Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 27 827
  • 986
  •   1
Отговори
# 780
Разбира се, че няма. Иначе нямаше да се дразнят толкова.  Mr. Green

# 781
   Ще изместя малко темата .
    Искам да попитам , има ли тук искрено вярващи християни . И колко пъти в месеца , посещавате литургия в църквата  ? Thinking

А това защо според теб е важно за темата?

# 782
   Ще изместя малко темата .
    Искам да попитам , има ли тук искрено вярващи християни . И колко пъти в месеца , посещавате литургия в църквата  ? Thinking

Отговарям ти веднага.
За мене РЕЛИГИЯ и ВЯРА са 2 различни неща. Аз вярвам, но мразя всичко, що е свързано с вкарване на вярата в РЕЛИГИОЗНА опаковка. Не ме интересува каква е опаковката, муслимска, християнска или будистка, просто е промивка на мозъка.
Религиите са просто един от многото начини да бъде вкаран човекът в някакво стадо и подчинен. Да не говорим пък какъв мотор за пИчелене на парички са.... Money

# 783
Много е лесно да си толерантен когато не си пряко засегнат . До преди 5 години живеех в град близо до София с предимно българско население и  малко роми . Сега живея в град със смесено население , българи , роми , турци и виждам каква е разликата . Оставям настрана напевите от джамията , фесовете , забрадките , шалварите и т.н.
Страшното е когато влизаш в магазин и те поздравяват на турски , когато търсиш работа и първия въпрос е от какъв произход си , когато членове на една не етническа партия извиват ръце на директори да не назначават българи и много , много подобни . Това ли е България ?
P.S. Никога не съм и не бих гласувала за Атака и не одобрявам действията им .

# 784
  • София
Разбира се, че няма. Иначе нямаше да се дразнят толкова.  Mr. Green
Да, бе, Занда е носила цветя пред джамията!!! Grinning

# 785
  • София
Лара, ти пък що си се преселила в такъв град? Ела в София. Градове като този, който описваш, рано или късно ще си станат спонтанно изцяло турски. Лошо няма. Аз там не ходя. Mr. Green

# 786
   Ами да речем че е важно , може пък да правя някакво статистическо проучване  Mr. Green
   Жозефина  Peace
   Много от критикуващите тук , искат да покажат че са силно вярващи християни . Но сигурно стъпват в църквата само по празниците ,защото така е модерно . Да не говорим пък , че едва ли са запознати с църковните канони изискващи подходящо  облекло за посещенията в църквата , за празниците , псалмите и т.н .
 На чужд гръб и сто тояги са малко . Лошото е че не можем да се поставяме на мястото на другите хора , преди да решим да ги бесим така настървено . Виждаме чуждите грешки , но не и собствените си .
 Аз се моля само за едно , да не последваме един ден съдбата на бивша Югославия  Praynig
 Че както е тръгнало , скоро българите в България , ще бъдем от другата страна на бариерата - ще бъдем малцинство.

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 17:23 от shams u amar

# 787
Да, бе, Занда е носила цветя пред джамията!!! Grinning

hahaha  ooooh!
 Аз не ходя на църква. Не съм атеистка, не съм и силно вярваща. При всички положения знам, че не бих се "заробила" да спазвам изкуствено наложени от църквата правила на живот и поведение. На мнение съм, че на съвременния човек на 21-ви век не му е нужна религия, за да си обясни необяснимите и плашещи го неща в света и живота, каквото е било едно от предназначенията на религията в зората на нейното възникване. Също така смятам, че религиозните ограничения са глупост, и аз не бих ги спазвала. Надявам се ролята на религията в Европа в бъдеще да намалява, а не да се увеличава, но това няма как да стане, докато ЕС така щедро отваря вратите си за всякакви пришълци от по-слабо развитите части на света.

# 788
Да, ако си бяха затворили вратите овреме, още щеше да си в България.  Mr. Green

# 789

Е, България все пак си е в Европа, което не може да се каже за африканските страни и арабския свят. А и има разлика в устройството на държавата ни и това на въпросните държави, които са си от третия свят, откъдето и да ги погледнеш.

# 790
Че сме в Европа, в Европа сме, но за ЕС не сме дорасли още.

# 791
  • Costa Rica

Е, България все пак си е в Европа, което не може да се каже за африканските страни и арабския свят. А и има разлика в устройството на държавата ни и това на въпросните държави, които са си от третия свят, откъдето и да ги погледнеш.
Да бе, България е от четвъртия.
 Joy Joy Joy
Я ми кажи, като толкова те е грижа за България и българското, що щеш в Германия, м?

# 792
 Joy Joy Joy
Я ми кажи, като толкова те е грижа за България и българското, що щеш в Германия, м?

Също мога да те попитам твоите приятели що щат в България, като са такива ревностни мюсюлмани, защо не си седят в родните страни, а идват към Европа? А това, че съм в Германия не значи, че не ме интересува какво става в България.

# 793
  • Costa Rica
 Joy Joy Joy

Също мога да те попитам твоите приятели що щат в България, като са такива ревностни мюсюлмани, защо не си седят в родните страни, а идват към Европа? А това, че съм в Германия не значи, че не ме интересува какво става в България.
Заради това, например. И това
Или желанието им просто да останат живи ти пречи на идеята за чиста раса?

# 794

Joy Joy Joy
Това че Отилия живее в извън Бг не я прави по-малко българка от някои други.
Приносът и към България ( печелеща доходите си в Германия, и харчеща ги в БГ) сигурно е по-голям, отколкото на 10ина безработни родолюбци, живеещи в България.

Общи условия

Активация на акаунт