Раждане вкъщи 10

• 22 521
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
моето дете си е моето дете и живота си за него бих дала, за да бъде живо и здраво.
И аз!

# 361
А че инициативи в тази връзка е имало и ще има, е ясно. Интересуваше ме конкретно хората, които пропагандират и консултират домашни раждания, дали имат участие в тези инициативи, или се сетиха за тях едва след като се на***ха от ужас, че трагедията от Гергьовден "ще ги довърши".

Темата, която ти дадох, отговаря на въпроса ти...

Джуличка, Мег нали я познаваш - пише и в темата за ваксините? Ако имаш нещо да я питаш, питай я... Тя няма да ти отговори тук, нали се сещаш... Въпроса си го зададе съвсем тенденциозно, както вече казах и не целеше отговор... Дори и да имах конкретен отговор, не бих ти казала при така зададен въпрос...

Това, което си ме цитирала за Министъра на здравеопазването го написах, защото в момента тази тема е безцелна... Иначе валят ли валят предложения, но само тук и никъде другаде... Хората, които наистина правят нещо, си вършат работата, без да пишат в тази тема и да ви се обясняват какво и защо правят... Тъй като теб не те интересува (както сама каза, не отваряш сайта на Естествено), то няма и от къде да знаеш с какво се занимават те... Много от инициативите на Естествено са подкрепени и от Родилница, макар че второто не е формална организация, а група жени, събрали се съвсем наскоро...

Дали съм те разочаровала или не - за мен няма значение... Аз имам кауза и си я следвам... От мое име на Министъра на здравеопазването му връчиха призовка, така че за теб оставям агнето и уискито...

# 362
  • София
И мога да кажа само няколко думи.. трагедията е, че всички съучастници в смъртта на бебето явно спят спокойно, съдейки от изказванията тук и двете скорошни предавания по въпроса. Ей това за мен е истинската трагедия. Отвратена съм... меко казано!

И аз оставам с такова впечатление, и ми е адски гадно. Не мога да повярвам, че нормален човек може да си лепне самодоволна усмивка на лицето дни след такава трагедия и да си прави планове как "да отшуми темата", и да е убеден, че неговите съвети и мнения с нищо не са допринесли за фаталния изход на нещата Sick Че и да дава оценки другите колко били низши, бездуховни, дребнави, или пък като Бащатко да си вярва, че има по-добра "морална подготовка" от тези, които не ги е страх да задават въпроси... И да не дочакват отговор...

Ако това поведение означава "да си на високо енергийно ниво", аз предпочитам да си стоя в калта тука при себеподобните червеи...

# 363
  • след Околовръстното

... А Родилница и Естествено имат много общи инициативи...

Както и общи членове е съответно общи НЕасистирани домашни раждания.
С други думи от един дол дренки.

Видяхме писанията за "контраударът" и от екипа на Естествено.

Лично председателката на сдружението

"Титла: Re: Група за информация и подкрепа за домашно раждане - София - МАЙ 2011
Публикувано от: elena1 в Май 09, 2011

Нека поутихнат малко емоциите и помислим как ще е най-ефективно. Открита война срещу болниците и колко е гадно там няма да ни доведе до нищо. Ще останем малцинство; повечето жени се чувстват сигурни в болница; после се усещат че раждането би могло да бъде и по-различно.
Според мен е важно да наблегнем на правата на жената да избира къде, как, с кого - както е и темата на Седмицата за раждането. И да изискаме от здравната система, от държавата, да ни подкрепят в тоя избор. Няма условия.  Да се създадат! Не да излизаме някакви бунтари, сектанти и безотговорни екстравагантни майки.  
В много европейски страни, в една Гърция, на която ще пращаме помощи сега, имаш правото да родиш асистирано вкъщи.

Странно ми е как го изкараха по БТВ, защото Роси говори с Цвети и тя й е казала, че е твърдяла, че раждането е станало набързо, вкъщи, в банята. Никой не може да докаже, че е било планирано. Друг е въпросът това и е целта. Аз предлагам максимално да защитим Цвети, НЕ коментирайки нейния случай (освен, разбира се, потъпканите й права), а да се съсредоточим върху пунктове, от които може да дойде промяна."

Къде ли е родила и тя....

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 23:27 от Иренкa

# 364
Темата пак заприлича на помийна яма...

# 365
моето дете си е моето дете и живота си за него бих дала, за да бъде живо и здраво.
И аз!

Това преди или след руската рулетка, наречена НЕасистирано домашно раждане?

Стелт, както казах и малко по- назад (но явно не си ме чела, за пореден път го забелязвам Crossing Arms), нямам нищо лично към Мег, напротив, даже ми е симпатична.
Не нея имам предвид, а ако съм имала, доколкото ме познаваш дали щях да й кажа, как мислиш?

П.С. Изобщо не мисля, че Мег стои зад всичко това.
Нещата са много "по- нагоре".
Според мен Мег (дори и да има вина, дори и тя да е голяма), просто опра пешкира, а на истинските виновници дори имената им не се спрягат тук.
Лично мнение, моля да не ме убеждавате в обратното.
  Stop

# 366
  • София
... моето дете си е моето дете и живота си за него бих дала, за да бъде живо и здраво.

Щот и ти си като нас, от низшата класа, за това така мислиш.

И слава богу де...  Crazy Crazy Crazy
Също така се радвам, че голяма част от хората не се връзват на зловещите разкази за касапници в родилните домове и всъщност цялата тази шумотевица е с цел да направи популярни определени личности. За мен подбудите им са такива. И преди си го мислех, а сега съм повече от убедена. Жалко, че има заблудени, които са готови да жертват най-свидното си заради евтината популярност на други. Много ми е жал за тази жена и бебето й, но опредлено бих казала, че я упреквам. Тя с ясно съзнание е взела това решение. Да не говорим, че е лекар по образование. И освен всичко някак не мога да си обясня как при тази възвисеност не е сработил естественият инстинкт, че нещо не е наред.

И аз!

Така де.. ама ТИ за МОЕТО не би дал и пет пари ако трябва да ме изродиш виртиално в Родилница...  Mr. Green Ей това е разликата между мен и теб.. в морала  Wink

# 367
И аз!

Не, след като прочетох това:
И последна забележка. Виждам тук една "личност", за която смятам, че има сериозни психически проблеми - и като сексуалност, и като интелектуална реализация (очевидно е мъж с комплекси, че не може да ражда, освен това нереализирал се професионално, поради което си търси друга кауза за идентификация). Смятам, че дискусията тук ще стане много по-полезна и читаема, ако неговите постове се игнорират и не им се отговаря.

# 368
И аз!

Не, след като прочетох това:
И последна забележка. Виждам тук една "личност", за която смятам, че има сериозни психически проблеми - и като сексуалност, и като интелектуална реализация (очевидно е мъж с комплекси, че не може да ражда, освен това нереализирал се професионално, поради което си търси друга кауза за идентификация). Смятам, че дискусията тук ще стане много по-полезна и читаема, ако неговите постове се игнорират и не им се отговаря.

Дамм, то това "има" доста общо с живота на детето ти.
Но май има голяма истина в него (в написаното).  Rolling Eyes
Дали пък вЕрно да не те оставим да си правиш тиквениците и да не ти обръщаме внимание?
Да не вземеш да си помислиш, че си важна и значима личност, паднала в боя за каузата, не за друго.
  Laughing

# 369
Който прочел за Бащатко - прочел.  Wink

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 01:32 от Persona

# 370

И аз!

Така де.. ама ТИ за МОЕТО не би дал и пет пари ако трябва да ме изродиш виртиално в Родилница...  Mr. Green Ей това е разликата между мен и теб.. в морала  Wink

Чест ми прави, че ме прибавяте към тези жени от Родилница, въпреки че аз нямам и един пост там, нито съм член на Естествено. Както и да е!
Кое ви дава основание да мислите, че аз искам да сторя нещо лошо на вашето дете?

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 23:39 от Бащатко

# 371

Ох, ама той голям акушер бил! Joy

П.С. Защо ми трябваше да искам линкове, а тъкмо мислех да спя...
 Tired

# 372
  • София
Че и да дава оценки другите колко били низши, бездуховни, дребнави, или пък като Бащатко да си вярва, че има по-добра "морална подготовка" от тези, които не ги е страх да задават въпроси... И да не дочакват отговор...

Ако това поведение означава "да си на високо енергийно ниво", аз предпочитам да си стоя в калта тука при себеподобните червеи...

А! Това кой как възприема себе си не го прави непременно такъв  Crazy

# 373

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 00:08 от realist

# 374
.

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 23:55 от Джуличка

Общи условия

Активация на акаунт