Новите ви книги - 8 тема

• 55 137
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Не знам от библиотеката смятат ли се за нови книги, но аз предимно от там вземам и искам да споделя тази нова разнообразна "купчина":

"Книга за смеха и забравата" - Милан Кундера (имаше много негови и нищо не съм чела,дано съм улучила да е по вкуса ми)
"Дневникът на Ма Ян" - Пиер Аски (видях я в някоя от темите тук и без това в момента съм в Япония със "Златния храм", ще прескоча и до Китай)
"Срам" Салман Рушди (от любопитство към автора я взех, а и напоследък все бях в Пакистан чрез "Три чаши чай" и "Изпепелени сенки")
"Небето над Китай" Пърл Бък (чела съм от нея "Източен вятър, западен вятър" и ми хареса)
"Изумление и трепет" - Амели Натомб (да "пробвам" нашумялата авторка, точно тази книга от многото избрах заради "японската връзка")
"Сълзите на мама" Мишел Лая - случаен избор, мисля, че ще ми хареса
"Опасни маски" - Айзък Азимов - от дете не съм чела, струва ми се, че тази не е фантастика (предпочитам)

# 151
  • София
,

PS: Да допълня само, че форматът на Лора е ужасен и корицата й също е ужасна. Дано поне книгата ми хареса.  Laughing

ще се радвам да споделиш за Лора,в списъка ми е Simple Smile

# 152
Слънчоглед, сега започнах да я чета. С удоволствие ще споделя мнение утре или другиден, когато ще съм стигнала до средата.

# 153
  • на североизток от Рая
    svet65, би ли споделила отзиви като прочетеш "Сълзите на мама" ?

Всъщност, всичко, което си взела, ми харесва.  Peace Мисля, че няма скучни книги сред тези.
 Не че съм ги чела, звездите ми го говорят.  Laughing

# 154
    svet65, би ли споделила отзиви като прочетеш "Сълзите на мама" ?

С удоволствие! Само не знам кога... освен тези, имам още толкова от другата библиотека. Почвам една по една, ще споделям редовно.Simple Smile

# 155

И днес имам нови книги (пак стари, една  бабичка ги беше наредила на тротоара на едно одеало...)

Алън Силитоу - "Самотният бегач на дълги разстояния" (на книгата пише "дълго разстояние")
Джеръм Селинджър - "Девет разказа / Семейство Глас"

Чела съм ги и са ми любими,  да си ги имам.

# 156
Лу, с теб сме на една вълна.
Преди да заспя ми беше интересна до края, обаче... как да кажа, след него ме остави малко разочарована. Може би нещата накрая ми се сториха понагласени, написани набързо, недоизпипани. За разлика от брилянтното действие и фабула.
Тиета, ах, Тиета от Агрести! Истински Амаду, наслада за чувствата и емоциите ми!
И сега след това какво да чета, като всичко ми е празно, елементарно някак...
Продължавам да търся Клошмерл, засега безуспешно.
И Лора никак не ми хареса, не искам да я чуя.

# 157
  • на североизток от Рая
  Новите" ми книги са пак от библиотеката.
 Отидох да си взема "Вино от глухарчета", защото ви обещах, че ще я прочета, но не се стърпях като видях, че имат нови книги и взех още 3.

Последната я взех за дъщеря ми. Тя чете книги от тази поредица.

Аз почти прочетох "Къщата на спящите красавици" и чак ме хваща яд на дядката, който ляга до младите, спящи момичета. И ги пипа освен това. Нещо японската култура ми е доста чужда. А пък тази похотливост във възрастните мъже ми идва в повече.

"Вино от глухарчета" ще си я прочета с удоволствие, чака ме и "Железният светилник".

Хубав ден и приятно четене!  Hug

# 158
  • Sofia
В Столична библиотека на пл.Салвейков, вчера имаше 3 бройки "Клошмерл"-Габриел Шевалие.
Аз си взех една. Grinning

# 159
Отивам да взема втората, благодаря!
Така ми се искаше да я имам, но и това е вариант...като ми е гладно за нея  Laughing

# 160
Слънчоглед, не съм завършила все още Лора, но засега ми харесва. История за една млада еманципирана жена с леко объркана представа за себе си и света, която се забърква в странна кримка. Сюжетът ми е забавен, книжката е читаема, без излишни словесни красноречия и върви леко.

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 10:14 от malvinaina

# 161
  • София
Здравейте,
Бих искала да попитам за впечатления от авторката Людмила Филипова. По-специално за книгата й "Стъклени съдби", но и за другите й романи. Истината е, че до сега не бях чувала за нея, но много ме заинтригуваха темите на книгите й. Прочетох няколко мнения, но са много противоречиви, пък аз си се доверявам най-много на мненията споделени тук. Simple Smile

# 162
От вчера:

Попаднах на тази и много искам да я взема:  Simple Smile

# 163
  • В най - голямото село
Здравейте,
Бих искала да попитам за впечатления от авторката Людмила Филипова. По-специално за книгата й "Стъклени съдби", но и за другите й романи. Истината е, че до сега не бях чувала за нея, но много ме заинтригуваха темите на книгите й. Прочетох няколко мнения, но са много противоречиви, пък аз си се доверявам най-много на мненията споделени тук. Simple Smile

На мен лично "Стъклени съдби" много ми хареса, както и "Анатомия на илюзиите". Останалите си ги купих, но не ми бяха така интересни.

# 164
  • Belgium
вълшебница подкрепям напълно мнението ти за "Преди да заспя". Невероятно интересна, но с леко претупан и силно извратен финал. И все пак я препоръчвам  Laughing

Сега чета "Жълтите очи на крокодилите", тук имаше доста различни мнения за книгата. На този етап ми е интересна, като я завърша, ще дам цялостно мнение. Видях, че е част от трилогия. Дали са издали и другите две книги на български?

Общи условия

Активация на акаунт