Раждане вкъщи 10

• 22 586
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
....
Така че, Ivonska, ако не ти харесва, не ме чети, а недей да се включваш с реплики с прозрения за психиката, характера и истинските ми намерения. Както виждаш, аз се боря с аргументи и никъде не допускам ad personam, макар да има нужда да се говори ad hominem в някои случаи.

Напротив, харесва ми да те чета!  Wink Изключително интересен психопрофил с параван за същностните подбуди - претенциозен изказ и асфалтиране тясната пътека на логическата нишка....

# 106
  • след Околовръстното

Иренка,аз,както и още 3 мами,които родихме миналата година вкъщи също живеем в престижни квартали над околовръстното.Не ми прави добро впечатление,че се обиждаме на тема средства.

Изобщо вие от домашнот раждане ли се интересувате или само от кирливите ризи на хората,които го избират?

Бащаткото ми завира факта, че сте "доста по-образовани, по-знаещи, умеещи, можещи и напълно успели в живота от вас".
Не обиждам никой на тема средства.
И не мисля, че местожителството определя стандарта.
Може да си господин никой и да живееш в баровски квартал, както и да си добре образован и преуспял и да живееш в глухата провинция.

# 107
  • София
...Не мога да говоря за нас,а за мен.Аз нямам рисково бебе и не съм се притеснявала.Не съм изключвала болница в случай на проблем,но аз лично проблем нямах.

Добре - ти, когато обмисляше, не допускаше ли, че нещо може да се обърка и минутите да се окажат недостатъчни?

ПП. Да, доводът с успелите и образовани, го подаде вашата страна. И на мен ми се въдя тъпо, но...

# 108
Извини ме тогава,Иренка.Подвела съм се,защото не съм чела задълбочено назад темата и явно усещането ми е повърхностно.Случва се в интернет да остават нещата недоизказани и криворазбрани.

Ивонска,допуснах.Но в болницата също допускам това.Все пак раждането рядко е толкова светкавично,но предпочетох сама да нося отговорност,отколкото да позволя лекарите отново да носят отговорност за мен и бебето ми,тоест отново да се държат с нас сякаш сме тяхна собственост.

# 109
  • До хладилника, който обичам
От вчера вечерта чета разказите за Колыбелка. На пресекулки, защото са страховити. Мисля, че е добре да ги има, точно както има и много други сайтове, където пише само за успешни домашни раждания. Монетата има две страни, само че тази страна е по-неприятна.
Без никакво съмнение има много смъртни случаи и увредени деца и в болниците, да. Нали затова има тема за лекарите, причинили смърт и се обсъждат случаите в болниците? За всички ни е ясно, че има процент неонатална смъртност, който ще го има винаги, при болнично, домашно и каквото и да е раждане, но не може да се скрият част от историите само за да са в подкрепа на идеята, за съжаление, това няма да е справедливо.

Честно казано не знаех, че в Русия са толкова напред с домашните раждания. От историите става ясно, че там е нещо вече не особено ново и се случва често. Надявам се когато тук домашните раждания станат такава сравнително рутинна практика, процентът проблеми или фатални изходи да е много по-нисък от този в Русия.

# 110
  • София
...
Ивонска,допуснах.Но в болницата също допускам това.Все пак раждането рядко е толкова светкавично,но предпочетох сама да нося отговорност,отколкото да позволя лекарите отново да носят отговорност за мен и бебето ми,тоест отново да се държат с нас сякаш сме тяхна собственост.

Тук разбирам. Но интересното е, защо не предпочете частна болница?

# 111
...

Тук разбирам. Но интересното е, защо не предпочете частна болница?

При първата си бременност предпочетох частна болница и екип,но с течение на женската консултация манипулативното "никога не се знае как ще се развие едно раждане" (тоест,че може да завърши със секцио),с което ме посрещаха и изпращаха,ме наведе на мисълта,че не си заслужава да плащам на лекари,които не са убедени как се води раждане.Сама за себе си прецених,че риска да ми направят секцио по спешност в малка клиника с недотам опитен персонал е прекалено голям и съвсем в края на бременността си избрах държавна болница,където специалистите бяха с доста по-солиден опит.
По същото време 2 мои приятелки родиха в частни болници и двете с неуспешни нормални раждания,завършили със секцио.Прецених,че не желая да "ми водят" раждането след като ще го заведат под ножа така и така.Тогава,ако не се лъжа, секциото се плащаше по-добре от нормалното раждане.Сега,мисля,че законът е друг.

# 112
ВЪПРОС:

как мислите, този линк с предупреждения за трагични случаи при домашни раждания трябва ли да е на първа стр?

http://www.kolybelka.spb.ru/hystory.php

Според мен категорично да, след като сме тръгнали да актуализираме списъка и да искаме да има максимално всеобхватна и обективна инфо?

Категорично НЕ!

Нема проблем, Перси.  Все някога ще има нова тема “Раждане вкъщи N“. 

Засегa ще си го тура на подписа.

# 113
При първата си бременност предпочетох частна болница и екип,но с течение на женската консултация манипулативното "никога не се знае как ще се развие едно раждане" (тоест,че може да завърши със секцио),

По същото време 2 мои приятелки родиха в частни болници и двете с неуспешни нормални раждания,завършили със секцио.

И заради това “манипулативно“ твърдение е по-добре да се вяарва на неманипулативното “раждането вкъщи няма рискове?“  /Добре че нито съм учена, нито знаеща, нито преуспяла в живота дотолокова, че да повярвам в такова нещо.  Преди около 5 години звездите спряха да ми говорят.  Не че оттогава не чувам гласове - отвреме навреме се обажда я разумът, я някой разумен близък или приятел./

А за “неуспешно нормално раждане, завършило със секцио“ - просто се шашвам за пореден път.  Може би защото на моята планета “неуспешно раждане“ означава такова, при което стане трагедия с бебето или с майката...

# 114
И заради това “манипулативно“ твърдение е по-добре да се вяарва на неманипулативното “раждането вкъщи няма рискове?“ 

Това твърдение не съм го чувала никога.

# 115
  • София
Можеш да махнеш и линка към разказите на Естествено.
Както коментирахме тези разкази бяха изтрити.

Моля??

Линкът отваря началната страница на сайта.
Разказите за домашно неасистирано раждане не съществуват вече.
Това означава само, че линкът не е коректен(най-вероятно след трансфера на сайта на друг сървър), което обаче не значи, че разказите не са там.

# 116
ВЪПРОС:

как мислите, този линк с предупреждения за трагични случаи при домашни раждания трябва ли да е на първа стр?

http://www.kolybelka.spb.ru/hystory.php

Според мен категорично да, след като сме тръгнали да актуализираме списъка и да искаме да има максимално всеобхватна и обективна инфо?

аз съм ЗА
нека се види и чуждия опит
и не само чуждия опит, но и реакцията на една друга държава на такова действие - на колко ги бяха осъдили тези дейни агитатори?  newsm78 5год ли беше
http://www.gazeta.spb.ru/198912-0/

Клеми,не се крием.Просто аз лично си имам и друга работа,но ако имаш въпроси-насреща съм.
...

Не съм Клеми, но много искам да знам когато ви беше споделено за рисковото бебе, нито една от вас ли не се притесни поне за миг, че раждането може да не протече по очаквания начин?  Rolling Eyes
Не мога да говоря за нас,а за мен.Аз нямам рисково бебе и не съм се притеснявала.Не съм изключвала болница в случай на проблем,но аз лично проблем нямах.

dimitriana , а ти присъстваш ли във форумската тема в Родилница за Цвети и ако да, не ти ли направи впечатление какво и е казал лекарят точно преди Великден?

Веч, въпреки че се изтри вчера, те прочетох
все още не мога да разбера с какво такава агресия и идея за контраатака ще послужи на благородната кауза за промяна отношението към родилките, след като позволихте тя да бъде яхната и експлоатирана лицемерно и безсъвестно от сектанти, за които човешкият живот видно няма значение пред каузата

пишеш за болка
лекарите били причинили физическа болка на Цвети
но са спасили бебето и
а вие и спестихте физическата, за да и остане душевната за цял живот, както и гроба на рожбата и
и не само това, но не се спряхте, а и промихте мозъка и още, за да съди държавата, вместо вас
не знам къде ще се спрете и ме е страх даже и да си помисля какво още трябва да се случи, за да се осъзнаят повечето от вас

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 10:29 от Анонимен

# 117
Аз бих искала да помоля Бу и Джуличка да пуснат информация за акушерките, които са им асистирали. Мисля, че много жени биха се възползвали от такава услуга, ако се говореше повече за предимствата да имаш акушерка до себе си. Сега вече е официално разрешено акушерки сами да водят раждане, така че жените няма да се притесняват, че нарушават закона (ако това им е притеснението и поради това не са искали да се разпространява информация за тях).

# 118
Страхотен първи пост...  Rolling Eyes  За колко бебета, починали при домашно раждане става дума там? Ако случаят е само един, редно е да има един линк, към коята статия решите.... Ако новината е писана в 10 вестника, едва ли е нужно всички вестници да се лепнат в първия пост...

Ако това ще помогне да се избегне дори и един- единствен следващ смъртен случай, защо да не са там?
Аз не съм бил из темите за секцио, но не вярвам там да има текст с червени букви и първи линк за смърт /там смърт няма?/.

Не ми обръщайте внимание, продължавайте да си проповядвате!

Поправете ме ако не е така, но в този форум не съм виждала теми-фенклубове на привържениците на секциото - Ние родихме секцио-родете и вие! - 1, Любители на секцио - 2, Срязани, но щастливи - 3 и т.н.
Повечето теми са от рода на "За и против секциото", в които се развива сериозна дискусия между остри противници и не толкова остри застъпници. Или теми-въпроси от рода на "Късогледа съм - да раждам ли секцио?" или "Много ли дълго време се възстановявахте след секцио", където обикновено на всяка страница има поне един отговор от рода на "АБе, мацка, ти луда ли си! Раждай си нормално!"

Така, че сравнението ти е меко казано некоректно. Не съм видяла никой никого да агитира запалено да направи този избор - да роди секцио.

# 119
  • До хладилника, който обичам
аз съм ЗА
нека се види и чуждия опит
и не само чуждия опит, но и реакцията на една друга държава на такова действие - на колко ги бяха осъдили тези дейни агитатори?  newsm78 5год ли беше
Продължавам да чета руските раскази. Но там не става дума за агитаторство, а директно за акуширане при домашно раждане. Нерегламентирано, обаче, защото и там не е явно законно медицински лица да израждат в извънболнични условия.

Atti, не знам за Джуличка, моята акушерка си работи в този родилен дом ("Весела"/Св.Мина), като освен нея, си имаше екип на смяна, не е била "външна". В смисъл, не съм раждала само с акушерката, просто основно тя ми водеше раждането. Година и половина по-късно бях на посещение в родилния дом и докторът чудесно ме помнеше Mr. Green мисля, че и на него му създадох доста емоции с многото въпроси, пазарлък и настояване за различни неща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт