Израел 54

• 44 534
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София-България, Израел - където си поискам
Asse24, честита новина!Лека и безпроблемнна бременност Peace
Алекс, имате стиснати палци  от мен Peaceвсичко да е наред и много късмет и само хубави неща да Ви се случват Peace
Бубе, уреди се и ти с компания Laughing

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 20:56 от jakinik

# 541
  • Някъде там...
Здравей Мартин и добре дошли при нас, аз съм шпионин на Мосад и не пропускам нищо и никой  Joy
Честита ви дъщеричка, само радости за вас и нея!!!
По въпроса за алията, утре кацат младо семейство като вас, но с малко по-голяма дъщеричка. Мисля, че с удоволствие ще разкажат за стъпките, които са провървели. Другите, които са минали по този път вече са динозаври  Hug , но предполагам, че и те биха помогнали стига да им се зададът насочващи въпроси.

Жаки, чакам с голямо нетърпение да се запознаем в реално време с Алекс 81, с нея доста си говорихме на скайп и много се забавлявах  Heart Eyes Мисля, че на живо ще е още по-забавна и интересна а ако видиш снимка на дъщеря и... малко дяволче  Heart Eyes

# 542
  Не сте изписали много страници, наваксах бързо изпуснатото.

Здравей,Мартин69. Да ви е жива и здрава дъщеричката и много да ви радва! И моята след 2 дни става на 2 месеца.

Алекс81,бърза и лека адаптация!

Ассе24, на теб лека и безпроблемна бременност!

Мимкис, на големи патерици, честит рожден ден! Много здраве и радост!

Дядо Хаджи, много трогателен пост. Иска ми се и аз след 24 години да мога да напиша такъв. Все така да се обичате и уважавате!

На Йойо,честити стъпчици! Безболезни падания, бързи изправяния и смело и уверено напред в живота!

На учениците, успешна нова учебна година с по-малко домашни и с усмихнати учители! На родителите им-приятни и безнервни родителски срещи!

... Ние бяхме 2 седмици в Бг. Беше страхотно, само дето бебата се изхитри и благодарение на баба си вече заспива само на ръце. Започнахме и "процедурата" за бг гражданство- то наистина си е процедура-10 дена чакаш за превод от иврит, 1 месец за бг акта за раждане и още месец за паспорта...
Верано, не ми остана време за теб, и за много неща не ми стигна времето, но се надявам скоро да се видим тук.

# 543
  • Някъде там...
Елинда, добре си се завърнала  Hug

# 544
 Благодаря, Бубе! Ама съм малко в депресия след завръщането... Варна е много хубава, времето там е приятно и се диша леко, и какви домати и праскови има сега...  Днес съм яхнала метлата-чистене,пране,гладене, за да не мисля за там.

# 545
  • Някъде там...
Ама моля ти се, какво може да ѝ харесаш на гадната Варна  Mr. Green Аз изобщо се мъча да изключа, че някога съм живяла там  Joy
 Преди 3 дни ми се обадиха за работа в Майкрософт... Ирландия, как ми се искаше да тръгна, даже куфар нямаше да приготвя  Joy Уви, закотвена съм тук още година и половина  Tired Толкова години си мечтая за тая Ирландия, да си намеря един леприкорн и той да ми пази златото  Joy Да пия тъмно пиво и да гледам Господари на танца и Ривър денс всеки ден .... Размечтах се  Joy

# 546
  • На дивана, под юргана
... Преди 3 дни ми се обадиха за работа в Майкрософт... Ирландия, как ми се искаше да тръгна...

Стига бе! Там е студено! И като включат някой вулкан... объркват ваканциите на хората! Не си струва - чакай от Гугъл или от Фейсбук да ти се обадят!  Wink

# 547
  • Някъде там...
Ирландия не Исландия, Тиги  Joy А иначе аз не ги търсих, аз си чаках тихо и кротко ама те досадните ме изнамериха и ми ....мамата  Crazy

Сега се сетих, сигурно до час-два Алекс и сие пристигат в Хайфа Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 12:57 от Boryana

# 548
  • T"A
Бубе, как те намериха ирландците?

Студено е и дъждовно там, иначе не бих се колебала, ако имам шанс да се преместя в европейска държава - особено пък за кратко (в см. няколко години). Ментов два пъти изпуска предложения за рилокейшън, което просто не успявам да му простя... Човек, като изпусне една възможност, не се знае дали и кога ще има друга подобна  Tired

Елинда, добре си се завърнала  Hug
Аз съм трета седмица в меланхолия след завръщането си  Tired А и тук ни е тръгнало наопаки, откакто сме се върнали - все някакви проблеми, газ, бойлер, градинари... и съм болна, явно някакъв грип ме е хванал  Sad

Мартин, добре си дошъл и честита радост  Simple Smile Били ли сте в Израел досега?
---
На родителите на деца в колички да кажа - издаването на младежка карта за ГТ (картисият ноар) ви дава 50% по-евтино пътуване в рейса с отворена количка. Има определени места, на които се вади, при нас има напр. на Криници 5 (Елинда, това е срещу нашия лекар  Wink), необходима е снимка на бебето (не я взимат, само я преснимат с уебкам) и лични документи, на които е записано бебето (в теудат зеута на родителите го пише в приложението).  Simple Smile Ние вече извадихме и я изпробвахме  Simple Smile Само с такава карта (рав-кав) може да се възползвате и от екстрата да пътувате с един билет в рамките на 90 минути, макар че не знам как действа, ако автобусите са на 2 компании (егед и дан пр.)  Thinking

# 549
  • Някъде там...
Ами ние в момента сме закотвени Ментуш и съответно предложенията валят  Tired Но в момента, в който мъжо завърши ако получи някаква оферта ще сме първи на линията  Crazy А за отказите на Ментов, лоша работа... Моя мъж живее с надеждата, че ще ми мине желанието да се махна от тук, знам ли може един ден да ми мине наистина  Thinking
Иначе аз обичам дъжда, тъкмо ще порасна голяма гъба  Mr. Green

Я аз да запитам така и така съм тук та да се възползвам от застоя: някой ще ме светне ли какви са екстрите да си дърт  Mr. Green

Казаха ми, че в унито има програма 30+ която позволява да се кандидаства без психометрия. Запознати ли сте, че искам да запиша едно тоарче леееекинко  Crazy

Другото въпросче е: Каква е тази професия: Менаелет цибори... Нещо не мога да намеря българския еквивалент. Звучи ми като мениджър на автобусна спирка  Joy

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 13:27 от Boryana

# 550
  • Някъде там...
Очаквам вашите мнения, препоръки и съвети. 
Препоръка и съвет:
Ако идвате насам намерете начин (незнам как) да не отидете на общежитие. Знам, че е почти мисията невъзможна, но ще си спестите ужаса, който изживяват хората  Tired

# 551
Благодаря на всички за пожеланията, и на Боряна за съвета. Честно казано, за общежитие не сме мислили, по-скоро се надявам да се класираме по програмата "Първи дом  в Израел"(ако не се лъжа така се наричаше), по която адаптацията протича в кибуц. 

# 552
Борянка ме подсети за нещо.

Има ли някакви програми за обмен, за стаж и подобни м/у български и израелски университети? Въобще има ли възможност български студент да прекара време в израелски университет?

Аз не че съм тръгнала за някъде, даже още нямам студентска книжка, просто постът на Борянка ме подсети да питам. Simple Smile

Поздрави!  Simple Smile

# 553
  • Някъде там...
Кибуц....Страхотна идея... Благодаря ти  Hug

Плюшка, ела да направиш обмен с мен: Аз ставам млада, красива и умна а ти ще се печеш на плажа, ако побързаш можеш да ми вземеш и изпита на 22-и  Grinning

# 554
   Специално за Плюшено мече Wink http://sofia.mfa.gov.il/mfm/web/main/document.asp?SubjectID=6810 … amp;DocumentID=-1 Има и обменни програми за 1 година мисля, избираш си университет и им пишеш, ще ти отговорят подробно Peace
   Добре дошъл на Мартин, кибуц е добра програма за алия, честита дъщеричка
   Ели, добре завърнала се , мерси за поздравите Hug Как е малката принцеса?
    Бубе, аз шореш петрозилия ползвам, но за малкия търся пъщърнак, ама явно няма да намеря Crossing Arms За ученето след 30,мисля че не ти трябва психометрия, но пък се изискава мехина  Thinking
   Ассе24, на теб лека и безпроблемна бременност  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт