Раждане вкъщи 10

• 22 415
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
"Тази тема е една от любимите ми и много ми помогна в увереността, че мога да се справя сама..."................... Но имаше и такива, които немАха тоя късмет....  Tired Но пък тях ще се правим, че никога не ги е имало и ще отшуми...
Не е до късмет! За всичко си има причина.
Преди 3 г. тези жени говореха за активно естествено раждане. Предлагаха линкове, даваха себе си за пример. Дори и вие се пообразовахте покрай тях!
Темата беше полезна, защото човек може да види и другата гледна точка.
А проблемите, рисковете и всичко съпътстващо може да го чуете във всяка болница и от всеки доктор. Освен това живеем в общество, в което раждането е риск. Така сме възпитани, с това сме израснали, че раждането е болезнено и рисковано изживяване.
Смешно е да се каже, че има човек, който не е информиран, че раждането е риск... където и както да става то.

# 541
Именно, Бу. Sad

Малко по-надолу от репликата на Iva_D в същата тема: Виж, да направиш раждането си прекрасно, безболезнено и безрисково се иска наистина много смелост...

А реакцията на Iva_D тук мен ме дразни. Голямо лицемерие ми се вижда това - раздаваш телефони на консултанти за неасистирано раждане, които убеждават колко няма никакъв риск и всичко ще е цветя и рози и в същото време се криеш зад някакъв параграф написан някъде как нищо такова не окуражаваш, обясняваш как хората не били деца, как само и единствено болниците и лекарите били виновни и т.н.   Sick

# 542
  • До хладилника, който обичам

Смешно е да се каже, че има човек, който не е информиран, че раждането е риск... където и както да става то.

Хайде де. Все едно да кажа, че да е бебето само на кърма 14-16 месеца е безрисково, защото баба ми така е отгледала две съвършено здрави деца (факт!), а когато за някое все пак се окаже проблем (факт), да кажа, ама как, големи и информирани хора сте, защо не сте прочели по-внимателно, че се захранва след шестия месец. Дръж се сериозно.

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 15:35 от Бу

# 543

А проблемите, рисковете и всичко съпътстващо може да го чуете във всяка болница и от всеки доктор. Освен това живеем в общество, в което раждането е риск. Така сме възпитани, с това сме израснали, че раждането е болезнено и рисковано изживяване.
Смешно е да се каже, че има човек, който не е информиран, че раждането е риск... където и както да става то.[/color]

Стига де, нали в болниците и при лекарите всичко е лъжа и манипулация?!  Хем да не им вярваме, хем да си имаме отговорността да се информираме при тях, ама всъщност да си знаем, че истината е другаде.  Смешно било.  Явно на теб и някои твои сподвижници им е смешно.  Това се вижда.  Все по-ясно и по-ясно.

# 544
Той понеже никога няма да роди,може да си дрънка колкото иска врели-некипели.Чудя се с кой акъл някои са му чели постнгите и са се вдъхновили  да раждат в къщи.
Завиждам на жена му за търпението да го държи до себе си.При мен такъв тип не би оцелял.

# 545
Не е до късмет! За всичко си има причина.

Извинете, ама не мога да се сдържа.  Да.  Прав си, не е до късмет.  Има си причина.  Има си причина бебето на жената Х да си отиде просто ей така.  Някои хора са взели решения и в продължение на доста време не са ги променили, въпреки че е имало възможност.  И са имали избор.  Извинявам се още веднъж.  Лично мнение.  Силно нехармонично.

# 546
  • София
Не бъдете толкова ниско-духовни и енергийно небалансирани.
Раждането вкъщи е безрисково, прекрасно и оргазмено.
Стига да си изгледал де що има клипчета в нета и да си ходил на йога при Роси. Пък и малко на разговорчета при Людмил. А ако бъдещият баща все още не е съгласен и спечелен за каузата - какво, ще отидем при приятелка и ще го излъжем, че много бързо и неочаквано се е родило там бебето.  Whistling

# 547

Смешно е да се каже, че има човек, който не е информиран, че раждането е риск... където и както да става то.[/color]

Стига де, нали в болниците и при лекарите всичко е лъжа и манипулация?!  Хем да не им вярваме, хем да си имаме отговорността да се информираме при тях, ама всъщност да си знаем, че истината е другаде.  Смешно било.  Явно на теб и някои твои сподвижници им е смешно.  Това се вижда.  Все по-ясно и по-ясно.

С този пост нямате намерение да дискутирате, а да се заяждате!

# 548
С този пост нямате намерение да дискутирате, а да се заяждате!

Напротив.  Ето, измедитирах, опраих си чакрите, позовах се на любимия си Синелников и вече съм готова да дискутирам.  Дори мнението ви успях да го оставя при цитирането в зелено, за да уважа максимално възгледите ви.

Нека да дискутираме.

Осветлете ме моля кога един лекар ми дава обективна информация за евентуалните рискове, и кога просто ме плаши, следва остарели казионни стереотипи, склонява към секцио или иска да ме вмести да родя преди отпуската му?

# 549
Той понеже никога няма да роди,може да си дрънка колкото иска врели-некипели.Чудя се с кой акъл някои са му чели постнгите и са се вдъхновили  да раждат в къщи.
Завиждам на жена му за търпението да го държи до себе си.При мен такъв тип не би оцелял.
повтарям се:С този пост нямате намерение да дискутирате, а да се заяждате!

# 550

Осветлете ме моля кога един лекар ми дава обективна информация за евентуалните рискове, и кога просто ме плаши, следва остарели казионни стереотипи, склонява към секцио или иска да ме вмести да родя преди отпуската му?

Присъединявам се към въпроса.  Peace

# 551
Бащатко пак изгря и залезе.  Освен ако не пише някой изчерпателен и точен отговор.

# 552
Бу, удобно ли е да попитам за позицията на другите модератори и най-вече на Мамма и Татти по повод тази трагедия?

Бащатко, ти последните 3 теми само се заяждаш
аз поне дискусия от теб не съм видяла
ама то понеже съм силно късогледа сигурно

# 553

Присъединявам се към въпроса.  Peace
Търговско дружество - Болница, Лекар - едноличен търговец.
Аз ли да ви казвам как се пазарува на  Капалъ Чарши?

пп Има чудесни доктори. Шапка им свалям!

# 554
  • До хладилника, който обичам
Бу, удобно ли е да попитам за позицията на другите модератори и най-вече на Мамма и Татти по повод тази трагедия?
Bg-mamma не е организация или сдружение и не защитава определени идеи в лицето на постовете на потребителите си.

Достъпът и използването на този сайт предполага Вашето автоматично съгласие със следните условия:

1. Чрез достъпа до този сайт Вие изразявате съгласие, че употребата на сайта и съдържащата се в него и прилежащите му форуми информация е изцяло на Ваша отговорност.

2. BG-Mamma не носи отговорност за каквито и да било преки, косвени, последващи  или предизвикани щети, причинени от достъпа,  употребата или невъзможността за употреба на този сайт и прилежащите му форуми, както и за  грешки  или пропуски на информацията в сайта.

3. BG-Mamma предоставя включената в сайта информация само за общообразователни и информационни цели.  Тази информация не е предназначена да замени  напътствия, назначено лечение или препоръки на медицинските специалисти.
Ние не защитаваме една или друга позиция по отношение на дадени теми. Стараем се да предоставим възможно най-много информация и това е причината по дадени въпроси да има становища, които си противоречат.

4. Преди да започнете употреба на някой лекарствен продукт или терапия, дискутирани в сайта и прилежащите му форуми, потърсете съвета на Вашия личен лекар или друг медицински специалист.

5. BG-Mamma не се задължава с нищо по отношение на всяка комуникация или информация (включително такава, обменяна посредством дискусии, изпратени от потребителя до и през този сайт).

6. Отговорност за съдържанието на всеки конкретен материал носи неговият автор и/или потребителят, изпратил дадения материал. BG-Mamma не поема отговорност за съдържанието, ползата, истинността и точността на потребителските теми и мнения.

7. Връзки към други сайтове.
BG-Mamma не дава гаранция за функционирането на тези сайтове, както и не поема отговорност за съдържанието, точността и пълнотата на информацията, която се съдържа в тях и не носи отговорност за щети или загуби от какъвто и да е род, причинени от съдържащата се информация.

Всички мнения на модератори, изказани в тази тема са лични и от позицията им на потребители на форумите; не представляват по никакъв начин Бг-мамма.

Тук темата за домашното раждане ползва Бг-мамма като платформа за комуникация, но сайтът не е обвързан с потенциалните ползи или вреди от този или други начини на раждане.

Общи условия

Активация на акаунт