуват и да се приведат във вид.

# 6
 • Мнения: 3 804
И ние миналата година ходихме на сватба на морето (от София сме). Ние си платихме нощувките, но имаше намаление и беше приемливо. Моментът не беше най-подходящия за да даваме пари за път и хотел, но те хората си се женят не спрямо нашите финансова стабилност Joy. И все пак не ми е било тъпо, направихме си уж почивка и не беше лошо.
Все пак мисля, че е редно на роднините да се платят нощувките и ако е нужно на по-възрастните да се организира транспорта.
Питайте за цена на нощувка и преценете на колко човека може да платите нощувката. Освен това ако е прекалено скъпо, аз бих сменила мястото вместо да карам хората да плащат. И не на последно място - не се сърдете, ако някой откаже да дойде с някаква тъпа за вас причина. Вероятно причината е финансова, така че не напъвайте и не се засягайте.

# 7
 • Мнения: 4 712
Да, редно е да платите нощувките. Ние правихме скоро сватба на дъщеря ми и аз платих хотела на всички наши гости. Всички бяха много доволни.

# 8
 • София
 • Мнения: 7 400
Досега, където сме ходили на сватба извън София, винаги нощувките са били покрити. На нашата сватба също платихме ние за гостите от провинцията и чужбина.

# 9
 • Мнения: 228
Лично аз съм ходила на няколко сватби в чужд град и никога не са ни плащали нощувките. Не съм чувала това да се коментира от гостите, повечето от които са идвали от различни краища на страната. И на мен не ми е било проблем или да съжалявам, че съм отишла, все пак нали съм отишла да се забавлявам на партито на близък.

Всъщност единственият, който съм чула да коментира негативно за неплащането на нощувки на гости, беше един, който на организираната от него сватба също не покри този разход. Grinning Не че е длъжен, но тогава да не се обажда, когато друг прави същото.

# 10
 • Мнения: 3 081
На всички сватби извън града на които съм била, са били платени нощувките, пътните разходи - не. На едната се случи объркване, и ни взеха пари в хотела, въпреки договорката с младоженците, та те изпратиха пари после на тези, които са платили в хотела, въпреки, че дори не знаехме за тази уговорка.

# 11
 • Мнения: 539
И ние платихме нощувките на гостите, които не бяха от града (моята рода). И аз бих посъветвала да изберете един от двата града и там да направите сватбата-ние така направихме. Може да има малко сръдни, но ще ви разберат. Така ще можете да си вложите част от парите за друго.

# 12
 • Мнения: 4 712
Това да се прави сватбата в неутрален град може да стои на дневен ред само ако няма никакви финансови притеснения. Да избереш неутрален град, а да се питаш трябва ли да платиш хотела на хората, които си поканил, не ми се вижда ОК. Лично мнение, разбира се.

# 13
 • Мнения: 114
На доста сватби сме ходили последните години и само 1 път са ни плащали нощувка - за мен са ок и двата варианта, но не смятам, че е нужно да се поемат от младоженците.
На роднини и близки, може би да, но и това зависи от вашата преценка.

# 14
 • София
 • Мнения: 19 262
Ние платихме нощувките, но не беше голямо перо, защото направихме сватбата в града, от който бяха повечето гости.

Общи условия

Активация на акаунт