Раждане вкъщи 10

• 22 637
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Продължавам да чета руските раскази. Но там не става дума за агитаторство, а директно за акуширане при домашно раждане. Нерегламентирано, обаче, защото и там не е явно законно медицински лица да израждат в извънболнични условия.

Не е яcно при бг домашни раждания какво става.И дали освен виртуално няма и реално асистиране?Не казвам,че е така,само допускам,  че може да го правят,след всичко,което се случи .Но затова си има съответните органи да направят разследване.

# 151
Русия е на 81-во място в света по неонатална смъртност,
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_infant_mortality_rate
Това е статистика за смъртност до 1 година на живо-родени деца, какво общо има с тази дискусия тук? И никъде не се споменава термина неонатална смъртност, а инфант....

# 152
Русия е на 81-во място в света по неонатална смъртност,
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_infant_mortality_rate
Това е статистика за смъртност до 1 година на живо-родени деца, какво общо има с тази дискусия тук? И никъде не се споменава термина неонатална смъртност, а инфант....

Ето ти неонаталната:http://www.who.int/making_pregnancy_safer/publications/neonatal.pdf
Мислиш че чудотворно Русия е към първите места по сигурност неонатално ли? По този показател е дори още по-зле.

# 153
... Все едно аз да ида в тема за секцио и да сложа тия случаи, които дадох как живо и здраво бебенце е починало от пневмония в резултат на секциото...

Хм, виж ти, не знаех, че има тема "Секциото пожелание - предимства и рискове".  Whistling
Щом според теб има, иди и сложи тия случаи, смятам, че е напълно в реда на нещата.
  Peace

# 154
Същевременно, поради нешастието което се случи, тук се напълни с хора, които нито се интересуват от въпроса нито имат дори далечна симпатия към такива неща, само и само да трият сол на главите на глупачките. Това реално представялва спам. И съшите тези хора започнаха да искат да слагат разни неща в началната тема. Все едно аз да ида в тема за секцио и да сложа тия случаи, които дадох как живо и здраво бебенце е починало от пневмония в резултат на секциото.

Ужас, нали? Да искат да поставят "разни неща в началната тема", само защото едно бебе е починало при неасистирано домашно раждане под влияние на "глупачките", както сама ги нарекохте!
И както Ви обясниха, няма теми, които да агитират за раждане със секцио.

Ще си позволя да цитирам Ваши думи от фатален за Вас спор с администратор от времето, когато се подвизавахте тук като Archangel:

Цитат
Ние НЕ спорим "за и против алтернативната медицина"-нещо изрично забранено според вашите правила за този клуб. Ние спорим за различни въпроси в рамките на алтернативната медицина и точно това е една от функциите на този клуб-да даде простанство за такива дискусии, били те и спорове.

Аналогично - ние в темите "Раждане вкъщи" не спорим за и против домашното раждане, а за различни въпроси в рамките на темата за домашно раждане, а именно асистирано или неасистирано домашно раждане.

# 155
Аналогично - ние не спорим за и против домашното раждане, а за различни въпроси в рамките на темата за домашно раждане, а именно асистирано или неасистирано домашно раждане.

Ай стига, бе!
Чумата да ме тръшне, споделям еднакви виждания с Персон!  Shocked ooooh!
Или окончателно съм се побъркала, или темата е такава, че предразполага народа към психария!
  ooooh!

П.С. Persimon, искаш да кажеш, че никой от тези линкове не трябва да е на първа страница ли? newsm78 

# 156
Prаsona, а вашата групичка, специално, би трябвало тодавна да е премахната от този подфорум.

# 157
  • До хладилника, който обичам
В другия  здравен форум пише какви са правилата и там изрично е казано, че това не е място за обсъждане на за и против, и че това няма да се допсне. Но се допуска, както виждаме. Вярвам, че няма нужда да ти копирам правилата за този сайт, но щом си поискала цитат, ето го:

Форумът Хомеопатия, билколечение, алтернативна медицина е създаден за да се отделят в него всички теми, свързани с алтернативната медицина и всякакви спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат както в него, така и тук - в основния форум "Здравословни проблеми..."
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196068.0

Да, запозната съм с тези правила. За момента поне аз не виждам нарушаването им.
Но ти смяташ, че това трябва да е тема само "за" домашното раждане? И да има (?) друга "против"?
А тема за дискусия да няма? Защото тази тема в голямата си степен е дискусия. Да, има мнения против, както има и мнения, че всички "против" очевидно са духовно нисши и недорасли за истината... но всеки има право на интернет. В тази тема и по-рано съм виждала хора на различно мнение от "за", впрочем. И в премного теми "за" секциото съм виждала линкове "против" и статистики колко негативи има. Но не може с двойния аршин да мерим само, когато ни изнася.
Това, което аз виждам тук, като прескочим няколко тенденциозни поста, е дискусия и обмяна на мнения и мисли.

Ще е изключително жалко поради собствените наочници да се цели да се откажат да участват и хора, които са склонни да мислят градивно и са готови да приемат и различни идеи, само защото не приемат всичко на ура! и без да влагат собствена мисъл. Това са същите тези хора, които евентуално биха били търсени после да подкрепят идеи и петиции, нали? Ако се търси тема, в която да пишат само и единствено единомишленици, които не изказват мнение, различно от нашето, може би не е тук точното място; Бг-мамма е (и отдавна е) платформа и място за диалог и дискусии, в които много хора с различни мнения, характери и опит да обменят мисли; не се залага на едностранчиво изказване на мнения, защото тогава участниците във форумите щяха да са не над сто хиляди, ами примерно 500 човека, които да нямат разногласия.

# 158
Джуличка, смятам че на първа станица е добре да има противопоказания за домашно раждане, статистика от различни държави в света, където то се пркаткува за неговата безопасност и сравнение с безопасността на болнично раждане, а също и ситуации в които се налага транспортиране  болница. Това намирам за полезно. Но определено не намирам за полезно публикация на разни жълти сайтове, които не целят намиране на истина, не предлагат нищо обективно, а раздуват това, което се случило, пропускайки всички неудобни факти и контрааргументи и сранвнието с болничните раждания. Очевидно целта на руския сайт е да докаже, как е много по-безопасно да се ражда в болница и затова тия двамата са пересъпници. Е колко е безопасно се вижда ясно от положението на Русия в ранковете за неонатална и детска смъртност.

# 159
В другия  здравен форум пише какви са правилата и там изрично е казано, че това не е място за обсъждане на за и против, и че това няма да се допсне. Но се допуска, както виждаме. Вярвам, че няма нужда да ти копирам правилата за този сайт, но щом си поискала цитат, ето го:

Форумът Хомеопатия, билколечение, алтернативна медицина е създаден за да се отделят в него всички теми, свързани с алтернативната медицина и всякакви спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат както в него, така и тук - в основния форум "Здравословни проблеми..."
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196068.0

Да, запозната съм с тези правила. За момента поне аз не виждам нарушаването им.
Но ти смяташ, че това трябва да е тема само "за" домашното раждане? И да има (?) друга "против"?
А тема за дискусия да няма? Защото тази тема в голямата си степен е дискусия. Да, има мнения против, както има и мнения, че всички "против" очевидно са духовно нисши и недорасли за истината... но всеки има право на интернет. В тази тема и по-рано съм виждала хора на различно мнение от "за", впрочем. И в премного теми "за" секциото съм виждала линкове "против" и статистики колко негативи има. Но не може с двойния аршин да мерим само, когато ни изнася.
Това, което аз виждам тук, като прескочим няколко тенденциозни поста, е дискусия и обмяна на мнения и мисли.

Ще е изключително жалко поради собствените наочници да се цели да се откажат да участват и хора, които са склонни да мислят градивно и са готови да приемат и различни идеи, само защото не приемат всичко на ура! и без да влагат собствена мисъл. Това са същите тези хора, които евентуално биха били търсени после да подкрепят идеи и петиции, нали? Ако се търси тема, в която да пишат само и единствено единомишленици, които не изказват мнение, различно от нашето, може би не е тук точното място; Бг-мамма е (и отдавна е) платформа и място за диалог и дискусии, в които много хора с различни мнения, характери и опит да обменят мисли; не се залага на едностранчиво изказване на мнения, защото тогава участниците във форумите щяха да са не над сто хиляди, ами примерно 500 човека, които да нямат разногласия.

Ами, аз не разбирам как не са нарушени правилата след като се казва изрично, че няма да се допускат спорове за и против, а ти твърдиш, че такива трябвало да има. Ако отида в здравния форум и започна да пиша против каквото там се обсъжда, дали ще получа предупреждение и може би бан? Според мен -да. Но тук, всичко е наред  да се изсипят всички, които нямат интерес към темата да спамят и да врещят на висок глас как "жените раждащи вкъщи трябва да идат в кафеза", как трябва да се инкриминира домашното раждане, да се закрие този форум, да се слагат всякакви откровено и до болка жълти статии и очевидно пропагандни сайтове в информационната страница и прочее. Ако някой толкова иска да говори против домашните раждания, нека се направи такава тема, точно както има тема, която е само за вредата от ваксините. Така ще се разделят двете групи юзери и ще се осигури инфомация от двете страни. Пък който чете нека сам реши какво намира за по-достоверно. Само, че мястото на такава тема бих казала, че е в Здрания, не тук. С това не искам да кажа, че тряба да се въведе някаква стерилност и съм съгласна с теб, че разликата в мненията е позитивно нещо в много случаи. Примерно аз съм съгласна, че е добре да се говори и за противопоказания на домашно раждане, показания за болничен трансфер, както и реална статистика за рисковете и усложненията, но за това е нужна поне донякъде отвореност и добронамереност, и най-вече обективност,  а не възгласи за "кафеза" и тръшкания как това трябва да се забрани.

# 160
Джуличка, смятам че на първа станица е добре да има противопоказания за домашно раждане, статистика от различни държави в света, където то се пркаткува за неговата безопасност и сравнение с безопасността на болнично раждане, а също и ситуации в които се налага транспортиране  болница. Това намирам за полезно. Но определено не намирам за полезно публикация на разни жълти сайтове, които не целят намиране на истина, не предлагат нищо обективно, а раздуват това, което се случило, пропускайки всички неудобни факти и контрааргументи и сранвнието с болничните раждания. Очевидно целта на руския сайт е да докаже, как е много по-безопасно да се ражда в болница и затова тия двамата са пересъпници. Е колко е безопасно се вижда ясно от положението на Русия в ранковете за неонатална и детска смъртност.

Зарежи руския сайт.
Никъде не те виждам да пишеш, че трябва да има и разкази за НЕасистирани раждания, завършили със смърт.
Не трябва, така ли?
  Thinking

# 161
  • До хладилника, който обичам
Ами, аз не разбирам как не са нарушени правилата след като се казва изрично, че няма да се допускат спорове за и против, а ти твърдиш, че такива трябвало да има.
Аз казах доста ясно, че за моите разбирания това тук е дискусия, която поне за мен беше градивна. Сигурна съм, че от тема "за и против" до дискусия има разлика и много хора я правят.

# 162
W'A'S'P',Вечерница написа, че при първото  раждане на Цвета е имало обиди и крясъци,но после го изтри.Накрая написа,че това и го била разказала тя няколко месеца след раждането.Ако беше истина нямаше да трие нищо.Сега обаче не звучи никак истинно, или е говoрила със съвсем друга жена по телефона. Wink
Една лъжа винаги повлича други след себе си.

Да, и аз мисля, че Вечерница нещо се обърка. (Айде да не казвам "излъга", че точно в момента се чувствам много бяла и добра.)

Първото раждане на Цвети е било в Тина Киркова (предполагам, пак при Манчев) - ако е имало крясъци и обиди, едва ли пак щеше доктор от Тина Киркова да я следи и "План Б" да включва раждане при него. Някак не ми се връзва тая работа.

Но за съжаление, паметта ни също е подвластна на манипулации - особено като се поувлечем по някоя кауза - така вероятно маса жени са убедени, че Цвети им е разказвала невероятни ужаси  за първото си раждане.

За Ермакови - доколкото четох, те са имали център за обучение на родители - с психолог, фитнес/йога инструктор и т.н. Агитирали са родителите колко опасни са ражданията в болниците и срещу доста солидни суми са асистирали незаконно при раждания вкъщи. В същото време, разбира се, са твърдяли, че домашните раждания с тях са абсолютно безопасни.

Това, което мен най-много ме потресе, бяха разказите как при лошо развитие на нещата просто са се омитали и родителите цъфвали пред Бърза помощ с умиращите/мъртвите деца. Една част от тези случаи въобще не са стигнали до съд - там тезата на родителите е била "родих много бързо".

Независимо кой крив, кой прав - но на мен ми звучи много познато и според мен е добре да се знае и този случай.

# 163
Очевидно целта на руския сайт е да докаже, как е много по-безопасно да се ражда в болница и затова тия двамата са пересъпници. Е колко е безопасно се вижда ясно от положението на Русия в ранковете за неонатална и детска смъртност.
Кво викаш? Да вземат руснаците да затворят болниците, че да си оправят показателите хората, ама-ха, как не са се сетили досега?

# 164

Нали постнахте случая най-отгоре, какво още? Според мен отделни случаи няма никакъв смисъл да се събират от цял свят да се постват, защото това не изпълнява никаква функция, освен да ужасява. Няма човек на света, който да мисли, че при раждане риск няма.  За стотен път питам-ако сложим онзи линк за починалото бебе със секцио в тема за секциото, какъв ефект ще постигне? По твоята логика-поне едно бебе може да бъде спасено, ако майка му се убеди да не прави ненужно секцио. Ами иди адовкатствай да се сложи, тогава. Но има смисъл да се постаят предупреждения за противопоказания и показания за трансфер.

Зарежи руския сайт.
Никъде не те виждам да пишеш, че трябва да има и разкази за НЕасистирани раждания, завършили със смърт.
Не трябва, така ли?
  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт