Раждане вкъщи 10

• 22 603
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
...
Продължавам да чета руските раскази. Но там не става дума за агитаторство, а директно за акуширане при домашно раждане. ...

Бу, и аз
но все пак си е имало предварително агитиране
иначе как тези родилки биха отишли там, без някой преди това да ги прелъже колко е хай

# 121
Бу, ясно мерси! А има ли сайт тази болница? Искам да видя дали имат опция за избор на акушерка?

# 122
W'A'S'P',Вечерница написа, че при първото  раждане на Цвета е имало обиди и крясъци,но после го изтри.Накрая написа,че това и го била разказала тя няколко месеца след раждането.Ако беше истина нямаше да трие нищо.Сега обаче не звучи никак истинно, или е говoрила със съвсем друга жена по телефона. Wink
Една лъжа винаги повлича други след себе си.

# 123
ОМ, мерси
аз го прочетох
но през телефона, а от там писането ме изнервя

затова отговарям чак сега, при липсващ постинг

от поста на Цвети е ясно едно: проблемо раждане с бебе в риск заради липса на ефективна родова дейност ВЪПРЕКИ стимулациите
но това няма значение за каузата, както видяхме
 Sick
кой беше казал: "Целта оправдава средствата"
ето този лозинг в действие, за съжаление

# 124
При първата си бременност предпочетох частна болница и екип,но с течение на женската консултация манипулативното "никога не се знае как ще се развие едно раждане" (тоест,че може да завърши със секцио),с което ме посрещаха и изпращаха,ме наведе на мисълта,че не си заслужава да плащам на лекари,които не са убедени как се води раждане.

Офф.Ми и аз като отидoх на срещата с лекаря да обсъждаме как ще раждам си имаше стандартен такъв въпрос-ако все пак се наложи секцио епидурална или пълна упойка желая.Отделно оня дето ми следеше бремеността по едно време ми каза,че можело ако бебето не се обърне да се наложи секцио.
Ама не си го сложих на сърцето и направих всичко възможно да си родя по естествен път.
Така че не трябва да се връзваме на тези работи.Винаги имаме възможност да започнем нормално и ако все пак нещо се обърка да минем на другия вариант.

# 125
Както трябва, примерно както Ина Мей Гаскин, Клер Лопринци и т.н. Ей така се практикува както трябва така че за десетилетия да няма смъртни случаи.

Да не говорим, че никой от нас не знае какви са тези хора и дали са практикували както трябва.

Практикували както трябва?  Shocked Shocked Shocked
А как трябва да се практикува домашно раждане?
???
Неасистирано, как? По клипчета от нета? И съвети от клакьорки, някой родили дори секцио?
И несмеещи да се покажат след трагичния инцидент от мишите си дупки?

# 126
...

Момичета, чудех се дали не трябва на първа страница да се сложат и някои  "противопоказания" за НЕасистирано домашно раждане?  Rolling Eyes
Защото те лекарите пак ще си лаят, а керванът на Родилница пак ще си върви.
Па дори и при брадикардии, тахикардии, пъпни върви, омотани по 5-6 пъти около врата, бебета по 5- 6 кила и т.н.
Какво мислите вие?  Thinking

да, разбира се
именно там им е мястото

# 127
  • До хладилника, който обичам
Бу, ясно мерси! А има ли сайт тази болница? Искам да видя дали имат опция за избор на акушерка?
Нямам представа има ли сайт, но не мисля, че в Пловдив я ма тази опция, или поне не съм чувала.

# 128
От вчера вечерта чета разказите за Колыбелка. На пресекулки, защото са страховити. Мисля, че е добре да ги има, точно както има и много други сайтове, където пише само за успешни домашни раждания. Монетата има две страни, само че тази страна е по-неприятна.
Без никакво съмнение има много смъртни случаи и увредени деца и в болниците, да. Нали затова има тема за лекарите, причинили смърт и се обсъждат случаите в болниците? За всички ни е ясно, че има процент неонатална смъртност, който ще го има винаги, при болнично, домашно и каквото и да е раждане, но не може да се скрият част от историите само за да са в подкрепа на идеята, за съжаление, това няма да е справедливо.

Разбира се!    bouquet

Аз бих искала да помоля Бу и Джуличка да пуснат информация за акушерките, които са им асистирали. 

Съжалявам, но тя не иска да пиша името й в нета, говорили сме много пъти за това.
Всеки си има своите съображения.

# 129
аз съм ЗА
нека се види и чуждия опит
и не само чуждия опит, но и реакцията на една друга държава на такова действие - на колко ги бяха осъдили тези дейни агитатори?  newsm78 5год ли беше
Продължавам да чета руските раскази. Но там не става дума за агитаторство, а директно за акуширане при домашно раждане. Нерегламентирано, обаче, защото и там не е явно законно медицински лица да израждат в извънболнични условия.

Atti, не знам за Джуличка, моята акушерка си работи в този родилен дом ("Весела"/Св.Мина), като освен нея, си имаше екип на смяна, не е била "външна". В смисъл, не съм раждала само с акушерката, просто основно тя ми водеше раждането. Година и половина по-късно бях на посещение в родилния дом и докторът чудесно ме помнеше Mr. Green мисля, че и на него му създадох доста емоции с многото въпроси, пазарлък и настояване за различни неща Simple Smile

Ако ще се слагат такива сайтове, тогава мисля, че е наложително да  се сложат и материали като тези:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=811054

статия за това как едно планово секцио на здраво, доносено бебе може да доведе до смъртта му, няколко дни по-късно поради добре известния медицински факт, че родените със секцио деца поради това,че не минават през родилния канал и не им се изцежда течността от дробчетата са много по-склонни да развият белодробни проблеми, които както виждаме тук, могат да са фатални.

Също, подбрани ужасни ужасни разкази за бебета починали в резултат на лоши болнични условия, некадърни лекари, ненужни вмешателства, лиспа на адекватна намеса и т.н. След като всичко ще събираме тук, това е абсолютно наложително да го има. защото заради именно тези неща жените избират да раждат у дома си, че дори и неасистирано. Трябва да е пълна картината, нали така?Обективност търсим. Например тази:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=537766.0
Некадърдници убиват децата ни

И тази:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=287106.0
Лекати причинили смърт на деца

Мога и още да намеря след като е нужна пълна обективност.

# 130
Ако ще се слагат такива сайтове, тогава мисля, че е наложително да  се сложат и материали като тези:.......................................

Глупости!  Tired
Говорим за домашни НЕасистирани раждания.
Какво общо с тях имат линковете, които си дала?

# 131
  • До хладилника, който обичам
В теми като "За и против секциото" винаги се дават тези и подобни линкове Peace И така трябва, защото е важно да се знае, че няма такова нещо като раждане без риск.
Всеки вид раждане има риск - само може да е от различен род, но не задължително по-маловажен.
Но те са тематични - в тема "за" секциото се дават мнения "против"; в тема "за" домашното раждане, се дават такива също.

# 132
...

Момичета, чудех се дали не трябва на първа страница да се сложат и някои  "противопоказания" за НЕасистирано домашно раждане?  Rolling Eyes
Па дори и при брадикардии, тахикардии, пъпни върви, омотани по 5-6 пъти около врата, бебета по 5- 6 кила и т.н.

да, разбира се
именно там им е мястото

Бу, ти какво мислиш по въпроса?   newsm78

# 133
В теми като "За и против секциото" винаги се дават тези и подобни линкове Peace И така трябва, защото е важно да се знае, че няма такова нещо като раждане без риск.
Всеки вид раждане има риск - само може да е от различен род, но не задължително по-маловажен.
Но те са тематични - в тема "за" секциото се дават мнения "против"; в тема "за" домашното раждане, се дават такива също.

Ако аз се интересувам какви са опциите ми да родя и дойда в тази тема и ме посрещне това руско безумие, с неизяснена достоверност и нулева представителност, аз мога да реша, че домашното раждане е по-опасно от болничното. Нещо, което е доказано невярно. В Русия каква е неонаталната смъртност за деца родени в болнични условия и каква е смъртността на майки родили в болници? Мисля, че е доста висока. Къде е темата която говори какво се случило в болниците и колко деца са осакатени там? Впрочем гледах в някакъв руски документален филм какво правят с бебето като се роди-първо, разбира се, веднага го отнасят без майката да го види, после го омотават от горе до долу много стегнато с пелени, по стария модел "да му се изправят крачетата", така че бебето прилича на самун заводски хляб" и стои в една стая далеч от майка си. При изписването акушерката го връчва на...башата! Е припаднах, честно! Хайде и тия неща да качим, че да е ясно как се процедира в братската руска страна и защо има жени, които не са искали да родят в тези условия. И на не знам колко милиона души, че са умрели 6 бебета...ами да, някои бебета умират при раждане. В същото време съм сигурна, че са умрели няколко стотин в болниците, заедно с няколко стотин майки. А за психичните трявми няма да говорим, те сигурно са десетки хиляди, но на тоя сайт не се говори за тях. Затова в такива теми се слагат СТАТИСТИКИ. А не отделни ужасяващи случаи, които създават погрешни впечатления. Тази тактика е като за свинския грип, по 50 пъти на ден се съобщава отново и отново за цели 8 души починали от свински грип в мексико и затова обявяваме световна пандемия. Ама че всяка година умират десетки хиляди от нормален грип и това е било така от как свят светува, се изпуска удобно.

Общо взето наблюдавам че тази тема стана жертва на пишещи, които нито имат интереси тук, нито искат да знаят нещо, а целят саботаж и манипулация. Все едно да оставиш на лисицата да се грижи за кокошарника. Ефектът ще е съшия.

# 134
...

да, разбира се
именно там им е мястото

Бу, ти какво мислиш по въпроса?   newsm78

Виж, за противопоказания съм съгласна да се сложат. Някакви взети от страни, в които се практикува домашно раждане и си има условия при които това става. Това е важна информация.

Общи условия

Активация на акаунт