Израел 54

• 44 512
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София-България, Израел - където си поискам
Бубе, браво smile3501 smile3501 smile3501

# 646
  • София
 smile3501 smile3501 smile3501

а сега - почерпката  smile3508

# 647
Бубе, честито! И продължавай само така!Браво!

Асе, надявам се, че си добре.Вземи се разпиши, да кажеш как е новата работа.

Авива, добре завърнала се. Къде изчезна цяло лято?
Ще се включа след празниците по темата с панталоните, защото сега се мъча над едни сърца за тортата на моя племеничка (с Джъстин Бибър...мале ле Crazy). А утре съм на брита.Така, че евентуално след Рош аШана.

Пожелавам на всички Шана Това ве метука- Добра и сладка Година! Да сте здрави, весели и щастливи!
 Hug Hug Hug

# 648
Честито Бубе  bouquetМного успехи занапред Hug
   Шана това ве метука на всички  bouquet

# 649
  • Някъде там...
Много благодаря на всички  Hug
Тиги, за теб ще има 3 почерпки догодина ако дойдете да посетите Тут  Grinning

# 650
Ей, Буб честитооооооо! Знаех си, че ще пребориш скучната математика  Grinning!

Много се радвам! Ние ще сме на Кинерет с още 2-3 семейства, та не знам дали ще е удобно да ви се натресем, ако се отдаде възможност ще се обадя  Hug!

# 651
  • Някъде там...
Талинда, забрави рецептата за штузим  Crossing Arms И ако ти не можеш да дойдеш прати ми Вик и Мади, те ми стигат  Whistling

# 652
  • T"A
Такава умора ме наляга, че горе в статиите има някакво заглавие "Как да изберем креватче за бебето", което аз чета като "Как да избегнем креватче за бебето", а да не ви казвам как онзи ден започнах да правя киш по рецепта за сладки  Crazy

Авива, има такава забрана - жената да носи мъжки дрехи, и понеже векове наред пантолонът е бил мъжка дреха и така. Другият проблем с панталона е, че той подчертава женските форми (крака, дупе) и затова се смята за нескромна дреха, в смисъл, че разкрива повече отколкото е допустимо според еврейския догматичен морал. По-подробни разяснения ще получиш от МЧ  Simple Smile

За съпругата на Шамир и аз гледах репортажа и ми беше много интересно. Голяма любов са имали!
За такива обществени фигури понякога забравяме, че са хора, че имат същите страсти като нас... добре са направили децата им, като са решили да публикуват кореспонденцията на родителите си  Peace

---
Добра и сладка да е новата година, мирна и ползотворна!  newsm24

# 653
На мен пък напоследък хич не ми е форумно, имам толкова неща да ви питам и разказвам, но всичко е лично, та не е за тук....

Бубе, подобие на щузим правя така:
голяма кофичка шаменет хамуца (може и йогурт, ако бягаш от калории, но според домашните така е по- вкусно), прибавяш захар на вкус, аз слагам 150гр черна захар
2 опаковки шаменет метука (тук няма как да се бяга от калории  Laughing)
1 опаковка желатин, разтворен във вода

за ванилов слагам ванилова есенция, за ягодов сладко от ягоди.

Смесваш хубаво захарта и киселата сметана, с миксер "бухваш" сладката, после внимателно само с бъркалка ги смесваш, добавяш желатина и сипваш по форми. Няколко часа в хладилника и воаля! Понякога слагам лъжичка сладко на дъното, замествала съм и захарта с кондензирано мляко.
Колкото е повече течната сладка сметана, толкова по въздушно става  Peace.

# 654
  • Пловдив
Така се надявах да си открадна вкусна рецепта - но вие ме застреляхте  #Crazy

Цитат
голяма кофичка шаменет хамуца (може и йогурт, ако бягаш от калории, но според домашните така е по- вкусно), прибавяш захар на вкус, аз слагам 150гр черна захар
2 опаковки шаменет метука (тук няма как да се бяга от калории  Laughing)

Може ли на български - тези интересни съставки - по-точно - имат ли български аналози?

Предварително благодаря!

Преди седмица се завърнах от Израел и там ядох такива неща... Но нямаше кой да ми каже как се приготвят.... например едни палачинки на Шабат...

# 655
  • Някъде там...
Шаменет хамуца е заквасена сметана а шаменет метока е онази сметана от която правят битата сметана ( дано не съм объркала нещо  Embarassed )

Талинда, мерси ще се пробва другата седмица  Peace  Hug

# 656
  • София-България, Израел - където си поискам

На всички успешна, мирна и щастлива нова година!

# 657
  • Някъде там...
Хаг Самеах!!!

# 658
Мъничко червеничко не съм почвала работа още стана 2 седмици обикалям по болниците нали бях бремена,но изгубихме бебето оказа се че плодът било  мъртво.Толкова много го искахме и ми беше и първа бременост че рухнах много психически затова не съм се писала.
Извинявам се че баш по празниците се вклучих с тази новина.
Весело изкарване на празниците на всички.

# 659
  • Някъде там...
Асе, знам, че нито една дума не би помогнала да отшуми болката за това имаш една голяма прегръдка от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт