Раждане вкъщи 10

• 22 439
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Гледах предаването.За пореден път Росица не ми направи добро впечатление.Не знам как си води занятията,но аз лично не бих посещавала йога при нея,защото йога не са само упражения за тялото,а нещо много повече,което не забелязах да притежава тя.За съжаление и йогата се е превърнала в мода и комерс...

Съгласна съм  Peace Опитва се да излъчва спокойствие като на истински йога, но не й се получава. Има агресия и студенина. Абсолютно непознатата за мен акушерка, която последния път ми мери тоновете например, беше с много по-сърдечно и топло излъчване.
Единствената теза, която останах с впечатление да защитава, е че не трябва да се концентрираме върху проблемите  newsm78. Като не мислим за тях, ги унищожаваме ли newsm78 Това е абсурдно. Няма лошо, ще мислим позитивно, аз също съм на това мнение, но нека сме и поне малко разумни, т.е. да не предприемаме излишни рискове, които така или иначе съществуват. А какво остава да игнорираме лекарските препоръки...
За раждането с достойнство - добре казано, ще се радвам ако видим техни постъпки в тази насока. Много други организации постигнаха успехи в подобни аспекти.

За Вени, а и за всички участници -   bouquet

# 346
  • София
....Единствената теза, която останах с впечатление да защитава, е че не трябва да се концентрираме върху проблемите  newsm78. Като не мислим за тях, ги унищожаваме ли newsm78 Това е абсурдно. Няма лошо, ще мислим позитивно, аз също съм на това мнение, но нека сме и поне малко разумни, т.е. да не предприемаме излишни рискове, които така или иначе съществуват. А какво остава да игнорираме лекарските препоръки...
...

Те като са много хармонизирани и позитивни, защо си привлякоха такива преживявания?!? Освен ако не им е все едно, но не ми се вярва!...

Позитивното мислене не е панацея и не подсигурява никому идеална среда!   Wink

# 347

Фалшифициране на документи също е престъпление!

Ти взе да се изживяваш като съдник ли,що ли?
Не! Просто констатирам. Как един човек, който е взел решение, което смята за най-добро за своето дете, въпреки законите на държавата в която живее, освен това подкупил медицинско лице, да му подпише лъжливи данни и не на последно място "пропагандира" това деяние седнал да съди и да раздава правосъдие. Пък и тиквеници прави.
А домашното раждане по закон, не е престъпление!
Че трябва да се работи по въпроса, трябва и е видно, че се работи. Не малко са направили до сега жените, които са ви на прицел.
Но термина наближава и няма да чака промените в закона и в цялата система.

# 348
Джуличка, направи ли си труда да отвориш страницата на Естествено и да прочетеш какво точно правят хората там? Що все някой трябва да ти "снася" информация, при това на тенденциозно зададените ти въпроси?   Tired

Не съм си направила труда изобщо да отварям страницата на Естествено, защото като цяло не одобрявам или по- скоро не симпатизирам изцяло на идеите им, а за някои неща направо съм против.
Освен това, не знаех, че Естествено подкрепя НЕасистираното раждане, а още по- освен това, все си мисля, че като мен ме касае нещо и много драпам за него, ще се правя нещо в тая насока, а няма да се бия в гърдите и да се пенявя из Форумите, пък в същото време да си питам ушите да го свърша!  Tired
И накрая - как така не ме разбирате само тези, дето не ви изнася?
 Tired

Между другото, понеже никой не ми отговори, та пак да попитам - някога, някой, нещо да е носил на Министъра на здравеопазването?
Или да се е приготвил да му носи тия дни?  Thinking
Питам агитката, вееща плакатите с НЕасистирани "изпълнения" по тях.

Дали сега е по- ясно кого съм питала?

Стелт, искаш да кажеш, че Естествено и Родилница са едно и също нещо?

Я гледай ти, останалите ме разбирали, бре!
Много интересно.

Инна -   bouquet

Фалшифициране на документи също е престъпление!

Ти взе да се изживяваш като съдник ли,що ли?
Не! Просто констатирам. Как един човек, който е взел решение, което смята за най-добро за своето дете, въпреки законите на държавата в която живее, освен това подкупил медицинско лице, да му подпише лъжливи данни и не на последно място "пропагандира" това деяние седнал да съди и да раздава правосъдие. Пък и тиквеници прави.
А домашното раждане по закон, не е престъпление!
Че трябва да се работи по въпроса, трябва и е видно, че се работи. Не малко са направили до сега жените, които са ви на прицел.
Но термина наближава и няма да чака промените в закона и в цялата система.

В страните, които постоянно сочите за пример, има едно понятие "На съд за клевета".
Радвай се, че не живеем там, защото преди да се изживееш като акушер за втори път, щях да те осъдя за горното!
Хайде бягай да хапнеш един тиквеник и се успокой.
Аз, за разлика от вас не съм по подкупите, за да накарам някого да върши нещо незаконно.

# 349
  • София
Бащатко, практикуването на дейност (например акушерство), за която се изисква специална квалификация, също е престъпление. Всъщност цялата ви групичка виртуално-телефоно-реални съветници и консултанти по темата за домашното раждане се движи буквално по ръба на закона.

Не си в позицията да говориш за престъпления, едно, защото от това НЕ разбираш, и второ, защото ако тръгнем с идеята да се обвиняваме, за всеки ще се намери по нещичко. Много лесно е да се окажеш от другата страна.

А с трагичния случай от Гергьовден някои хора се разминаха на косъм - следващият път, когато ги подведе грандоманията и  желанието да са по-най-свръх извисени и начетени, може и да се хлъзнат отвъд ръба и да попаднат, където им е мястото. Но ако цената на това ще е още един погубен живот - не им го пожелавам.

Стелт, каква е връзката на петицията, която ми посочваш, с Родилница?

# 350

Не си в позицията да говориш за престъпления, едно, защото от това НЕ разбираш, и второ, защото ако тръгнем с идеята да се обвиняваме, за всеки ще се намери по нещичко. Много лесно е да се окажеш от другата страна.
Това за вас ли се отнася? Защото като гледам вашите опоненти са доста по-подготвени, законово. За морално няма нужда да коментирам. 

# 351
Бащатко, практикуването на дейност (например акушерство), за която се изисква специална квалификация, също е престъпление. Всъщност цялата ви групичка виртуално-телефоно-реални съветници и консултанти по темата за домашното раждане се движи буквално по ръба на закона.

Чл. 324. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 1991 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който упражнява професия или занаят, без да има съответна правоспособност, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., доп. - ДВ, бр. 83 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 76 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Когато професията или занаятът са свързани със здравеопазването на населението, наказанието е лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева. Същото наказание се налага на лекар, лекар по дентална медицина или магистър-фармацевт, които упражняват професията си в нарушение на установения за това ред.

(3) (Нова - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Ако деянието по предходната алинея е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба от сто до триста лева, като съдът може да постанови и лишаване от права по чл. 37, ал.1, точки 6 и 7.

Та, Бащатко, викаш терминът наближавал, м?
Между другото, къде мога да прочета разказа за твоето акуширане?
 Whistling

# 352
  • София

Това за вас ли се отнася? Защото като гледам вашите опоненти са доста по-подготвени, законово. За морално няма нужда да коментирам. 

Не ставай смешен. Написах много ясно какво ми е мнението. "Опонентите" (аз не се явявам опозция в тази тема, а дори и да бях, ответната страна се крие) не са никак подготвени законово, освен ако не мислиш наемането на смешния адвокат за подготовка. Отново казвам: по ръба на закона. Не си вирете нослетата, защото отвъд ръба лесно се пада. Правопропорционално на самодоволството и чувството за недосегаемост.

# 353
Между другото, понеже никой не ми отговори, та пак да попитам - някога, някой, нещо да е носил на Министъра на здравеопазването?

Агитката казваш си питала... Дали би ги посочила поименно, за да знаят на кого се пада честта да отговори? А знаеш ли какво точно си ги питала?

"...някога, някой, нещо да е носил на Министъра на здравеопазването?
Или да се е приготвил да му носи тия дни?"

Ъъъъ, уиски? Печено агне? Призовка? Питаш, щото си намислила нещо да му носиш, пък гледаш да не се повтаряте?    Thinking

Flip, линка към темата (не само Петицията, а цялата тема с всички обсъждания в нея) ти го дадох като отговор на въпроса защо някой не се борил за промяна преди 2 месеца... Борили са се хората - и още как... А Родилница и Естествено имат много общи инициативи...

# 354

Чл. 324. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 1991 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който упражнява професия или занаят, без да има съответна правоспособност, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., доп. - ДВ, бр. 83 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 76 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Когато професията или занаятът са свързани със здравеопазването на населението, наказанието е лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева. Същото наказание се налага на лекар, лекар по дентална медицина или магистър-фармацевт, които упражняват професията си в нарушение на установения за това ред.

(3) (Нова - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Ако деянието по предходната алинея е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба от сто до триста лева, като съдът може да постанови и лишаване от права по чл. 37, ал.1, точки 6 и 7.

Та, Бащатко, викаш терминът наближавал, м?
Между другото, къде мога да прочета разказа за твоето акуширане?
 Whistling

ха ха ха.. Ти се притесни. Не бой се няма да идвам с инспектори от риокоз! Неми е работа да се занимавам с теб, въпреки че според  лекарите с които трябва да се съветвам /както пише горе с червено/, твоето дете е заплаха за моето дете, както и за цялото общество.
А аз със нищо не съм ти навредил, че съм оказал първа помощ на някого.
А за оказване на първа помощ съм ходил на курс.. имам си и документ.
Мога и тиквеници да правя!

# 355
  • София

Flip, линка към темата (не само Петицията, а цялата тема с всички обсъждания в нея) ти го дадох като отговор на въпроса защо някой не се борил за промяна преди 2 месеца... Борили са се хората - и още как... А Родилница и Естествено имат много общи инициативи...

Аз говорех конкретно за Родилница - във връзка с тях са писанията за "контраудар" и "отклоняване на фокуса" чрез наблягане на нуждата от промени в здравеопазването (две съвсем, ама съвсем различни теми според мен, макар че сега отчаяно се опитват да изковат причинно-следствена връзка). Та се запитах дали са предприели нещо в тази насока преди да умре бебето, та да се налага да "пренасочват фокуса".

А че инициативи в тази връзка е имало и ще има, е ясно. Интересуваше ме конкретно хората, които пропагандират и консултират домашни раждания, дали имат участие в тези инициативи, или се сетиха за тях едва след като се на***ха от ужас, че трагедията от Гергьовден "ще ги довърши".

# 356
Из дискусията на родилница, циничната медийна политика на Мег! (Меглена Делчева):

"Никакви коментари, никакви изявления, нищо. Така темите замират най-бързо"

Освен ако не са супер драматични, освен ако ти, Мег!, не беше толкова харизматична, незабравима и устата.

Това, което видях е, че всяка нормална и разумна, супер обоснована критика, се приема за низша енергия. Веднага след събитието вярващите почнаха да правят планове, за да подновят силата на самовнушението с какви ли не техники.

Както и други хора забелязаха, Росица пък е емоционално студена и откъсната от реалността.

Сега си мисля, че тия жени са доста тъпи, или пък уплашени, за да си мислят, че с такива малки медийни трикчета ще замажат темата.

Не, не само няма да я замажат, ами ще излязат и още повече аргументи, а накрая като се види за какви енергии, чакри и глупости става въпрос, едва ли ще имат обществена подкрепа, дори и за асистирано домашно раждане. То пък, както разказах преди няколко поста, също не е много хубава система и ще дава повече смъртност, със сигурност. Е, ще има по-малко секцио и епизиотомии, повече атмосфера, но цената?

Освен това си представете следния сценарий: децата на тази групичка израстват и майките решават, че нормалното училище е прекалено мейнстрийм. Почват да искат пари за домашно обучение, специални програми, учебници, защото тяхно право е да си учат сами децата. Е, това, че ще ги учат на дивотии и по системата на Рудолф Щайнер е друг въпрос, нали тяхното желание е тяхна свобода. Важното е мейнстрийм обществото да отпусне средства.

Тук се играят много езикови игри, подменя се значението на думи, злоупотребява се с това какво се смята за свобода. Придават фалшива тежест на аргументите си. Надявам се да има по-широкадискусия, за да може да излязат наяве запъртъците на мисълта на този нюейдж кръжок. Разбира се, истински вярващи ще има, но е хубаво да се види как се действа с манипулация, внушения, самовнушение и дисоциативни техники, заради които една от лидерките на движението има поглед на гущер.

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 23:00 от Mamacita Bandida

# 357

Агитката казваш си питала... Дали би ги посочила поименно, за да знаят на кого се пада честта да отговори? А знаеш ли какво точно си ги питала?

"...някога, някой, нещо да е носил на Министъра на здравеопазването?
Или да се е приготвил да му носи тия дни?"

Ъъъъ, уиски? Печено агне? Призовка? Питаш, щото си намислила нещо да му носиш, пък гледаш да не се повтаряте?    Thinking

Ха, те сами нямат чест и доблест да се назоват поименно, аз ще ги назовавам.
Да не би да съм им задължена нещо или как?
Колкото до печеното агне, не знам, може и това да си имала предвид с

... Може би, не само си губите иначе безценното време, ами сте намислили да представите някакви конструктивни предложения на Министъра на здравеопазването, пък аз не съм разбрала!?   Thinking

Но давай, прави се, че не ме разбираш, отдавна ти казах, че ме разочарова (за което ако щеш вярвай, съжалявам Sad), няма какво повече да се случи.

ха ха ха.. Ти се притесни. Не бой се няма да идвам с инспектори от риокоз! Неми е работа да се занимавам с теб, въпреки че според  лекарите с които трябва да се съветвам /както пише горе с червено/, твоето дете е заплаха за моето дете, както и за цялото общество.
А аз със нищо не съм ти навредил, че съм оказал първа помощ на някого.
А за оказване на първа помощ съм ходил на курс.. имам си и документ.
Мога и тиквеници да правя!

Оуу, Боже, той бил изкарал курс по "Първа помощ!  Joy Joy Joy
Както казваха в "Шоуто на Слави": "О, Велики Фараоне!"  hahaha
Ама ти на акуширане при предварително планирано, НЕасистирано домашно раждане "първа помощ" ли му викаш?!  Shocked
Хахахахахахаха...  hahaha Joy
Поредният "смелчага", много устат по Форумите, а настъпиш ли го, веднага дава заден ход.
Всички сте такива, всички!
Дано повече наивни бъдещи родилки прогледнат сега, като четат тази тема!  Praynig

П.С. Пак ти казвам, моите деца са си ваксинирани, не знам за какво говориш.
Явно яденето и правенето на тиквеници не ти се отразява добре.

# 358
  • София
Следя тази тема поради обясними причини... инцидента. Иначе отдавна бях зарязала фанатичните идеи, граничещи с идиотизъм.

И мога да кажа само няколко думи.. трагедията е, че всички съучастници в смъртта на бебето явно спят спокойно, съдейки от изказванията тук и двете скорошни предавания по въпроса. Ей това за мен е истинската трагедия. Отвратена съм... меко казано!

И изобщо никой не може да ме убеди, че майката има право да се разпорежда с живота на нероденото си бебе ненаказуемо. Значи ако ни е изгодно или ако опре ножа до кокала имаме правото да се разпореждаме, вкл. да жертваме живота на децата си. А в други моменти, същото това нещо се нарича убийство. Някъде четох онази глупост как децата не били наши деца, ми на не знам си кой.. моето дете си е моето дете и живота си за него бих дала, за да бъде живо и здраво.

# 359
... моето дете си е моето дете и живота си за него бих дала, за да бъде живо и здраво.

Щот и ти си като нас, от низшата класа, за това така мислиш.

Общи условия

Активация на акаунт