Раждане вкъщи 10

• 22 463
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
ВЪПРОС:

как мислите, този линк с предупреждения за трагични случаи при домашни раждания трябва ли да е на първа стр?

http://www.kolybelka.spb.ru/hystory.php

Според мен категорично да, след като сме тръгнали да актуализираме списъка и да искаме да има максимално всеобхватна и обективна инфо?

Категорично НЕ!

Абсолютно нищо обективно няма в това, да се направи сайт, който не крие, че е против домашното раждане, и в него селективно да се качват смъртни случаи, да не говорим, че това не е потвърдена информация. Като знам в Русия истината на каква почит е, може някой да е седнал и по телефонния указател да е написал имена и да си е попълнил измислени истории.  

Да не говорим, че никой от нас не знае какви са тези хора и дали са практикували както трябва. Ако не са и наистина са причинили смърт на хора, това какво общо има с акушерки и акушерски практики, които са се доказали в продължение на десетилетия без нито един смъртен случай?! Откъде накъде ще поставяме знак на равенство между това и домашното раждане по принцип?

Истината и обективността относно смъртността за домашното раждане вече е качена, в темите за статистиката на смъртност при домашни и болнични раждания.

Как ще се приеме ако изпълним предложението на Бащатко да качим такава тема за умрели майки при секцио в някоя тема за това?Хайде без двоен аршин!

Освен ако не се приеме като правило на първата страница на всички теми за раждането изобщо, било то болнично, секцио или каквото и да е да стои списък с ужасии и смърти, то не може да е оправдано в тази тема да стои такова предупреждение. Според мен отмъстителността на някои хора, която ще ги накара да ужасяват бременни жени само да докажат, че са прави не трябва да се поощрява.

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 00:13 от persimon

# 91
ВЪПРОС:

как мислите, този линк с предупреждения за трагични случаи при домашни раждания трябва ли да е на първа стр?

Според мен категорично да, след като сме тръгнали да актуализираме списъка и да искаме да има максимално всеобхватна и обективна инфо?

Това са само случаи, свързани с тезиooooh!

Доста зловещо. Sad

Обвинение полагает, что Ермакова на своих лекциях пропагандировала полную безопасность домашних родов. Чтобы еще больше убедить будущих мам в превосходстве методики родов на дому с помощью сотрудников "Колыбельки", беременным женщинам демонстрировали видеозапись родов в родильном доме с натуралистическими кадрами, показывающими якобы некомпетентность персонала в государственных медицинских учреждениях.

# 92
  • София

Да не говорим, че никой от нас не знае какви са тези хора и дали са практикували както трябва.

Практикували както трябва?  Shocked Shocked Shocked
А как трябва да се практикува домашно раждане?
???
Неасистирано, как? По клипчета от нета? И съвети от клакьорки, някой родили дори секцио?
И несмеещи да се покажат след трагичния инцидент от мишите си дупки?

# 93
jp  е цитирала много точно как са практикували или не ви отърва да разбирате руски в момента?

# 94
  • София
Аз малко укаснях, ама прихванах за събличането, щото Клемиту не я било срам. И не я е срам, щото лекарите хич не им било до това да гледат на нея като на сексуален обект. Е, Клеми, изненадкаааа  Rolling Eyes . Моя мъж е оператор и веднъж ходи да снима секцио. И лекарите се оказали много приветливи, сговорчиви, можеш да седнеш на приказка стях, абе приятна компания, пък и услужливи. Предложил един на моя, така и  така е влязъл в болницата, да го разведе из родилното отделение да погледа малко. Ако не го кефели с корем, по етажите има и такива без кореми. 

# 95
ВЪПРОС:

Категорично НЕ!

Абсолютно нищо обективно няма в това, да се направи сайт, който не крие, че е против домашното раждане, и в него селективно да се качват смъртни случаи, да не говорим, че това не е потвърдена информация. Като знам в Русия истината на каква почит е, може някой да е седнал и по телефонния указател да е написал имена и да си е попълнил измислени истории.  

Еее, хайде сега.  Stop
"Ваксината на страха" е 100%- ва истина, пък за тези смъртни случаи "знаем в Русия истината на каква почит е".  Tired
Много интересен двоен стандарт.
Между другото, аз бях дала линкове към три домашни раждания, завършили със смърт, могат да се намерят още много.
След като тези в Русия не са "надеждни", дайте да сложим "надеждни".
Нека бъдем обективни, нали това искаме (някои от тук присъстващите наужким де, ама все пак Whistling).

Yanast, от други теми, където съм те засичала, бях останала със съвсем други впечатления за възгледите ти .  Embarassed
Тук обаче ме изненада приятно, приеми едно виртуално цвете от мен.   bouquet

Skrech, ужас!  Shocked ooooh!
Отвратително!  Sick

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 03:38 от Джуличка

# 96
  • София
Аз малко укаснях, ама прихванах за събличането, щото Клемиту не я било срам. И не я е срам, щото лекарите хич не им било до това да гледат на нея като на сексуален обект. Е, Клеми, изненадкаааа  Rolling Eyes . Моя мъж е оператор и веднъж ходи да снима секцио. И лекарите се оказали много приветливи, сговорчиви, можеш да седнеш на приказка стях, абе приятна компания, пък и услужливи. Предложил един на моя, така и  така е влязъл в болницата, да го разведе из родилното отделение да погледа малко. Ако не го кефели с корем, по етажите има и такива без кореми.  

мАни я, Клемиту - то и ние се оглеждаме като ни пусне контракцията за някой грациозен индивид и ако се наложи, се изчервяваме вътребедрено!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 97
Много ми е интересно, има ли бременни момичета, които са били твърдо решени да родят вкъщи, и които са се отказали след случая с Цвети?

# 98
Категорично НЕ!

Абсолютно нищо обективно няма в това, да се направи сайт, който не крие, че е против домашното раждане, и в него селективно да се качват смъртни случаи, да не говорим, че това не е потвърдена информация.

А да се направи сайт, който не крие, че е за (неасистираното) домашно раждане, на него да се качват селективно само успешни раждания и той да се цитира на първа страница, е ок?

И това е "обективно"?

Специално тези от "Колыбелька", за които писа Rookie, са осъдени в Русия за смъртта на 6 деца и още 2 увредени - родени у дома под напътствията на техни "инструктори". Направени са медицински експертизи на децата, които категорично са потвърдили това.

Това лесно можеш да го провериш и аз мисля, че има връзка с темата.

"Да не говорим, че никой от нас не знае какви са тези хора и дали са практикували както трябва."

Ние и за успешните цитирани не знаем дали са практикували както трябва или са имали див късмет, нали? Особено силно това се отнася за неасистираните - защото се разбрахме, че няма много правилни начин да практикуваш безопасно такова раждане. Или не си съгласна?

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 08:18 от jp

# 99
  • София
...
След като очаквано нищо такова не се случи, тези хора не вярват по-малко- те дори вярват повече. За външния скептик дори един несъответен елемент в дадено учение води до пълно дискредитиране и отхвърляне. За вярващия обаче съществува цяла система, картина с допълващи се елементи. Дори един да е дефектен, той се смята само за част от нещата, смята се, че в края на краищата всичко е истина и някакви си малки проблеми са си само малки и незначителни.
...

Разбрахме, де! Отмъсти им вече! Не ни ползвай за ракета-носител на собствения си гняв и огорчение!

# 100
  • след Околовръстното
Можеш да махнеш и линка към разказите на Естествено.
Както коментирахме тези разкази бяха изтрити.

Моля??

Линкът отваря началната страница на сайта.
Разказите за домашно неасистирано раждане не съществуват вече.

# 101
Ivonska, за какво говориш! Съвсем услужливо доставям приятни и готови за употреба, лаконични и хапливи аргументи, с които да затапвате наред, ако срещнете индикации, че някой е тръгнал да си губи ума.

Освен това съм убедена, че подкрепата на домашното раждане не идва само от конкретни фактори, свързани с болници и системи, а и с някои абстрактни виждания за живота. Тъй като имам интерес към фаловете на човешкия мозък, бих искала да хвърля малко светлина върху начините на мислене. Разбира се, за много хора е претенциозно да се мисли абстрактно, но от време на време е полезно упражнение.

Колкото до руските разкази- страшно е, защото налице има система, но тя не работи изобщо добре. Да кажем, че в България се зарооди пазар за асистирани домашни раждания. Колко години ще се гради стандарт, колко години ще се снижава смъртността и ще се подобрява качеството? Каква цена трябва да платят бебета и родилки за тази привилегия/право?

Така че, Ivonska, ако не ти харесва, не ме чети, а недей да се включваш с реплики с прозрения за психиката, характера и истинските ми намерения. Както виждаш, аз се боря с аргументи и никъде не допускам ad personam, макар да има нужда да се говори ad hominem в някои случаи.

# 102
Клеми,не се крием.Просто аз лично си имам и друга работа,но ако имаш въпроси-насреща съм.

Иренка,аз,както и още 3 мами,които родихме миналата година вкъщи също живеем в престижни квартали над околовръстното.Не ми прави добро впечатление,че се обиждаме на тема средства.

Изобщо вие от домашнот раждане ли се интересувате или само от кирливите ризи на хората,които го избират?

# 103
  • София
Клеми,не се крием.Просто аз лично си имам и друга работа,но ако имаш въпроси-насреща съм.
...

Не съм Клеми, но много искам да знам когато ви беше споделено за рисковото бебе, нито една от вас ли не се притесни поне за миг, че раждането може да не протече по очаквания начин?  Rolling Eyes

# 104
...

Не съм Клеми, но много искам да знам когато ви беше споделено за рисковото бебе, нито една от вас ли не се притесни поне за миг, че раждането може да не протече по очаквания начин?  Rolling Eyes
Не мога да говоря за нас,а за мен.Аз нямам рисково бебе и не съм се притеснявала.Не съм изключвала болница в случай на проблем,но аз лично проблем нямах.

Общи условия

Активация на акаунт