Раждане вкъщи 10

• 22 315
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Дано да разрешат асистирано раждане у дома, но ако се разреши и  някой наруши лекарските препоръки за раждане в болницата и детето почине при раждане, нека той да си търпи последвтията.

Така да е. Всички, които списват тук и казват,че били За домашното асистирано, ще го подкрепят ли на практика и какво всъщност ще направят, освен да запълват дисковото пространство на сървърите на бг-мамма?

Мога да се разпиша на поредната петиция,стига да не преценя,че не засяга по някакъв начин близките ми.Та бих подкрепила такова начинание при положение,че желаещите си заплащат услугата,така както е готова да направи и представителката от Група"Родилница"-Meg!.
НО,бих подкрепила,ако същата Тя най-после събере смелост и влезе в темата!

# 601
  • Куциндрел
Дано да разрешат асистирано раждане у дома, но ако се разреши и  някой наруши лекарските препоръки за раждане в болницата и детето почине при раждане, нека той да си търпи последвтията.

Кой някой? Родителите? Те и без това си търпят последствията, без значение къде е починало бебето...
За n-ти път казвам, че лекар може да се съди за лекарска грешка. Това, че НЯМА практика в България е друго нещо. Практика се трупа с дела. А няма да има наказани за лекарски грешки, ако няма дела. Така е за много неща. Както има закони за съдене на родител убил детето си, независимо дали е с умисъл или по непредпазливост. Много добре ме разбра какво искам да кажа, само че трябва да покажеш гениалност и на  този ти пост.

Колко струва едно дете? На какво трябва да осъдят лекар, убил детето ти от непредпазливост или поради грешка, за да си доволна? Щото аз няма да съм... И пак казвам - последствията винаги ще са за родителите, без значение осъден ли е лекарят и на какво е осъден...
Така е, права си. Но! ако осъдят няколко лекаря за лекарски грешки, останалите ще се замислят преди да вършат нещо необмислено и да се чувстват недостижими. Ще се оправи и отношението им към пациентите, и грижите, които полагат за тях.
П.П. Пак се правиш на ударена, че не разбираш, их начи...

# 602
  • Куциндрел

Така да е. Всички, които списват тук и казват,че били За домашното асистирано, ще го подкрепят ли на практика и какво всъщност ще направят, освен да запълват дисковото пространство на сървърите на бг-мамма?
Как точно да го подкрепим на практита? Аз в голи петиции по нета не вярвам. Има ли някъде замислен протест с исканията? Плюс това ОМ е права - зависи кой стои зад протестите и петицията.

# 603
  • София
Аз пък, Персона, не бих сложила етикет "безотговорност" и "безразсъдство" нито на Цвети, нито на който и да е. Не съм човекът, нито смятам, че всички тук, включая твоя милост, имаме правото да съдим по този начин.
Всъщност ти имаш ли данни от аутоспията? И какво, ако се окаже, че има данни за несъвместимост с живота?

ДжейПи, да, смятам, че рискът е по-висок и че има изненади. Също така смятам, че има неща, които не знам, не знаем.
Очакваш да ти препредам разговора Laughing? Да мина на лични?

# 604
  • Куциндрел
Всъщност ти имаш ли данни от аутоспията? И какво, ако се окаже, че има данни за несъвместимост с живота?
И аз това мислих тези дни. Една аутопсия ще покаже дали е имало някакви вродени дефекти, които водят до бърза смърт след раждане. Това, което излезе в пресата е че: бебето е умряло не заради вроден дефект.
Но резултат от аутпосията няма да видим, то е право на родителите да я разкрият или не.

# 605
Но резултат от аутпосията няма да видим, то е право на родителите да я разкрият или не.
Е, ако се помолите на Григоров, може пък да ви я предостави. Няма да и е за пръв път.

# 606

Аз определено смятам, че има смисъл да се мисли за регламент за асистирано домашно раждане.

Бих го подкрепила, но не и заставайки рамо до рамо с хора, които говорят едно, а вършат друго.

Защото след като изчетох приноса на Iva_D към обемите информация в bg mamma, всякакви мои илюзии за хората, които стоят зад Естествено, се изпариха.

Iva_D, няма нужда да минаваш на лични. Не вярвам, че от телефонен разговор с непозната жена можеш да прецениш доколко тя е решена на нещо.
Ако аз ти се обадя по телефона и ти обясня, че съм решила да се отровя, може би ще ми дадеш телефона на доверен аптекар да си напазарувам?
В същото време, в същите теми, се появяват и други колебаещи се жени - на коя от тях ти разказа за рисковете? Къде възрази на писанията за липсата на риск?

# 607
Аз пък, Персона, не бих сложила етикет "безотговорност" и "безразсъдство" нито на Цвети, нито на който и да е. Не съм човекът, нито смятам, че всички тук, включая твоя милост, имаме правото да съдим по този начин.

Повтарям - неасистираното домашно раждане в държава с развито здравеопазване е безотговорност и безразсъдство!
Безотговорност и безразсъдство е също да убеждаваш някого да ражда по този начин, като размахваш аргументи като "право на избор", "лошо отношение в болниците", "зли лекари", "чужбина".
Твърдя това въз основа на опита и познанията, които имам.

Ще кажа абсолютно същото! Защото при следващото починало бебе при неасистирано домашно раждане няма да има "данни за несъвместимост с живота". А ако продължите с това безумие, наречено "неасистирано домашно раждане" ще има още много мъртви и увредени бебета!

# 608
Цитат
не бих сложила етикет "безотговорност" и "безразсъдство" нито на Цвети, нито на който и да е

Kакво отговорност и здрав разум ли?Да раждаш в къщи без компетентно лице?Ветеринарен лекар не е компетентно лице,когато ражда жена,а не крава.Останалите късметлии могат само да благодарят на Вселената,че е била благосконна към тях.

Е, ако се помолите на Григоров, може пък да ви я предостави. Няма да и е за пръв път.
Григорова не прави аутопсии,не си ли разбрал?Няма ли едно благодаря все пак за тази жена,даже най-официално,задето спасява живота на една домашно раждаща.

# 609
А ако продължите с това безумие, наречено "неасистирано домашно раждане" ще има още много мъртви и увредени бебета!
пророк персон!
Ти ли лично ли ще ги умъртвяваш и увреждаш, че си толкова убеден?

# 610
OM, има ли данни, че Григорова е била лекуващата лекарка? Аз останах с впечатление, че лекуваща е била дежурната, не се сещам името, но беше в репортажа по ТВ, а Григорова говори по-скоро като зам-директор на болницата.

Дами, вие имате ли очакване, като постъпите в болница, че личните ви данни за здравословното ви състояние ще бъдат споделени с медиите без ваше съгласие? Очаквате ли, че бебето ви, дори и тези в кувьози, ще бъдат снимани от екипи, които се допускат до стаите, без да са стерилни?

# 611
Atti, разбира се, че всеки очаква защита.

Както пациентите, така и лекарите, които биват обявявани за убийци с имената си - без особена нужда от доказателства.

# 612
  • Куциндрел
OM, има ли данни, че Григорова е била лекуващата лекарка? Аз останах с впечатление, че лекуваща е била дежурната, не се сещам името, но беше в репортажа по ТВ, а Григорова говори по-скоро като зам-директор на болницата.

Дами, вие имате ли очакване, като постъпите в болница, че личните ви данни за здравословното ви състояние ще бъдат споделени с медиите без ваше съгласие? Очаквате ли, че бебето ви, дори и тези в кувьози, ще бъдат снимани от екипи, които се допускат до стаите, без да са стерилни?
Никой не очаква такова нещо. Но при Цвети има прецедент и може би затова е извикана телевизията. Както и с раждането у дома в Габрово май беше. Както и за всякакви пикантни случаи за които телевизията е уведомена. Rolling Eyes
А за личните данни, Цвети сама е разказала в предаването на Марта Вачкова за слуая си.
Да не говорим, че и в нета са публикувани (форума на Родилница). Нали има адвокат? Има кой да прецени кои данни са разкрити без нейно съгласие и кои тя сама е разкрила, с което е позволила те да се ползват.

# 613
  • София
Персона, аз пък в тази страна с точно това здравеопазване, продължавам да твърдя, че не мога да съдя хората, избрали неасистираното. Въз основа на познанията, които имаш, защо не извадиш статистика за увредените деца при раждане? Защо  БГ изобщо липсва статистика за ДЦП заболелите, за парезите след раждане, за 4та степен разкъсвания, а?

ДжейПи, сравнението ти е неуместно  и рискът несъизмерим. По въпропса за неуверените - не съм длъжна да се намесвам в темата и както казах - не се намесвам и в темите За секциото по избор, независимо от колебаещите се там и въпреки, че смятам, че поемат голям риск. Защо ли?
За регламента - може не просто да го подкрепиш, а да ги инициираш/ате Peace.
Най-накрая ще плеснем с ръце и децата ни ще имат всичкото наше време за себе си Simple Smile

# 614
Прецендент в какъв смисъл? Че не се е случвало преди? Аз дори и за майката с извънматочната бременност си мисля, че е трябвало, дано, да са й взели съгласие, пък дори и да е много люпобитна историята. Самият факт, че твоят казус е любопитен не дава право на лекарите да разкриват информация, получена по време на работа.
За личните данни, имам предвид изказвания за здравословното състояние на майката при приемането й, по време на престоя и при изписване. Информацията няма как да бъде получено освен от лекаря й.И тази информация беше в медиите.

Общи условия

Активация на акаунт