Израел 54

• 44 526
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • T"A
Аз искам да попитам колко време мин.трябва да си работил за да получиш майчинство?

6 месеца преди да забременееш, като самото майчинство е 12 седмици, но след тези 12 седмици имаш право на неплатен отпуск (т.е. не си длъжна веднага да се връщаш на работа).

По принцип, нямат право да уволняват бременна жена, но най-добре гледай да си с някакъв договор. Не само заради бременността, но хора, отскоро пребиваващи, са лесна плячка за измами... А иначе и да ви е само устна уговорката, пак нямат право да те уволняват.

П.С. За самото раждане се дава маанак лейда (за първо дете е ок. 1660 шекела), еднократно, без значение дали си работила...

Тали Дан, как сте, как мина?

И на Бам-бам му бяха дали стероидни капки с диагнозата сезонна алергия. Наша приятелка, очен лекар, го видя на снимка и каза, че не е алергия и да го заведем на специалист. Е, после имахме одисея и с очните лекари, но накрая кортикостереоиди, но не на капки, а за мазане, го оправиха (доколкото може да се каже така в неговия случай). Така че бих препоръчала, ако няма никакви промени след известно време с тези капки, намини при някой очен  Peace

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 18:51 от Mentha

# 586
  • Някъде там...
Ако е 6 месеца преди да забременееш (аз нямам идея как е) , по-добре не започвай като чистачка. Аз мисля, че това е страшно тежка работа за жена в твоето положение. Тук ако няма машина за миене на под то той се мие с: измитане, хвърляне на кофи вода със сапунка и избутване на водата до навънка и накрая минаване с едни кърпи. Аз съм чистила на мястото на което работех и повярвай ми и ръцете ми са ставали на мехури и без гръб съм оставала.
Знам, че е много трудно без пари, но здравето е преди всичко. Пази малкото човече  Hug

# 587
Boryana :Има машина за миене на под.Казаха ми като няма народ трябва да се минава с машината а през останалото време да се подмита,но си права трябва да си пазим здравето.
 Mentha :Знаеш ли горе долу колко ще ми струва раждането.знам че е рано още но нямам търпение толкова много го искаме това бебе.
А забравих честито на всички първокласници много шестици(опс незнам тук как оценяват)накратко много успех.
 Hug Hug Hug

# 588
Добър вечер!  Simple Smile

Другия месец свършвам Плюшка, живот и здраве може и последните два изпита да си взема  Praynig
Имаше там разни програми за учене на език, дето ходят по кибуците... Сещам се, че в темата беше говорено за нещо такова  Thinking

Благодаря  Peace, ще трябва да се върна назад из темите явно.
Успех с изпитите, Бубе!  Praynig Аз си бях решила, че вече си приключила и ме изненада с този изпит на 22.

Мента, благодаря!  Simple Smile Реших да пиша и на Културния център, и на отдела в посолството, който се занимава със стипендиите (ако наистина още са актуални, не намирам информация с по-скорошна дата Confused ), пък каквото стане. Simple Smile

Жаки, Тигър, честити ви първокласници!   Grinning

Поздрави!  Wink

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 23:30 от Плюшено Мече

# 589
  • Някъде там...
Плюшка, имам един на 22-ри и другия месец още един и после приключвам... Ако благоволя ще се презапиша след половин година почивка, аз медицина да бях учила нямаше да се сдухам толкова (това в кръга на шегата)  Crazy

Асе, опитай ден, два и ако се почувстваш прекалено натоварена и изморена се откажи  Peace

# 590
^ Успех още веднъж!
Бубе, ти какво точно учеше - застраховки, банки, данъци ми се въртят из главата. newsm78 На мен и трите ми звучат сдухващо, ако и да не са медицина.   Crazy

Най-накрая се преборих с един роман от 550 страници в оригинал, what a day of glory!  Crazy

# 591
Бубе, ще помисля върху твоето предложение Wink

Тигър, багодаря много! Hug

Чудни снимки сте направили.Малкият е много сладък. И много тържествено откриване на годината.Имаше ли скрити сълзи в очите (говоря за вас двамата с жената Wink )?

А я кажете с Жаки как ви се струва класната?Как им е програмата?По колко часа ще учат всеки ден?

Тали, как мина днешния разговор? Как се чувстваш?

Ассе, във връзка с твоята работа и аз мисля, че е по-добре да не казваш, че си бременна.
Ако ти дотежи-напусни веднага.И се пази. Hug

# 592
  • Някъде там...
Плюши, счетоводство уча... Много е интересно, но ако беше и на български щеше да е просто супер  Peace
Червеничко, то само с мислене не става и действия трябва  Joy

# 593
  • На дивана, под юргана
...Имаше ли скрити сълзи в очите (говоря за вас двамата с жената Wink )?

А я кажете с Жаки как ви се струва класната?Как им е програмата?По колко часа ще учат всеки ден?

Е, няма да се издаваме сега! Впечатлението ми от класната засега е доста положително, надявам се да не се променя за в бъдеще. Всеки ден имат по 5 часа - от 8 до 11:30 след това имат обяд, игри, занималня за подготовка на уроците, и пак игри - до 16:30.

# 594
Бубе, аз съм от тъпите, които мислят, преди да се захванат с нещо ново.

Тигър, струва ми се , че програмата им е малко претоварена за тази възраст. Но няма друг начин... Дано да свикнат бързо малките душички.Те са на 6 или на 7? Ще носят ли чанти или всичко ще им е там?

# 595
  • Някъде там...

Засегнах ли те с нещо или поста ти е шеговит  Rolling Eyes

# 596

Засегнах ли те с нещо или поста ти е шеговит  Rolling Eyes

Не. Peace Забравих иконката Laughing
Така ли звучи?

# 597
  • Някъде там...
Ох олекна ми  Party Аз нали много се втелявам на тема чат, та все да не засегна някой, кой как ще разбере поста ми та... абе притесних се  Blush

# 598
Споко!Съжалявам, че те притесних. Peace

Май всички други спят...
Аз отивам да сгъвам праните дрехи.
Лека нощ от мен Hug

# 599
  • Някъде там...
Лека нощ червеничко, мен са ме нападнали белите нощи а и днес цял ден сновах навън и изгорях  Tired Дали някога косата и кожата ми ще свикне на климата тук  Thinking

Лека нощ  Hug

Общи условия

Активация на акаунт