Раждане вкъщи 10

• 22 580
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
... Ако някой толкова иска да говори против домашните раждания, нека се направи такава тема, точно както има тема, която е само за вредата от ваксините. Така ще се разделят двете групи юзери и ще се осигури инфомация от двете страни. Пък който чете нека сам реши какво намира за по-достоверно. Само, че мястото на такава тема бих казала, че е в Здрания, не тук...  

Мхм, и един мармот увива шоколада в станиол...  Tired
Какво би правила тема за НЕасистирано домашно раждане в Здравния?
Би ли ми отговорила, че аз не мога да си обясня?
 Rolling Eyes

# 166
Очевидно целта на руския сайт е да докаже, как е много по-безопасно да се ражда в болница и затова тия двамата са пересъпници. Е колко е безопасно се вижда ясно от положението на Русия в ранковете за неонатална и детска смъртност.
Кво викаш? Да вземат руснаците да затворят болниците, че да си оправят показателите хората, ама-ха, как не са се сетили досега?

Абсолтютно Simple Smile И смешното е, че наистина ще им се подобрят показателите.

# 167
... Ако някой толкова иска да говори против домашните раждания, нека се направи такава тема, точно както има тема, която е само за вредата от ваксините. Така ще се разделят двете групи юзери и ще се осигури инфомация от двете страни. Пък който чете нека сам реши какво намира за по-достоверно. Само, че мястото на такава тема бих казала, че е в Здрания, не тук...  

Rolling Eyes

Тема ПРОТИВ домашното раждане е на място точно в здравния. Нали там е мейнстрим, да живее болницата и прочее. Какво ще прави тема против алтернативен метод в алтернативния форум?

# 168
Нали постнахте случая най-отгоре, какво още? Според мен отделни случаи няма никакъв смисъл да се събират от цял свят да се постват, защото това не изпълнява никаква функция, освен да ужасява. Няма човек на света, който да мисли, че при раждане риск няма.  За стотен път питам-ако сложим онзи линк за починалото бебе със секцио в тема за секциото, какъв ефект ще постигне? По твоята логика-поне едно бебе може да бъде спасено, ако майка му се убеди да не прави ненужно секцио. Ами иди адовкатствай да се сложи, тогава. Но има смисъл да се постаят предупреждения за противопоказания и показания за трансфер. 

Никой не си прави секцио сам, у дома, пожелание.  Tired
Е, имало е един случай, ама като ви знам статистиките и процентите, то той е нищожен, за това 'ич няма и да го коментирам.  Whistling
Та, викаш да се проповядва, че НЕасистираното раждане е супер и напълно безопасно, и никога нищо няма да се случи е О.К., ама ако се напише, че напук на всички мантри, чакри и Ом!- кания, може пък и да се случи, не прави нищо друго, освен да ужасява?
Направо ще припадна от безумния ти двоен стандарт, извинявай!

# 169

Тема ПРОТИВ домашното раждане е на място точно в здравния. Нали там е мейнстрим, да живее болницата и прочее. Какво ще прави тема против алтернативен метод в алтернативния форум?

Хм, аз мислех, че целта на теб и на хората от Родилница е точно да извадят домашното раждане от "алтернативния" и да го превърнат в съвсем достъпна и обичайна практика?

Приеми го като тренировка - нали беше оптимистка, че това ще стане? Wink

Иначе - ако се води нормална дискусия, аз не виждам какъв е проблемът да има много гледни точки.

Ако аз пусна тема тук "Профилактичен прием на Паркизан при кърмачета" - не очаквам само привърженици на идеята да влязат да пишат, все пак.

# 170
Ами, аз не разбирам как не са нарушени правилата след като се казва изрично, че няма да се допускат спорове за и против, а ти твърдиш, че такива трябвало да има.
Аз казах доста ясно, че за моите разбирания това тук е дискусия, която поне за мен беше градивна. Сигурна съм, че от тема "за и против" до дискусия има разлика и много хора я правят.

Каква дискусия?! Joy Ти ме уби. Искаш да кажеш, че новите участници в тази тема, които се появиха след смъртта на бебето са тук да ДИСКУТИРАТ нещо!? Те са тук да трият сол да сочат с пръст, да се ужасяват и да искат съд, инкриминиране и прочее. Бас държа, че нито една от тях не пише не само в тази тема в досегашните и издания, ами изобщо в този форум, с цел да научи и дискутира нещо алтернаитвно. С едно-две изключения може би. Тези хора  са против домашното раждане и в най-добрия случай, като няма как да се забрани като телесна функция, са за асистираното такова. Аз също съм за асистирано домашно раждане, но не съм против неасистирано, и съм като цяло за домашното раждане за разлика от тях. Да не се лъжем, че става дума за каквато и да е дискусия...

# 171
Нали постнахте случая най-отгоре, какво още? Според мен отделни случаи няма никакъв смисъл да се събират от цял свят да се постват, защото това не изпълнява никаква функция, освен да ужасява. Няма човек на света, който да мисли, че при раждане риск няма.  За стотен път питам-ако сложим онзи линк за починалото бебе със секцио в тема за секциото, какъв ефект ще постигне? По твоята логика-поне едно бебе може да бъде спасено, ако майка му се убеди да не прави ненужно секцио. Ами иди адовкатствай да се сложи, тогава. Но има смисъл да се постаят предупреждения за противопоказания и показания за трансфер. 

Никой не си прави секцио сам, у дома, пожелание.  Tired
Е, имало е един случай, ама като ви знам статистиките и процентите, то той е нищожен, за това 'ич няма и да го коментирам.  Whistling
Та, викаш да се проповядва, че НЕасистираното раждане е супер и напълно безопасно, и никога нищо няма да се случи е О.К., ама ако се напише, че напук на всички мантри, чакри и Ом!- кания, може пък и да се случи, не прави нищо друго, освен да ужасява?
Направо ще припадна от безумния ти двоен стандарт, извинявай!

Е такива глупости наприказва, че просто... #Crazy Нямам коментар на тия безумия и приписването им на мен. Хубаво ти казах, че не мога да обшувам с една кола емоции под налягане..ама на.

# 172

Rolling Eyes

Ааааааа, няма да се разберем да извърташ така нещата!  Naughty
Никой не говори за тема ПРОТИВ домашното раждане, тук коментираме как би следвало да бъде, ако раждането е асистирано и почти всички искаме то да се узакони, и да има ясно изразени "правила" за приложението му.
Ако на това му викаш ПРОТИВ...
 Tired

# 173
Е такива глупости наприказва, че просто... #Crazy Нямам коментар на тия безумия и приписването им на мен. Хубаво ти казах, че не мога да обшувам с една кола емоции под налягане..ама на.

Кое са глупости?!
Кой сравнява двете неща?
Аз или ти?
НЕасистираното раждане по препоръка на лекар ли е?
А секциото?
Какво изобщо сравняваш двете неща?

# 174

На мен пък ми прилича на дискусия. Не знам за теб, но аз научих доста неща - и ако не съм си променила драстично мнението, то със сигурност съм го калибрирала.

Видях, че това важи и за хора от другата страна на барикадата.

Така че - искаш или не - дискусия може и има. Можеш да участваш в нея или да се тръшкаш отстрани. (Не знам колко е емоционална Джуличка, но не намирам ти да й отстъпваш в това отношение. Нея поне я вълнува смъртта на едно дете - а теб - да си непременно права.)

# 175
  • София
Няма човек на света, който да мисли, че при раждане риск няма. 

Има. Миглена Делчева. Не само че го мисли, но в качеството си на лице на кампанията го твърди, и то по отношение на домашното неасистирано раждане. Казвала го е тук, в тази тема, и то на жена със здравословен проблем.

Затова, моля, предупрежденията на 1 страница да стоят, а ако Меги и съмишлениците й изобщо някога се завърнат в този подфорум, ще има и по-подробна информация за случая Цвети, включително за реакцията на Родилница.

Но едва ли ще се случи, защото смелостта на г-жа Делчева и Ко. видяхме докъде стига.

# 176
  • след Околовръстното
Продължавам да чета руските раскази. Но там не става дума за агитаторство, а директно за акуширане при домашно раждане. Нерегламентирано, обаче, защото и там не е явно законно медицински лица да израждат в извънболнични условия.

Не е яcно при бг домашни раждания какво става.И дали освен виртуално няма и реално асистиране?Не казвам,че е така,само допускам,  че може да го правят,след всичко,което се случи .Но затова си има съответните органи да направят разследване.

Има и реално с и без медицински лица.
Случвало се е Мигленка да акушира/окуражава раждаща в дома и, както и да се похвали / в официално писмо/, че са си намерили нелегална акушерка, която практикува в Пловдив/дано не бъркам града/.
Твърде вероятно е вече да има и в София.

# 177
  • след Околовръстното
Можеш да махнеш и линка към разказите на Естествено.
Както коментирахме тези разкази бяха изтрити.

Моля??

Линкът отваря началната страница на сайта.
Разказите за домашно неасистирано раждане не съществуват вече.
Това означава само, че линкът не е коректен(най-вероятно след трансфера на сайта на друг сървър), което обаче не значи, че разказите не са там.

Дай работещ линк, де.
Защото аз разказите нещо не ги намирам.
Говорим за разкази, които са свързани с домашно НЕасистирано раждане в БГ.
Добре, че Гугъл кеш ги намира, та да се насладя на приятните емоции.

П.П. Аплодисменти!!!
Сега видях, че сте върнали разказа за раждането на Мег.
Крайно време беше.

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 15:37 от Иренкa

# 178
  • Куциндрел
Дискусия можеше да се заформи, ако хората от Родилница и сие не бяха се покрили. И най-вече дейно участващите като Мег.
Сега само Бащатко влиза, за да покаже гениалност. Поне той всява веселие. hahaha

# 179
Да съветваш жена, която пренася  и с толкова голямо очаквано бебе да си стои в къщи и да роди неасистирано е безумно и престъпно. Това е същото като да има болен с тежка пневмония и да го съветваш да си пие в къщи чай. И в двата случая изходът ще е много лош. До Меги и всички фенове на неасистираните раждания у дома (родилница) - с навлизането на болничната АГ помощ в България смъртността при майки и новородени е сведена до възможния минимум. Когато навремето си говорихме с Клер какво ще стане, ако има подобна на случилата се ситуация тя отговори, че някой бебета ще загинат и ние трябвало да приемем това. Това беше и реалната причина тотално да се отдръпна от този тип пропаганда и действия. Не мога да приема, че ще загиват майки и бебета, когато е напълно възможно те да бъдат спасени в нашите болници. Ако малко поне поназнайвахте акушерство и поне сте присъствали на няколко усложнени раждания щяхте да имате друга позиция. Фен съм на естественото раждане, но под контрол и на място на което могат да помогнат в случай на нужда. Специализирани родилни домове ( не болници) промяна в начина на обгрижване на раждащите, възможности за съобразяване с желанията на бъдещите родители- това ДА, но да си раждаме в къщи без каквито и да е възможности за помощ при нужда -НЕ! По случая - мнението ми е ,че родителите и подстрекателите носят отговорност и ВИНА за смъртта на едно здраво, доносено дете! И понеже да бъдат наказани е малко вероятно то нека сънищата им ги наказват всяка нощ!

Общи условия

Активация на акаунт