Новите ви книги - 8 тема

• 55 722
  • 750
  •   1
Отговори
# 600

Цитат
Болен изказ, цинизми, сексуална незадоволеност, обърканост, страх, това е днешният литературен Аз. И точно тези романи обират всички награди през последните години. Колко жалко!
Липсват ми стойностните книги.
Истинската литература.
На същото мнение съм. Peace

# 601
Има си цяла и подробна тема за "Псевдонауката" на Бен Голдейкър; там има и отзиви. Wink Иначе последно си взех това:

Не знам обаче кога ше го чета.

Simple Smile

# 602

Цитат
Болен изказ, цинизми, сексуална незадоволеност, обърканост, страх, това е днешният литературен Аз. И точно тези романи обират всички награди през последните години. Колко жалко!
Липсват ми стойностните книги.
Истинската литература.
На същото мнение съм. Peace
И аз , но нали литературата е отражение на живота.Нормално да е такъв лирическият ни герой.И той се плъзга само по повърхността на чувствата си , а стила  в повечето случаи е улично жаргонен, или ненужно претенциозен. Другият съвременен прототип е Беки Б. и роклички, чантички. Те вероятно са за предпочитане, че поне нямат претенции за голяма литература и успиват всяка мисъл, но  не депресират с измислени драми и алкохолни делириуми.  Напоследък си мисля, дали аз не съм загубила усещането и желанието си към книгите. Някога , почти всяка втора прочитах на един дъх и ме трогваше или размисляше. Сега ми се случва мноого рядко. Затова и със страх си купувам книги на съвременни автори .

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 12:34 от Анонимен

# 603
  • София

# 604
  • Belgium
Иля, благодаря ти за отзивите.

Аз съм чела "Платформата" на Уелбек и знам, че стилът му е доста труден. Но си струваше защото зад цинизмите и разюзданата сексуалност имаше идея. Явно във "Възможност за остров", това липсва.

# 605
Моите нови са Филип Джиан "Нечистота"  и Ърнест Хемингуей " Африкански мемоар" .

# 606
А "И слънце изгрява" кога дее?
Като не слушаш, чети сега ловни приключения.

# 607
А "И слънце изгрява" кога дее?
Като не слушаш, чети сега ловни приключения.

Изчетох го отдаавна "слънцето" Hug , но да си призная фаворит си ми остава  "Безкраен празник " . А ловни приключения харесвам . Още от времето , когато четях Даръл. Grinning

# 608
От размяна се радвам на:
и

# 609
и подарък  Grinning:

Някой ако е чел "Сатанински строфи" и "Среднощни деца" - има ли значение за въздействието коя първа ще се прочете?

вълшебница,  после ако се сетиш пиши хареса ли ти "Мидълсекс" - и аз чух само суперлативи, но аз нещо не я възприех...??!!

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 20:10 от svet65

# 610

Чух суперлативи, да видим.

# 611
И аз се заразих от всеобащата мания по "Псевдонауката". Едвам я намерих в Стара Загора, но в Хермес явно бяха предвидили един брой за мен Simple Smile

# 612
# 613

Ох, тази книга е мнооого дебела.   Laughing
Аз останах с първоначално впечатление, че ще има много герои и събития, които няма да запомня, но уви, толкова дебела книга, само с трима герои.   Laughing Иначе не е лоша, става за четене.

# 614
Книгата не ти харесва защото е дебела или има и някаква друга причина?

Общи условия

Активация на акаунт