Новите ви книги - 8 тема

• 55 722
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Кацнала на едно дърво.
Иначе още един положителен отзив за - беше ми идеална за ваканционно четиво  Peace
Аз даже си направих вече лимонов сладолед. ще опитам и рецептата за шоколадов.  Grinning

П.П. На Салман Рушди имам само приказките. Не съм в луд възторг от тях и затова май не съм чела нищо друго от него. Чела съм откъси от "Сатанински строфи", много отдавна.
Имам чувството, че е по-скоро "моден автор", отколкото Автор. Но първо бих прочела още едно-друго от него, преди да изказвам твърди убеждения.

# 541
Мен "Срам" на Салман Рушди много ме впечатли. Нямам обяснение точно защо, но още от началото ме понесе като някакъв вихър и не ме пусна до края. Много сериозна, "целенасочена" и въздействаща ми се стори книгата. Още не смея да изказвам категорично мнение за автора, но се надявам да ми харесат и другите негови книги, които смятам да прочета: "Сатанински строфи", " Среднощни деца" и "Шалимар клоунът". 

# 542
  • Разпиляна във въображението
Мен "Срам" на Салман Рушди много ме впечатли. Нямам обяснение точно защо, но още от началото ме понесе като някакъв вихър и не ме пусна до края. Много сериозна, "целенасочена" и въздействаща ми се стори книгата. Още не смея да изказвам категорично мнение за автора, но се надявам да ми харесат и другите негови книги, които смятам да прочета: "Сатанински строфи", " Среднощни деца" и "Шалимар клоунът". 

"Срам" си я взех от библиотеката, но в момента съм на "Цар Плъх" и после е нейният ред.

# 543
  • на североизток от Рая

Мнения за "Без кръв"???

# 544
Момичета,ще ми се в скоро време да се пробвам с Хемингуей,така че може ли да ми препоръчате няколко негови книги като за начало? Grinning
Иначе в момента се наслаждавам на "Отнесени от вихъра". Heart Eyes

# 545
Момичета,ще ми се в скоро време да се пробвам с Хемингуей,така че може ли да ми препоръчате няколко негови книги като за начало? Grinning
Мога да споделя кои са ми любими, но не знам на теб кои биха ти допаднали: "И изгрява слънце", „Сбогом на оръжията“, "Старецът и морето", "Снеговете на Килиманджаро" ...
Не знам дали би предпочела свързаните с войната или с Испания, или с Куба, или с Африка...Simple Smile
Може да опиташ първо с разкази, за да го усетиш.

# 546
  • на последния етаж
Появи ли се вече "Чуй ме" на пазара?

# 547
Стив Джобс – "iЛидерът"

# 548
Мога да споделя кои са ми любими, но не знам на теб кои биха ти допаднали: "И изгрява слънце", „Сбогом на оръжията“, "Старецът и морето", "Снеговете на Килиманджаро" ...
Не знам дали би предпочела свързаните с войната или с Испания, или с Куба, или с Африка...Simple Smile
Може да опиташ първо с разкази, за да го усетиш.

PeaceПодкрепям за разказите . Бих препоръчала  със същата цел и "Безкраен празник".

# 549
Ами аз имам точно "Безкраен празник" и "Старецът и морето",така че явно те ще са първите. Peace Другите автори,които се каня да проуча,са Халед Хосейни и Уилям Уортън... smile3529

# 550
Ами аз имам точно "Безкраен празник" и "Старецът и морето",така че явно те ще са първите. Peace Другите автори,които се каня да проуча,са Халед Хосейни и Уилям Уортън... smile3529

От Уортън съм чела само "Последна любов" , да си призная трудно , буквално ме остави в потрес . ... но сега , от дистанцията на времето си давам сметка , че това е една от най-хбавите и дълбоки книги , които някога са ми попадали . Смятам да "зрея " още малко и да я започна отново .

# 551
  • Сред лисици
Не можах да се сдържа да не се намеся, като отваряте дума за Уилям Уортън  Flutter. Един от любимите ми автори е от години и го  препоръчвам горещо.Освен споменатата "Последна любов", много харесах и "Илюзии", "Татко","Гордост".Всичките му книги са хубави, но тези сякаш ме спечелиха като негов читател.

# 552
  • София
Гледам, че обсъждате Уортън. Аз съм чела само и единствено "Пилето", но никак не ми хареса. Със страшна мъка я прочетох, прескачала съм доста пасажи ... Отказа ме да пробвам която и да е друга негова книга. На вас, като негови почитатели, хареса ли ви "Пилето"?

# 553
"Пилето" е първата книга на Уортън, която прочетох още в тинейджърските си години. И филмът беше впечатляващ. Хареса ми много и впоследствие прочетох "Илюзии", "Татко", "Гордост" и "Отбой в полунощ". "Франки Фърбо" нещо трудно ми тръгна и я оставих за друг път. "Последна любов" също отлежава и си чака реда някой ден.

# 554
Аз също съм си набелязала Уортън - да се запозная с него. Мисля да си купя "Татко", защото нея съм виждала по книжарниците. "Отбой в полунощ" я имах от библиотеката, но я върнах, много други книги имах тогава... А филмът "Пилето" съм гледала като бях запален киноман и за мен си остава "култов" филм... Simple Smile

За нови книги - сутринта обиколих библиотеките:

Градска библиотека
Карлос Мария Домингес – "Къщата от хартия"
Лорънс Дърел – "Александрийски квартет"
Теодора Димова – "Майките"

Отдел Изкуство
Франсоаз Саган – "Скъпа Сара Бернар"
Чарлс Крос –" Jimi Hendrix – Стая с огледала"

Американска читалня
The Short Stories of F. Scott Fitzgerald
Ernest Hemingway – The Garden of Eden
John Steinbeck – Novels 1942-1952 (The Moon is Down)

Последна редакция: чт, 22 сеп 2011, 13:43 от svet65

Общи условия

Активация на акаунт