Как си представяте героите от книгите, които четете?

• 90
  • 3
  •   3
Отговори
Здравейте,

Не съм убедена, че темата е важна или ще бъде интересна.. Четейки някоя книга, представяте ли си героите в нея по някакъв начин - известна личност, маш приятел или тотално измисляте чертите му и го “създавате”. Ще ми бъде интересно и да се дадат примери.

Аз например, четейки “Белези от Рая” си представям Калина като Изабела Иванова (синеока и руса), а Чобан Руси като Димитър Селенски.

Скрит текст:

Ще ми бъде интересно да си попишем кой как вижда героите в книгите, които чете.

Ако темата не е коректна, моля да се изтрие.

# 1
  • София
Физически образ - не. Представям си характер и по някакъв начин ако авторът описва неща, които са в периферията, или някое от решенията на героя не пасва на описания образ, се ядосвам и книгата ме дразни. В такива случаи май най-често я зарязвам.
Но съм забелязала, че ако има филмирана версия на историята, неволно взаимствам образи.

# 2
Моите усещания са като на Marisha. Мноого рядко си представям цялостен физически образ, по-скоро малки отрязъчета като цвят на косата, цвят на дрехите описан в конкретна сцена... И честно казано повече си представям обстановка отколкото хора.
Но ако книгата е филмирана, сто процента прехвърлям избраните актьори върху героите.

# 3
Интересна тема, ще я следя с удоволствие.
Аз си ги представям, според описаното в книгата. Ако авторът е дал само описание на характера, следвам само него. Ако авторът е дал и физическо описание - тогава е по-лесно.  Разбира се, понякога се получават "изкривявания". Например, сега чета "Отнесени от Вихъра". В книгата има много добри детайлни описания на героите, но аз все си ги представям според образите им във филма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт