Раждане вкъщи 10

• 22 611
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
благодаря ви

кога се очаква да го качат на сайта, знае ли се?

# 241
  • София
Аз не познавах никого в болницата и не съм плащала на никого - въпреки че плановете ми бяха други.

а разбраха ли в болницата, че си дете на лекар  Wink?
Е, не искам да кажа, че никой не може да има прилично раждане и без връзки, но това е по-скоро изключение  Sad

# 242
  • след Околовръстното
Много добре се представихте, браво.
Учудващо не бяха орязали последната част с адвоката, лъжещ в ефир.

Е, не искам да кажа, че никой не може да има прилично раждане и без връзки, но това е по-скоро изключение  Sad

И в къщи да родиш, сигурно пак ще си избереш акушерката, нали.

# 243
Харесаха ми заключителните думи на Вени: "Борете се за промяна на закона и за въвеждане на асистирано домашно раждане, но докато това не се е случило, не агитирайте жените да раждат сами вкъщи". (цитирам по памет)

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 11:49 от Анонимен

# 244
Аз не познавах никого в болницата и не съм плащала на никого - въпреки че плановете ми бяха други.

Не, не разбраха всъщност. Освен това, тъй като бях в 30 г.с. с пукнат мехур, ме бяха настанили в родилната зала с готовност за спешно секцио. Там изкарах три денонощия и видях всички минаващи оттам жени от всякакъв вид (включително една циганка, която беше родила в парка и си носеше плацентата в найлонова торбичка).

Не е имало крясъци, не е имало обиди, не е имало спорове дали жените могат да се разхождат и т.н. Е, тоалетната беше ужасна - няма какво да си кривя душата.

Всичките ми приятелки са родили без връзки - само с платен избор на екип.

# 245
Е, тоалетната беше ужасна - няма какво да си кривя душата.
Само заради ужасната тоалетна в патологията на Шейново (хем ремонтирана!), избрах да раждам в Токуда! Наложи ми се да прекарам 3 дена в патологията, заради неистово повръщане в третия месец и просто ми се отщя живота, когато трябваше да газя до глезените във вода и мръсотия, заради запушения канал. А можеше просто да се извика водопроводчик и да се чисти по-често! Не знам какъв ресурс точно изисква това.  Hug
Иначе за отношението и грижата нямам забележки.
За отношението, грижата и тоалетните в Токуда пък не мога и една лоша дума да кажа!

# 246
Е това е!!! Да сертифицираме болниците по критерий "тоалетна"! Peace

# 247
Е това е!!! Да сертифицираме болниците по критерий "тоалетна"! Peace
Ами какво да ти кажа...то не е въпрос просто на кеф и удобство. Щях да се прежаля ако беше така. Но си помислих, че една току що родила или скоро трябваща да роди жена трябва да поддържа висока хигиена и да се пази от инфекции.

# 248
  • Куциндрел
Не знам защо не оставиха Вени да прочете цитатите от Родилница. Явно този адвокат има пръст и предаването не е искало да има разправии. Росица скокна като ужилена като чу, че има информация, която уж би трябвало да е скрита.
Росица искаше да отвлече вниманието от случая (макар, че това беше темата) като апелираше да не се говори за негативните страни и за случая с Цвети.
Този адвокат плашеше гаргите. На него му е пределно ясно, че щом веднъж един човек е дал инфомация публично за себе си, то всеки може да я използва. Просто трябваше да си изигае ролята, все пак евентуално ще получи хронорар + релкамата, която си направи.
Клеми хубаво контрира адвоката, той не можа да се защити, явно не е очаквал.

# 249
  • София
"избор на екип" ! е да, де. Трябва ли да платим,  за да получим приемливо отношение? За хигиента - няма какво да се каже, но ще се преглътне, ако имаш едно прилично отношение от хората, които те израждат...

# 250
  • София
Вени, беше страхотна! Подготвена, ясно изказваща се, аргументираща се! Поздравления!!!  Peace

Дано има още предавания и темата да продължи да се дискутира докато нещата се регламентират и не се стига до фатални случаи заради безразсъдни майки и псевдо помощнички..
Росица - направо няма да я коментирам.. .наистина искаше да се отвлече разговора към други аспекти... А за адвоката - чудя се кой му е дал диплома на този льольо.... ooooh!

Има и други такива случаи, но за съжаление са по-скоро рядкост... а аз платила си, избрала си доктор, и пак не беше най-приличното... но както и да е. Важното е, че и двете сме живи и здрави!!

# 251
Работата на адвокатите е И да плашат гаргите! Да, този забрани на екипа да пусне информация от предишното предаване и от Жените се съобразиха.
Може би това, което се допусна като грешка е, че се цитира името на Цвети. Просто трябваше да се чете без имена и да се наблегне на онази част, в която самата Цвети разказва как е прекарала почти цялата нощ с Роси за да приветстват някакво луние...
Както и да се хванем за позицията на Роси, че тя не подкрепя, а всеки си има лично решение за домашно раждане... Просто напрежението в студио понякога те кара да не реагираш точно..

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 12:32 от selenato

# 252
"избор на екип" ! е да, де. Трябва ли да платим,  за да получим приемливо отношение? За хигиента - няма какво да се каже, но ще се преглътне, ако имаш едно прилично отношение от хората, които те израждат...

Туцка, ти си представяш, че раждането у дома ще е покрита от ЗК, гарантирана здравна услуга и без да си избереш акушерката/лекаря лично, ще си гарантираш някакво отношение и комфорт ли?

Нали ще ти пратят същите хора от болницата с указания да следват точно същите медицински процедури?

# 253
  • До хладилника, който обичам
jp, различно е. Ако са си у дома (болницата) е едно, но като са у вас, абсолютно съм убедена, че потенциалните грубияни биха се държали по-умерено и ще мислят повече и ще обясняват. Просто съм сигурна в това.

# 254
Предаването не ми хареса. Двойният аршин пак се размаха. Марта не смееше да зададе нито един по-неудобен въпрос на защитниците на тезата за домашното раждане, остава ми да гадая защо- заради адвоката, или защото и тя е съпричастна към същата идея. "Щом е в болница, то е лошо!".  ooooh!В същото време на момичето от "Зачатие " думата беше дадена за малко и я прекъсваха постоянно. Предаването не беше направено обективно, а субективно- пристрастно. Това е моето мнение.
И добре, като толкова е зор, регламентирайте домашно раждане, ако ще да е по каса, ако ще да е с пари, НО! ВСЕКИ ЛЕКАР ИЛИ АКУШЕРКА ДА ИМА ПРАВО ЗА СЕБЕ СИ ДА ПРИЕМЕ ИЛИ ДА ОТКАЖЕ ДА ВОДИ ТАКОВА И ЗАТОВА ДА НЕ МУ СЕ ТЪРСИ ВИНА, ОТГОВОРНОСТ И ДЯВОЛ ЗНАЕ КАКВО ОЩЕ! Да го няма- ДЛЪЖЕН СИ! И оттам нататък всеки да си бере гайлето според решенията си, да се плюват и съдят на воля. И адвокатите ще ядат хляб, и патоанатомите, и експертите в областта. Мир да е и любов!

Общи условия

Активация на акаунт