Новите ви книги - 8 тема

• 55 007
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Преди малко я мернах в книжарницата и корицата веднага ме хвана:

Описанието също ми се стори любопитно и си я взех. От задната корица: Единственият начин да помогнем на учениците да станат почтени и принципни личности, а не хора, които правят просто каквото им се каже, е да им дадем шанс сами да открият смисъл в нравствеността. Това означава да им съдействаме те сами (или заедно с други) да решат как трябва да се държи човек. Няма как да поемем в тази посока, ако не изоставим инструментариума на традиционната дисциплина. Още по-важно е да преодолеем прекалената си ориентация към послушанието и вместо това поведем учениците в процес на създаване и обосноваване на нравствени принципи…

Звучи наистина зарибяващо, а и темата е наболяла, та дано и съдържанието си струва. Още за нея - тук!

Peace

# 721
Аз пък "Винена афера" :

Боже, трябва да се спра. Купът изкушения расте, аз почти не чета, защото в момента нямам никакво време, а купувам като обезумяла.

# 722
  • В най - голямото село
Днес точно си взех Бавният валс на костенурките и сега виждам, че я има и в електронен вариант. Ето , ако някой се интересува:
http://www.helikon.bg/ebooks/556/10000000000132_bavniiat-vals-na … kostenurkite.html

# 723
Последните две- три седмици си купих :
1. "Три чаши чай" ; 2. "Кабулските лястовици"3. "Младите лъвове " на Ъ.Шоу ; 4. И.Алиенде 2 книги , 5. На Моъм едни разкази по истински случай, 6. "451' по фаренхайт", 7. Амели Нотомб- за пръв път ще се запознавам с творчеството, 8. Пере Калдерс- също нов за мен автор....адски съм доволна чак си завиждам сама  Joy

# 724
Честито! "Три чаши чай" и "Кабулските лястовици" мнооого ми харесаха. Дано и на теб! Simple Smile
На Амели Нотомб какво си взе?

Аз днес ще си взема:

След възторга ми от "Хвърчащата класна стая" искам да продължа с Кестнер "за възрастни". Simple Smile

# 725
Честито! "Три чаши чай" и "Кабулските лястовици" мнооого ми харесаха. Дано и на теб! Simple Smile

Аз днес ще си взема:

След възторга ми от "Хвърчащата класна стая" искам да продължа с Кестнер "за възрастни". Simple Smile
Аз съм много сигурна в това, че и на мен ще ми харесат и двете книги, на Амели Нотомб- "Живак"- взех я втора употреба и нямах избор, просто отдавна искам да се запознач с нейното творчество Wink

# 726
Харесвам всички детски книги на Кестнер и някои препрочетох заедно с  дъщеря ми,но не съм чела нищо негово за възрастни. Ще чакам отзиви !  Simple Smile

# 727
# 728
  • Sofia
Харесвам всички детски книги на Кестнер и някои препрочетох заедно с  дъщеря ми,но не съм чела нищо негово за възрастни. Ще чакам отзиви !  Simple Smile
И аз съм фен на детския Кестнер, но "Трима мъже в снега" изобщо не ми хареса...

# 729
На мен ми хареса "Трима мъже в снега".

# 730
От "Кестнер за възрастни" ми хареса "Изчезналата миниатюра" - смешна и забавна.
Издавана е преди доста време май.

# 731

Аз днес ще си взема:

Аз съм чела Трите чаши чай, а Кабулските лястовици от същият автор ли са ?

# 732
Не, общото е само темата за Афганистан. "Кабулските лястовици" не е документална книга като "Три чаши чай", а роман от алжирския писател Ясмина Кадра. Все още си спомням много ясно образите в него. Няма съмнение, че драматичните събития са запомнящи се, но според мен изграждането на героите е силната страна на книгата.

# 733
Не, общото е само темата за Афганистан. "Кабулските лястовици" не е документална книга като "Три чаши чай", а роман от алжирския писател Ясмина Кадра. Все още си спомням много ясно образите в него. Няма съмнение, че драматичните събития са запомнящи се, но според мен изграждането на героите е силната страна на книгата.
Всъщност аз си ги купих точно защото общото между тях е Афганистан Wink

# 734
  • sofia
Аз ще заложа малко на българската литература, отдавна не ми се беше случвало. Ето ми новите попълнения, първото от което отпочнах веднага:

, за тази така и не съм сигурна имах ли я, нямах ли я...затова си я купих .

Общи условия

Активация на акаунт