Новите ви книги - 8 тема

• 55 172
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Лу, няма още втора и трета част на "Жълтите очи на крокодилите". И аз ги очаквам с нетърпение.
Сега чета "Слепота" -
Мдаам, ... има и филм по нея - Blindness  Simple Smile

# 181
  • Кацнала на едно дърво.
"Напътстващ звук" на Белла Ахмадулина (старо издание от 2003).

И:

И аз от "Кръгозор":

# 182
  • Sofia
Излязох с намерението да си купя "Копелето на Истанбул" (Шафак), "Сонечка" (Улицка), поколебах се и за "Татко" (Уортън), но в крайна сметка избрах

От книгите на Алиенде повече ми харесват тези , в които разказва за себе си, за семейството, за страната си - може би защото нейният живот е като истински роман или поне така успява да го представи. Харесва ми как разказва...
Аз бях очарована.  Peace

# 183
Излязох с намерението да си купя "Копелето на Истанбул" (Шафак), "Сонечка" (Улицка), поколебах се и за "Татко" (Уортън), но в крайна сметка избрах

Първата не съм я чела, но за втората и третата давам горещо по един глас. Няма да сбъркаш, ако си ги вземеш. Peace

# 184
  • София
преди малко поръчах
Островът под морето
Паула
Съкровени вкуснотии
Тиета от Агрести
и от размяна получих
Портрет в сепия
Да убиеш присмехулник

# 185
  • София
Повлияна от мненията тук си поръчах "Изпепелени сенки" от Камила Шамзи и нямам търпение да я започна. Simple Smile

# 186
Да изкажа възторг от "Споделен живот" на Джоди Пико. Покъртителна човешка история, прекрасно написана, разнищена от всички гледни точки. Тежка, истинска, но се чете бързо и денонощно.
С две ръце!

# 187
  • на североизток от Рая
  Днес си взех от библиотеката 

Дано да не ми дойде сладникава, че хич не ги обичам такива.

# 188
  • Разпиляна във въображението
Василиса, чакам мнение за "Подборът". На мен не ми хареса. Отгоре на всичко се оказа и поредица.

# 189
  • София

Момичета на Изабел Алиенде, освен "Къщата на духовете", коя друга книги е толкова завладяваща?
Чудех се много, четох откъси...Исторически не ми се четат. "Ева Луна"?

# 190
  • София
neli mar4, тази книга ме прониза право през сърцето. Поплаках си дори. Не бих казала, че е сладникава  Peace

Klemy, от Алиенде четох "За любовта и сянката" и много ми хареса. Различна е от "Къщата на духовете" и не върви да ги сравнявам.

Аз за нови книги не върви да говоря, като изключим около 500 заглавия, които свалих от читанката, за да ги прочета на рийдъра  Crazy

# 191
  • София
Момичета на Изабел Алиенде, освен "Къщата на духовете", коя друга книги е толкова завладяваща?
Чудех се много, четох откъси...Исторически не ми се четат. "Ева Луна"?
Бих продължила с "Дъщеря на съдбата" и "Портрет в Сепия".

# 192
"Ева Луна" е приказка, а "Паула" и продължението и "Сборът на дните" ти взимат сърцето. Всъщност, Изабел Алиенде има една слаба книга и това е "Инес, моя душа". И онази тинейджърска трилогия, но тя все пак е  насочена към децата.

Аз съм на Марк Леви - "Всички онези неща, които не сме си казали".

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 20:05 от вълшебница

# 193
# 194
  • София
Благодаря ви, момичета. Май ще трябва да купя 2-3 книги, за да се ориентирам в творчеството на Алиенде по-задълбочено. Много разностилна авторка. Hug

Общи условия

Активация на акаунт