Раждане вкъщи 10

• 22 518
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Горката ти... какви проекции си създаваш за хората!
А теб кой тиквеник те подучи да не си ваксинираш децата? Да попитаме ли риокоз?

За ваксините никой не ме е подучил, но заради подобен тиквеник, същия като един мой друг стар познайник  Mr. Green, се зарових да търся и чета.
Но от НЕваксиниране не се умира, да не говорим, че винаги можеш да "наваксаш пропуснатото"!
За разлика от НЕасистираното раждане, където няма връщане назад.
Колкото до РИОКОЗ -  hahaha Joy
Питай Папата, ако искаш, все ми е тая.
 Laughing
Разликата е, че ваксинирането е задължително по закон. И ако не спазваш закона се наричаш ПРЕСТЪПНИК.
А тези които раждат в къщи не са престъпници по ЗАКОН!
Та ти ли ще правиш тиквеник? И ще раздаваш морал?

Че моите деца са си ваксинирани.
Искаш ли да ти предоставя имунизационен статус?
Виж, за твоите не знам.
Та, кой, викаш ще прави тиквеник?  Laughing

П.С. Пак да питам, някой друг има ли проблеми с линка, към предаването на Марта?

# 331
И аз ли трябваше да присъствам? Значи ти не приемаш думите на съпругът, но предлагаш да убеди съда....  Laughing

Аз съпруга не го познавам и този разказ не съм го чула от него. Но за сметка на това ми е познато въздействието на тревогата и въобще емоциите около операционната маса върху възприемането на ситуацията. Надявам се, че отчиташ този фактор.

По повод твърдението на Хексе, че "за София било лъжа", ми не е необходимо такова обобщаване, аз си платих и въпреки това ми "донаправиха" разкритие с ръка и ми спукаха водите без изобщо да ме предупредят или да ми обяснят каква процедура ще правят  Rolling Eyes.

Може би не си избрала подходящия екип? Или не си обяснила какво очакваш да получиш срещу парите си? Защото парите не са равнозначни на качество - макар че можеш да си купиш такова с тях.

# 332
  • София

Ми в Германия пускат всеки да влиза с кавото си пожелае дори в родилно отделение.Само при операции преобличат таткото със специално облекло.

е, добре де, за стерилност ли е тогава или ...? Иначе за Германия знаем  Grinning

Аз не мога да си обясня в какво се състоят разходите на болницата за да се даде възможност да присъства бащата или друг близък на раждането, та се правят предварителни уговорки и да се плаща?

jp, освен живо и здраво дете искам и нормално отношение, защо в Германия могат да обясняват ВСЯКА процедура, а в БГ-не. Не ми казвай за разликата в парите, че тука доста гинеколози са милионери, то е въпрос на манталитет, а не на пари.

# 333
И аз ли трябваше да присъствам? Значи ти не приемаш думите на съпругът, но предлагаш да убеди съда....  Laughing

Аз съпруга не го познавам и този разказ не съм го чула от него. Но за сметка на това ми е познато въздействието на тревогата и въобще емоциите около операционната маса върху възприемането на ситуацията. Надявам се, че отчиташ този фактор.

Оооо, отчитам, отчитам...  Wink  Отчитам също факта, че в съда срещу този баща ще застане целият мед. персонал, присъствал на операцията и ще каже точно това, което и ти - превъзбуден, разтревожен, привидяли му се извънземни... Та, как точно казваш, трябва да се заведе дело и да се докаже, че извадената матка дори не е лекарска грешка, а си е съвсем нарочно...  Thinking 

И казваш, няма проблем при цялата информация, която имам, да отида съвсем спокойно в болница и да знам, че раждам в сигурни лекарски ръце!?

# 334
Предложих възгледите си,ако мога да бъда полезна,за да разберете нагласите на хора като мен,избрали домашното раждане.Целта ми беше по-скоро да разберете,че подобен избор не отрича медицината.А и по възможност да видите ,че сме достойни хора,които са обмислили избора си не по-зле от всяка една от вас.
Просто мислим различно и се нуждаем от промяна в закона,която да осигурява необходимата ни медицинска помощ в домашни условия.
Като майка на две дъщери,като жена и човешко същество,появата на такъв закон,както и на промяна в облужването в болниците силно ме засяга.За това губя времето си,за да търся подкрепа сред вас. Peace

dimitriana, теб лично бих могла да те разбера. Имам някои проблеми да приема, че си представителна извадка (особено четейки Бащатко) - но твое решение е да се изявиш като лице за всички, които избират да раждат вкъщи.

Искам само нещо да ти кажа и се надявам никога да не ме разбираш напълно. Лесно се поема отговорност, когато имаш късмет и като цяло постигаш "успехи" с лекота.

Но когато късметът ти изневери, поемането на отговорността не е толкова лесно.

Преди да родя дъщеря си, и аз мислех, че съм безсмъртна и контролирам всичко. Когато тя се роди по-рано, бях готова да дам дясната си ръка за всеки 0,1% шанс в повече тя да живее и да няма увреждания. В този момент разбрах колко крехки са "успехите", колко често съм имала късмет, когато ми се е струвало, че постигам нещо сама и колко всъщност завися от други хора и обстоятелства.

Може би съм твърде страхлива вече, не знам. Simple Smile Но някои неща са необратими.

# 335

jp, освен живо и здраво дете искам и нормално отношение, защо в Германия могат да обясняват ВСЯКА процедура, а в БГ-не. Не ми казвай за разликата в парите, че тука доста гинеколози са милионери, то е въпрос на манталитет, а не на пари.

Туцка, имам една приятелка в Германия, на която миналата година й бяха изписали един медикамент. На листовката му пише, че задължително трябва на три дни да се прави изследвания за тромбоцитите, защото като страничен ефект причинява много тежки състояния, свързани с тях.

Не й бяха казали въобще това. Тя го беше прочела и им беше вдигнала скандал, а те отричаха, че не са й го казали.

Изобщо, айде да не идеализираме прекалено.

# 336
  • София
не, не идеализирам. Зная, че има чудесни лекари в БГ и дори съм чувала от приятели, които живеят в чужбина, че тук са получили по-адекватна медицинска грижа, аз коментирам АГ услугите и продължавам да твърдя, че са на доста ниско ниво.

# 337
Горката ти... какви проекции си създаваш за хората!
А теб кой тиквеник те подучи да не си ваксинираш децата? Да попитаме ли риокоз?

За ваксините никой не ме е подучил, но заради подобен тиквеник, същия като един мой друг стар познайник  Mr. Green, се зарових да търся и чета.
Но от НЕваксиниране не се умира, да не говорим, че винаги можеш да "наваксаш пропуснатото"!
За разлика от НЕасистираното раждане, където няма връщане назад.
Колкото до РИОКОЗ -  hahaha Joy
Питай Папата, ако искаш, все ми е тая.
 Laughing
Разликата е, че ваксинирането е задължително по закон. И ако не спазваш закона се наричаш ПРЕСТЪПНИК.
А тези които раждат в къщи не са престъпници по ЗАКОН!
Та ти ли ще правиш тиквеник? И ще раздаваш морал?

Че моите деца са си ваксинирани.
Искаш ли да ти предоставя имунизационен статус?
Виж, за твоите не знам.
Та, кой, викаш ще прави тиквеник?  Laughing

П.С. Пак да питам, някой друг има ли проблеми с линка, към предаването на Марта?

Фалшифициране на документи също е престъпление!

# 338

Ми в Германия пускат всеки да влиза с кавото си пожелае дори в родилно отделение.Само при операции преобличат таткото със специално облекло.

е, добре де, за стерилност ли е тогава или ...? Иначе за Германия знаем  Grinning

Аз не мога да си обясня в какво се състоят разходите на болницата за да се даде възможност да присъства бащата или друг близък на раждането, та се правят предварителни уговорки и да се плаща?

Официалната версия за Бг-да.За Германия може да ползват други начини да се справят с микробите-ама като знаеш да не ти разправям на теб.

Обясняват за всяка процедрура в Германия-дръжки!Не искам да смесвам темите и да ти разказвам мои лични преживявания.Не си ли направя устата да питам се кара по стандартен начин-касата отпуска 15 мин. за всеки пациент,та иди,че се обяснявай за това време с всеки.
А нормалното отношение е добре подплатено.Дадат ли на една акушерка в БГ 1500-2000 евра и мантри ще пee и челна стойка ще прави.Ама не дават!
P.S.Казваш гинеколозите са милионери.Да,ама тези пари не са получили по легален път,нали?Някой ходи и постоянно им бута.Та когато корупцията в Бг спре и всеки се опитва да си задържи работното място,тогава нещата може да се изравнят.Трябва да е ясно,че една система не може да се сравнява с друга само с това,което някой си вижда от собствения си поглед.

Ти взе да се изживяваш като съдник ли,що ли?

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 20:21 от ОМ

# 339

Ти взе да се изживяваш като съдник ли,що ли?

ОМ, нали не мислиш, че някой го взема на сериозно? hahaha

Между другото, понеже никой не ми отговори, та пак да попитам - някога, някой, нещо да е носил на Министъра на здравеопазването?
Или да се е приготвил да му носи тия дни?  Thinking
Питам агитката, вееща плакатите с НЕасистирани "изпълнения" по тях.

П.С. Що така никой не ще да ми отговаря на въпросите, не знам!  newsm78
Да са неудобни, да са неудобни, колко па да са неудобни?  Rolling Eyes
Накрая ще взема да ви питам за някоя рецепта за тиквеник, само на въпроси, свързани с това получавам отговори.
 Mr. Green

# 340
  • София
...
Искам само нещо да ти кажа и се надявам никога да не ме разбираш напълно. Лесно се поема отговорност, когато имаш късмет и като цяло постигаш "успехи" с лекота.

Но когато късметът ти изневери, поемането на отговорността не е толкова лесно.

........... В този момент разбрах колко крехки са "успехите", колко често съм имала късмет, когато ми се е струвало, че постигам нещо сама и колко всъщност завися от други хора и обстоятелства.
....

Всичко това и аз го знам с кожата си и мога само да допълня, че тази стъпка е първата за слизане от пиедестала на суетното его...

Предаването стана прилично. "Хармоничното" излъчване на Росица в контекста на обсъжданата трагедия ми опротивя до крайност, особено като помня изпълнения и с омраза поглед след предаването, насочен към Вени, докато идиотът я плашеше...

Дано все повече жени разберат колко вредни са крайностите и си дадат сметка колко непосилно бреме е да носиш подобна отговорност, защото види се дружките отлитат като гълъбици далеч от трагедията и не пропускат сгоден случай да натъртят как всеки сам носи тази отговорност...

# 341
Джуличка, направи ли си труда да отвориш страницата на Естествено и да прочетеш какво точно правят хората там? Що все някой трябва да ти "снася" информация, при това на тенденциозно зададените ти въпроси?   Tired

# 342
  • София
И това много ми допада:

Да, странно е с каква агресия сме склонни да се отнасяме към квалифицираните лица, с които се налага да ни срещне животът, но същевременно с какво доверие се отнасяме към всякакви псевдоспециалисти.

ПП. Прекалената духовност, като всяко прекалено нещо, е пагубна.

# 343
Стелт, искаш да кажеш, че Естествено и Родилница са едно и също нещо?

За смелите момичета от предаването на Марта   bouquet

# 344
Стелт, искаш да кажеш, че Естествено и Родилница са едно и също нещо?

Казвам, че някой нещо прави... Който се интересува, знае кой, какво и защо прави... Не виждам връзка между въпроса на Джуличка, моят отговор и твоето заключение от него...

Общи условия

Активация на акаунт