Новите ви книги - 8 тема

• 55 176
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
  • Belgium
"Ева Луна" е приказка, а "Паула" и продължението и "Сборът на дните" ти взимат сърцето. Всъщност, Изабел Алиенде има една слаба книга и това е "Инес, моя душа". И онази тинейджърска трилогия, но тя все пак е  насочена към децата.

С две ръце подкрепям това мнение  Laughing

Моите нови - много ми похвалиха Николай Табаков и аз като изкушена в новата българска литература, реших да видя как пише.

# 196
  • София
Моите нови - много ми похвалиха Николай Табаков и аз като изкушена в новата българска литература, реших да видя как пише.
Ха... Първият ми работодател - страхотен човек  Grinning
От него съм чела Пинокио. Пазя хубави спомени от книгата.
Дай непременно отзиви за романа му, след като го прочетеш!

# 197
Марк Леви ме очарова. Приятна книга за обич (всякаква), от каквато имах нужда след онова тежко блато от мъка в "Споделен живот".
Сега взех "Жълтите очи на крокодилите" и много, много чакам това :

# 198
  • Belgium
Тонкабонка, непременно ще пиша, имам високи очаквания за тази книга  Laughing

Сега привършвам "Жълтите очи на крокодилите" и започвам с нея. "Жълтите очи на крокодилите" ми допадна, въпреки разнородните отзиви за книгата тук. Приятна за четене, увлекателна, образите търпят развитие, а не остават статични от началото до края. Действието не е фокусирано върху крокодилите, както се опасявах от заглавието. Бих си взела и другите два части, когато излязат.

Вълшебница, дай моля те после отзиви за "Една женска усмивка"  Laughing

# 199

Вълшебница, дай моля те после отзиви за "Една женска усмивка"  Laughing

Само да излезе!

# 200
  • София
Няколко книжки, които получих от размяна:

Благодаря ви момичета  Hug

Тери Пратчет и Сидни Шелдън са нови автори за мен. Не знам защо, но досега не съм чела нищо от тях.

# 201
  • София
Меичка сподели после мнение за "Прекрасният нов свят" Simple Smile

# 202
  • Belgium
Вивиан, щом Тери Пратчет е нов за теб, не бих ти пепоръчала да започнеш точно с тази негова книга. Не му е от най-силните  Peace

# 203
  • София
Лу, аз съм свалила почти всички книги на Пратчет - не съм чела досега нищо от него. На коя да заложа като начало?

# 204
  • Belgium
На мен лично от историите за "Света на диска", най-много ми допада линията книги за магьосници. И в този ред на мисли бих ти препоръчала да започнеш с "Цветът на магията"  Laughing

Ето и една популярна таблица, коя след коя книга следва:

http://www.au.lspace.org/books/reading-order-guides/the-discworl … der-guide-1-5.jpg

# 205
  • София
Олеле, идея нямах, че с наръчник се чете  Grinning

# 206
  • Кацнала на едно дърво.
Василиса, чакам мнение за "Подборът". На мен не ми хареса. Отгоре на всичко се оказа и поредица.
На мен ми хареса. И не се свеня да я сравня с Олдъс Хъксли (е, по-"олекотена", де Laughing).
"Прекрасният нов свят" е задължителна литература (по моя си списък Laughing).
Три български книги от мен:

И

# 207
  • Казанлък of all places
"Прекрасният нов свят" е едно от най-добрите неща, които съм чела някога. А ти казваш, "Подборът" е подобен  - в смисъл ,антиутопия ли е , философията му ли е подобна...?
Много искам да ми кажеш като свършиш с Карабашлиев дали ти хареса. Simple Smile

# 208
Не съм Василиса, но на мен и разказите на Карабашлиев много ми харесаха, приятелка ми ги изпрати. След всеки имах чувството, че съм прочела реална история, което си е един от най големите комплимети, които мога да направя.
Привършвам Александрийски квартет, а след това ме чака Сянката на вятъра, най сетне.

# 209
  • Казанлък of all places
Аз съм влюбена в тази книга  Embarassed и я подарявам на разни хора, на които искам да (по)кажа,че ги обичам...
Странно или не, "18% сиво" не ме грабна толкова, но "Кратката история..." просто ми бръкна в душицата. Интересно ми беше Василисата като човек "от занаята" какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт