Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 27 958
  • 986
  •   1
Отговори
# 630
Е, хайде, хайде, не може да познавате практиките във всички градове, в които има джамии Wink Вече почнахте да си смучете разни неща от пръстите, само и само да се убедите взаимно...в какво?
Замеряте се с някакви копи- пейстове от Гугъл вместо да поговорим над това дали тези високоговорители и надупените молещи се са ни най-големия проблем в момента. Щото, нали... Rolling Eyes

# 631
Не са най-големия ни проблем ,естествено.Още повече ,че се разбра ,че нямат разрешение.
Само че темата е по този повод нормално е да се придържаме към нея.

# 632
  • сред маслини и портокалов цвят

По темата - не искам да коментирам достатъчно коментираните събития, но имам такова чудене - в коя арабска (респективно, мюсюлманска) държава има християнска църква, където християните свободно да си влизат, да се молят, палят свещи? Да си обикалят свободно на Великден? Камбанките да бият неделя и на празници?

Благодаря за отговорите.

В мюсюлманската държава, в която живея, само в моя квартал има 2 църкви и няколко параклиса(квартала не е християнски държа да подчертая, смесен е). В града пък са няколко десетки.
Не съм чула някой да се е оплаквал, че с нещо го дразнят. А сериозни камбани имат иначе, в неделя ми звънтят прозорците. По празник пък шумотевицата е страшна, щото там имат обичай карнавали да правят със всички екстри-музика, тъпани, фойерверки и т.н. 

Копирах си отговора от предна страница. За Сирия става въпрос.

# 633
  • Costa Rica
Не прочетох в някоя мюсюлманска държава литургиите да се правят по високоговорител и да да изнесени извън църквите.

Четене се иска да. Mr. Green
Нали Mr. Green
В мюсюлманската държава, в която живея, само в моя квартал има 2 църкви и няколко параклиса(квартала не е християнски държа да подчертая, смесен е). В града пък са няколко десетки.
Не съм чула някой да се е оплаквал, че с нещо го дразнят. А сериозни камбани имат иначе, в неделя ми звънтят прозорците. По празник пък шумотевицата е страшна, щото там имат обичай карнавали да правят със всички екстри-музика, тъпани, фойерверки и т.н.  
Упс Embarassed
Ясмин, изпревари ме  bouquet

# 634
  • София
Аз имам въпрос защо нямаме проблеми с арменци, евреи и други живеещи тук? VЗащото те са образовани сляли са се с нас,  не лежат на соц. служби, не лежат по тротоарите когато се молят и  нямат талибански вид.

# 635
  • София
Добре де, никой не каза какъв е проблема, заради който си струва да се забрани лежането по тротоарите? Разбирам, че дразни, но с какво пречи, за да се забрани? Откъде идва и самото раздразнение? Не разбирам, простете, а и никой не обяснява. Толкова емоции за нещо, което по никакъв начин не влияе на живота ни.

# 636
  • Costa Rica
Добре де, никой не каза какъв е проблема, заради който си струва да се забрани лежането по тротоарите? Разбирам, че дразни, но с какво пречи, за да се забрани? Откъде идва и самото раздразнение? Не разбирам, простете, а и никой не обяснява. Толкова емоции за нещо, което по никакъв начин не влияе на живота ни.

Що бе, казаха ти. Пречи на естетическото им чувство, дразни слуха и дава лош пример на децата.

Което може да се каже и за лъскавите возила по тротоарите, виещата чалга и тоалетния хумор по официалните телевизии. Ама те са си НАШИ Mr. Green

Аз имам въпрос защо нямаме проблеми с арменци, евреи и други живеещи тук? VЗащото те са образовани сляли са се с нас,  не лежат на соц. служби, не лежат по тротоарите когато се молят и  нямат талибански вид.
Защото това е държавна (и не само) политика. Не е имало проблеми и с турците, преди некъф държавен "гений" да реши да ги "възражда". Което пък създаде Доган. От там беше логично да се появи и някой като Волен.
Естествен резултат от използването на религиите за политически цели Sick

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 09:51 от Делфина фон Ю.

# 637
А във Франция забраниха забрадките.

# 638
  • Costa Rica
И сега със затаен дъх следим докъде ще доведе тази забрана... ooooh!

# 639
  • София
И не само тях. Във френско училище не можеш да носиш и кръстче...

Делфина фон Ю. Да, това го прочетох, но ме притеснява. Ако приемем раздразнението за сериозно основание да се налагат ограничения на другите, да ги мразим и бием, то нещата неизменно ще стигнат до война, в която накрая ще остане само един. И този един сигурно ще се самоликвидира, защото го дразни самотата.

# 640
Защо да не се дразнят? След като свободните и смели български граждани успяха да накарат правителството да свали цените на бензина, да регулира спекулата, да се прочисти от корупция по всички възможни етажи на властта, да преобърне изцяло социалната си политика и след като върза стандарт далеч по-висок от този във Франция, например, решиха да почистят и къщичката си от фанатиците по чорапи.

Простете сарказъма, но това, което чета тук е меко казано лицемерие. Цялата Мара втасала, че това точно ви дразни ooooh!

# 641
  • Costa Rica
Делфина фон Ю. Да, това го прочетох, но ме притеснява. Ако приемем раздразнението за сериозно основание да се налагат ограничения на другите, да ги мразим и бием, то нещата неизменно ще стигнат до война, в която накрая ще остане само един. И този един сигурно ще се самоликвидира, защото го дразни самотата.
Хейтърството е национален Бг спорт, нали знаеш  bouquet
Смарти Heart Eyes

# 642
Леле мале, каква тема. Какво заглавие. Колко вдишан и издишан въздух.

Има една Наредба за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична община, която системно и вероятно нарочно демонстративно, се нарушава. Събрали се хора да поискат на митинг да не се нарушава. И хоп - 40 страници, посветени на Вселената и всичко останало.

Наредбата доскоро:
http://www.sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=103

Чл. 2. (1) На обществени места и в частни имоти, находящи се  на територията на  СО, се забранява викането, шумният говор, пеенето, свиренето и създаването на неестествен шум, използването на озвучителни системи и други електронни устройства, нарушаващи обществения ред и спокойствието на гражданите, включително и за религиозни, политически и търговски цели .

Действащата в момента наредба, след като предишната беше отменена от съда:
http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=133

Чл. 2. (1) Забранява се викането, пеенето и шумния говор и използването на озвучителни системи на обществени места.

ПП
Възможно е да има някаква допълнителна нормативна промяна, но не ми е известна.
Ако някой знае, да каже.

Вярвам, че нарушаването на наредбата няма нищо общо нито с обикновените мюсюлмани, нито християни, български граждани. На някого много му се търси конфронтация и повод да бъдем "умиротворявани", че територията ни е нужна за чужди ракети - демек "ПРО"-та, за чужди военни бази, за "барутен погреб" - демек военно сервизно помещение на "великите" "демокрации" и "борци против Световното зло" именно тук. Щото им е достатъчно далеч от собствената територия на "борците" и достатъчно близо до "стратегическия им противник", както и до нарочени поредни нови чужди държави - за борене с тях по съответния сценарий.

# 643
Съвсем добронамерено питам, ти познаваш ли го лично? Много ми е интересено колко ли усилия коства да се поддържа този медиен образ?

Да, както и един друг подобен на него образ с подобни, та и по-крайни идеи, който в медиите изкарват че е луд и "шизофреник", а всъщност е доста интилигентен и образован човек. Вижала съм как от едно предаване, в което се задават определени въпроси, след преработка и орязване на някои моменти, се получи така, че главния гост го изкараха перко наумов  Mr. Green И този образ преследва човека и до днес. Затова не приемам всичко по телевизията за чиста монета.  Peace

# 644
Аз не видях някой да одобрява действията на Атака.

Общи условия

Активация на акаунт