Израел 54

• 44 536
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Някъде там...
Дали да не очакваме общи белички от двамцата  Mr. Green Ще чакам с нетърпение проявите им  Mr. Green

# 526
Мимкис, честито още веднъж и от мен!  bouquetНе мога и тук да не ти пожелая много здраве, радост и късмет!Бъди щастлива! Hug Hug Hug

Честито на Йо-Йо за първите стъпчици!Да крачи смело напред! Hug

А на учениците-успешна нова учебна година! Hug

Елинда, как сте? Hug Върнахте ли се вече? Как е снахичката?

# 527
  • Някъде там...
Елинда, как сте? Hug Върнахте ли се вече? Как е снахичката?
Едно птиче ми изклюкари, че си идват в неделя  Grinning
Скоро ще доживея и първата алия в района на Хайфа, на 12-ти кацат Алекс81, съпруг и едно малко дяволче  Heart Eyes
Верано, ти си наред  Peace Много ми липсваш  Sad

Червеничко, намерихте ли квартира???

# 528
  • T"A
Ние сме всяка вечер на родителска среща - срещаме се двамата родители около масата и обсъждаме лошото поведение на общия ни син  Mr. Green Тали Дан, какво толкова правихте 4(!@?) часа?  Shocked

Значи Елинда е в България, наистина ми липсваше напоследък  Thinking

Бубе, много хубава новина, да ти завиди човек  Wink
Алекс81, лек път и клита меира, както често пожелават тук на новодошлите (бърза адаптация)  Hug

МЧ, Mimkis, мерси за пожеланията! Grinning

# 529
  • София-България, Израел - където си поискам
Дали да не очакваме общи белички от двамцата  Mr. Green Ще чакам с нетърпение проявите им  Mr. Green
нали не се съмняваш Laughing

# 530
  • в центъра на света
Мента, благодаря от сърце за пожеланието! Последните дни в БГ са толкова "шантави", че всяко мило пожелание ми стопля сърцето Heart Eyes
Борянче:   bouquet - ти си знаеш защо.
 До скоро момичета!

# 531
здравейте аз искам да попитам какви иследвания се правят след като се установи бременост и дали се заплаща.сигурно сте го коментирали във форума търсих но нищо не намерих.ако някой може поне с линк да помогне. Praynig

# 532
  • Някъде там...
А добро утро  Hug

Жаки, Тиги, белите на двамата юнаци трябва да са документирани и разказани с подробности, чакам с нетърпение  Heart Eyes
Алекс81, нямаше как да не те изклюкаря, нека хората ти пращат положителни мисли  Hug
asse24, аз съм малко мммммммм отнесена та : Вие нали си ходихте до Бг, как изкарахте??? Другия въпрос е имаш ли Битуах Бриут, ако не имаш ли частна застраховка и ако имаш какво включва? Иначе аз не съм раждала, но по отговорите на тези въпроси момичетата ще знаят коя от тях ще ти е най от полза.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2011, 11:28 от Boryana

# 533
Boryana незнам какво означава Битуах Бриут,ние като получихме теудат заути ходихме в улпан там ни казаха да отидем в клалит от там ни дадоха здравни карти предполагам(като дебитни карти са),сега незнам аз нали сам оле хадаш,не работя.незнам  кого да питам?ние бяхме в бг  и там разбрахме че чакаме бебе,хаиде като съм почнала да се хваля да продължа,пристигнаха ни дипломите от кибуца аз бях записала клас алеф защото нищо незнаех изкарала съм го на клас бет.сега си търся и работа и да ви питам трябва ли да казвам че съм бремена ,така мисля че няма да ме наемат.

# 534
  • Някъде там...
Ееееееееееей честито !!!! Безпроблемнна и лека бременост ти желая  Hug Честито и за Улпана и от тук нататък само хубави неща да ти се случват  Praynig
Значи: щом сте се записали в клалит означава, че имаш Битуах Бриут ( здравна осигуровка), което пък означава, че прегледите ти ще минават по здравна каса и всеки преглед ще ти струва цената на един преглед. Знам, че има и по- специфични прегледи, които ще ти струват повечко парички. Тук момичетата ще ти дадът приблизителни цени (аз отново ще кажа, че нямам идея какви са цените) Може също да звъннете на Връзка с клиенти на Клалит и от там ще ви дадът точна информация. За работата еееех какво да ти кажа, май от тук нататък само с връзки, поне аз така мисля  Thinking
Надявам се скоро да се включат майчици, които имат здравна осигурвка и ще могат да ти дадът някаква нормална информация за разлика от мен  Blush
Още една идея: Може да отидете и при личния си лекар и той ще ви даде пълна информация  Peace

# 535
  • T"A
Asse, честита новина - лека и безпроблемна бременност ти желая!
На въпроса ти - прави се едно кръвно изследване, за него гинеколог или личен доктор дава направление, но е по-добре да се отиде при гинеколог, той ще започне следенето на бременността, ще ви каже къде да отидете за мерене на тегло и т.н. Кръв се взима за установяване на кръвна група и за да се потвърди отсъствието на някаква зараза, която не е желателна в този момент (напр. гледат дали имаш антитела за рубеола, пускат тестове за спин и други болести, предавани по полов път) и за установяване на нивата на хемоглобин и др. параметри... Гинекологът може да реши и да направи ПАП тест  Peace През първите седмици (до към 12-13 г.с.) е само това!  Simple Smile

Здравната осигуровка (битуах бриут) ти я покрива държавата, но трябва да се подписваш в Бюрото за безработни (лишкат-таасука), но тези неща най-добре да ти ги обяснят в Мисрад а-клита, да не стане гаф и да ти се събират дългове към държавата (най-вече за осигуровките - битуах леуми, която след даден месец на пребиваване в държавата ти си длъжна да си плащаш, ако не работиш)  Peace За прегледа при гинеколога и за изследванията не трябва да плащаш (само потребителска такса, която автоматично теглят, но това са няколко шекела и то само при първо посещение) - има изследвания, които касите/застровката не покриват (напр. в 11-13 г.с. се прави нухална транслуценция, което стандартната застраховка не поема), но те не са и задължителни  Wink

За работа - не бих споделяла в ранен етап на бременността  Peace

Бубе, ти какъв вирус беше прихванала - гърлото ли те болеше? Аз май съм настинала, дано не е нещо заразно само!

# 536
  • Някъде там...
Температура, гърло, хрема...2 дни спах заради температурата, дано при теб да е от прекаляване със сладолед  Hug

# 537
Ох, и аз от както съм тук съм болна (и недоволна  Crossing Arms). Постоянно ми тече носа, а очите зверски ме сърбят, надути, леко червени и сълзят. Уж 2-3 дена бях по- добре, но днес отново с нова сила, утре вече ще ходя на док.

Ментуш, родителските бяха две, една след друга. Тъй като и двете учителки бяха нови трябваше да се представяме и себе си и децата... дълга и широка.

Да добавя,  asse24 ако имате брак и съпруга ти работи, той те осигурява автоматично и дори и да не се подписваш в борсата не се натрупват дългове, здравната си работи.

Оздравявайте всички болнички  Hug.

# 538
  • Някъде там...
Защо си недоволна Талинда ???

Много ама много ми е любопитно кой е този Мартин 69, който ни чете постоянно.... Дали няма да се престраши да се представи Simple Smile

# 539
Привет на всички във форума! Наистина беше крайно време да се представя. От известно време обмисляме с жена ми възможността да направим алия и така се отзовах в този форум. Междувременно ни се случи най-хубавото нещо на света, преди два месеца се роди нашата прекрасна дъщеря Елина. Знам, че още е много рано да предприемем каквото и да е в тази насока. Очаквам вашите мнения, препоръки и съвети. 

Общи условия

Активация на акаунт