Израел 54

• 44 521
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
А, Бубе само криене на сянка му е майката. Виж аз каква деспотична майка съм, децата преди 5 часа не излизат, на море по тъмно, и то с цял бански, шапки и крем. С тукашното слънце само така  Naughty! Че и лятно време ги евакуирам от тук Laughing...

За очите какво да ви кажа, много си права МЧ, седмица ги взимам капките, един ден пропуснах и симптомите се върнаха все едно, нищо не съм "лекувала"... сега съм с други (защото предните са много агресивни и вдигат много вътреочното налягане) тези са анихистамин, от трън та на глог... Чудя се какво я отключи тази алергия... точно в нощта, когато си дойдохме...  Thinking  Tired
Ментуш, при очен специалист си бях, направи ми обстоен преглед, на очите и налягането премери, но няма отговор от какво е. Затова просто тушира симптомите с надеждата, че след месец алергията ще е отшумяла. Междувременно не ползвам кремове и грим, само вода и сапун.

На всички, които стискаха палци- мерси. Разговора мина по- леко от очакванията ми, но все има за какво да се тревожа...

Стягате ли се за празници?!

# 601
  • Някъде там...
Ох Талинда, аз срам не срам ще си призная  Embarassed В Бг нали се сещаш зимата мацките с голите кръстчета и лафа "Гъзарията топли" , аз тук си викам е айде какво може толкова да стане  Embarassed Нали знаеш: Ум глава затрива  Joy

Аз днес се възползвах от здравната каса по-сериозно. Преди 2 месеца ми излезе едно образование на гърба та днес го изпратихме по живо, по здраво  Joy Ако някой има нужда от пластичен хирург препоръчвам му моя  Peace

# 602
  • Някъде там...
Не знам дали не се повтарям, но ако е така ще ми простите  Hug
Алекс са намерили квартира в Нешер, близко са до другата българка. Ще влязат точно преди празниците защото в момента квартирата е заета. Ориентират се страхотно сами, отворили са си банкова сметка, скоро ще имат и телефон. Много са оправни и добрички  Heart Eyes Скоро ще започнат Улпан а малката принцеса ще тръгне на градинка. За момента всичко върви повече от прекрасно  Peace
Хубав ден и успешна седмица  Hug

# 603
  • На дивана, под юргана

Стягате ли се за празници?!

Винаги сме готови! "Като сме безделници, да не сме без празници, я!"  Wink

Днес сутринта беше трудно... В 6:45 навън е още сумрак, Валери заяви "Днес няма да ходя на училище!"... Мда, трудно се става, а и по-трудно ще става! newsm78

# 604
  • Някъде там...
Успокой го че това ще е само до края на живота му  Joy Освен ако баща му не вземе не удари няколко милиона  Crazy

# 605
  • T"A
Mentha :Знаеш ли горе долу колко ще ми струва раждането.знам че е рано още но нямам търпение толкова много го искаме това бебе.

Нищо не струва  Peace Хора с гражданство и битуах бриут (здравна застраховка) не плащат нищо  Peace Болницата осигурява всичко, нито ще ви се налага да плащате, нито да носите разни консумативи от сорта на превръзки, памперси, мехлеми и т.н. ...

Бубе, страхотна новина, браво на семейството  Hug

Плюши, дано излезе нещо от тази работа  Hug

Тали, ние на Рош-а-шана сме на цимер с мафията. Самата идея ми създава страхотен стрес, ама ще ми се наложи да се справя някакси  Confused нямаше как да отклоним поканата  Sad

Елинда, как сте с малечка-палечка?  Grinning  Как се справяте в ежедневието?

Много кофти, че се стъмва толкова от рано  Confused А някой знае ли кога минаваме на зимно астрон. време??

Последна редакция: пн, 19 сеп 2011, 14:46 от Mentha

# 606
  • Някъде там...
По мои сметки трябва да е преди Йом Кипур, така за цом-а деня ще е къс. Някой ми беше казал, че сменят часовете според цом-а, търси се къс ден... Е може и да са ме изпързялали де  Joy

# 607
  • T"A
Да, да, винаги е преди Йом Кипур, и винаги сменят в четвъртък срещу петък през нощта.
Не че е по-къс денят за постите, нали са от залез до залез, но е свързано с Кипура... (казват, за да не ставали религиозните рано сутринта, нещо от този сорт е анекдота...)
Аз се питах по-скоро дали е преди Рош ашана и след това, винаги адски рано правим тази смяна (в сравнение с другите държави) Thinking трябва да се провери  Peace

# 608
  • София
Въртите часовниците преди Йом Кипур  Peace
Така реално вместо да свърши поста в 8, свършва в 7, примерно, което не го прави по-къс, все си е 25 часа глад, жажда и молитва, но реално по-леко се понася.  Whistling
В БГ мисля тази смяна е чак края на октомври  newsm78

А Празниците ги чакаме с нетърпение. Днес мъжът ми ме зарадва, че най-вероятно на Рош-а-Шана ще сме на гости и двата дни. После Сукот пък ние ще посрещаме гости, че нали си имаме голяма тераса и си правим сука. Трябва тази година най-накрая да я снимам и да ви я покажа.  Mr. Green

# 609
  • T"A
Миналата година имаше подписка да се премахне изобщо зимното време.
В Израел се стъмва почти час по-рано*, отколкото в България, и отделно, че по-отрано се прави тази смяна на часовника и е много осезаемо и неприятно...  Confused

*Ето го в синоптик: София - залез в 19:30 <-> Тел Авив - залез в 18:42

На мен ми се скъсява времето, в което мога да оставам в градинката с детето, а и неговите приятелчета са тръгнали на ясла и вечер просто няма деца   Rolling Eyes

# 610
  • Някъде там...
Кофти е, че се стъмва рано, че няма зима (това за мен), толкова време организма ми не свиква и всяка зима съм ужасно болна. Като си ходя в Бг и супер ми е объркано, като е тъмно си мисля че е 8-9 часа а то видиш ли 11 през ноща  Crazy
Ментуш, нямате ли някое приятелче, с което да си ходите на гости? Така или иначе след 2-3 месеца (  Crazy ) като започнат дъждовете ще стане трудно за излизане  Tired
Ох не ми харесва тукашния климат... Искам 4 сезона, ама ясно изразени 4 сезона  Peace Тук е красива само пролетта  Heart Eyes

# 611
  Някой питаше за гласуването в чужбина, ето онлайн се подава заявление за тези, които са далече от Тел Авив

# 612
 И аз охкам, Бубе, от тукашния климат. Ама мнооого охкам! Искам дъжд понякога през лятото и малко сняг през зимата.
 Тали, как са очите? Мен ако питаш, права си- алергия към ИЛ ще е  Wink. То след по-продължителен престой в Бг, където всичко е зелено и небето е чисто синьо, няма как да не се разсърдят очите от тукашната картинка. (Аз още не съм излязла от депресията и носталгията след завръщането, та може би затова сега всичко тукашно го гледам през черни очила).
  Двамата първолаци са страхотни, ама Тигър, да не би да бъркаш нещо с преценката си за госпожата или с Тигър Младши имате различни критерии? На него щом отсега не му се тръгва към школото, явно госпожата нещо,нещо...Ама то в сумрачно време и на мен не ми се измъкваше едно време от леглото.
  МЧ, и аз като Бубето -"мамма мия" е тортата и другите сладки снимчици във ФБ-ка. На живо ще те помоля да споделиш някои от тайните на майсторлъка.
  Мента, ние сме добре. Ежедневието ни е простичко- някои спят, ядат и пълнят памперси, а други не спят, ядат на крак и мият наакани дупета. Понякога излизаме към 7 сутрин на разходка покрай морето и после цялден вкъщи на сянка. Общо взето детенцето е добричко. Имаше един много кратък период на колики, но отмина бързо. Единствения ни проблем е заспиването-трябва да е на ръце, иначе няма начин.
  Илка, то покрай празниците, нямаше ли рожденник у вас или се бъркам?

....толкоЗ от мен, че ми умаля едната ръка да държа 5-килограмовото заспиващо дете...

# 613
 Пак съм аз... Имам въпросче към мамите, чийто мъже нямат Бг гражданство, а децата им имат. Като излизате от Бг, освен Бг паспорт на детето, показвате ли и други документи? Трябва ли декларация от таткото, че ми разрешава да изведа детето от страната, или не трябва, след като той не е гражданин на Бг? Но пък проверяващите откъде разбират, че той не е с бг гражданство? Трябва да нося бг акта за раждане ли?  Ние не, че сме получили акт за раждане и не че утре тръгваме за натам, ама да знам, че може и да не се сетя за това като му дойде времето.

# 614
  • T"A
Първо, детето нали е с две гражданства и има израелски паспорт? Мен просто ме питаха гражданин на коя държава е таткото  Peace Като им казах израелско, не са ми искали нищо  Peace

Общи условия

Активация на акаунт