Израел 54

• 44 517
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Честит рожден ден на Роби!   Grinning

Мимкис, благодаря за линка! Намерих си четиво за следобеда.  Simple Smile
Интересно е, че на български има оскъдна информация за Шуламит Шамир, а тя е поддържала връзки с България на доста високо ниво. За последно имаше карета по вестниците, че е починала и нищо.

Аз имам въпрос относно празниците : Рош-ашана е сега на 28 септември, а Йом Кипур е следващия месец на 7, нали? Сега си погледнах календара и намерих само една драсканица, а ги бях отбелязвала.  Shocked

# 631
Плюше, на 7-8 е Йом Кипур http://www.chabad.org/holidays/jewishnewyear/default_cdo/jewish/High-Holidays.htm И тук няма много информация за Шломит Шамир, някак си е в сянката на мъжа си, а тя е била деен ционист и е лежала също по британските затвори, жена която се е борила за Израел. Peace

# 632
  • София-България, Израел - където си поискам
Благодаря, за пожеланията на всички  bouquet вече си имам едно пораснало момче Wink

Последна редакция: нд, 25 сеп 2011, 21:41 от jakinik

# 633
  • София
Честито ти порастнало момче, Жаки!   bouquet

Плюшка, и Рош-а-Шана и Сукот започват в сряда вечерта. Рош-а-Шана сега тази сряда 28-30.09, а Сукот след две седмици, на 12-14.10. Йом Кипур е на Шабат 7-8.10 (идеалният вариант). Края на Сукот е на 19-21.10 - Шемини Ацерет и Симха Тора.
Ох, още малко и запразняваме.
Като се сетя, че миналата година по това време се търкалях със шкембака и се чудех дали ще устискам до края на празниците (те бяха по това време, приключваха на 1.10, когато ми беше и термина).
А тази година между празниците си имаме и семейни - малкия е на 5, а аз на 10. Купонът ще е пълен. А като прибавим и рождените ни дни според еврейския календар  Crazy  Party

# 634
  • T"A
Малко оф-топик, но мен дъждът в Израел винаги ме сварва някак неподготвена, та не мога да му се нарадвам. Ето, днес напр. бях на път към зъболекаря с мн. светъл панталон и без чадър  Crazy

Илка, много нагъсто сте ги наредили празниците  Laughing

Наша приятелка роди преди 2 години на Рош-ашана, а сега тъкмо влиза в 42 г.с. и се чудим дали няма пак на ерев хаг да се изстреля към родилното, какъв шанс!

Аз се приготвям за пътуването, по цял ден пазарувам и готвя  Crazy Няма да успея да си купя подарък за празника, а така ми се искаше!  Crossing Arms

Бубе, в петък се връщаме, пътуваме посока Кинерет към центъра на страната...  Whistling

Gift לאמא של בר השמחה - מזל טוב!   ura

# 635
  • Някъде там...
Ментуш, нашето семейство състоящо се от мъжо, аз, котката и рибите ви очакваме с нетърпение  Hug
Казах на мъжо току що и той много се радва, сега не можете да пропуснете и да го разочаровате  Grinning

Някой има ли идея как да си приготвя в домашни условия кремчето "Штузим" (еквивалента на "Даниела"). Изяждам огромни количества, няма такава вкуснотия Simple Smile

# 636
Жаки, да ви е живо и здраво момчето!   bouquet   bouquet   bouquet
Все така умно, добро, жизнерадостно!  nbirthday  newsm59
От все сърце му желаем много щастие, радости успех!   bigdance2

Бубе и у нас щузимите много вървят, утре ще ти редя как аз ги правя и домашните са изключително доволни  Laughing.

И ние пътуваме в посока Кинерет Grinning след някой друг ден.

# 637
  • Някъде там...
Талинда, вие също сте добре дошли ако имате възможност  Hug

# 638
Жаки, честит рожден ден на малкия сладур.  bouquet Да ви е жив и здрав. Много да ви радва и да ви прави щастливи. Пожелавам му безгрижно детство и много сбъднати мечти.
 Hug

# 639
Жаки ,Честит Рожден Ден на детенцето ти ! Да е живо и здраво и всичко що желае майчиното ти сърце да му бъде !

Честити първи стъпки на Йо-Йо , да крачи винаги смело и само напред !

Честито на всички ,които са имали повод за празнуване !

Аз отново на диагонал четох  Blush Ще изчета назад и ще се ключа по-адекватно !
Доста нови има , добра са ни дошли !

Гледам при вас празници ,голям кеф!  Grinning Весело да си изкарате , вие и семействата ви ! Дано да бъдат мирни и всели ! Какво сте намислили за менюто ?

мимкис ,прочетох за жената ционист въпреки,че линка не ми се отваря . Имам позната ционист на квадрат , тя не признава друг народ освен еврейския и винаги пише евреин с главни букви. Аз също съм про-изралски настроена ама тя направо ми скри шапката  Crazy Тя много обича Бог - има страхотна любов към Бог - говори толкова нежно мило и любящо за Него Heart Eyesи много говори за закона на Господа ,колко важен е Шабат и че това е една от най-важните заповеди ,но си носи панталони . Винаги ми е било чудно защо не се облича по определения начин като има толкова много любов в сърцето си и постоянно пише за закона на Господа , но не съм посмяла да я питам . Аз доста често се чудя за различни неща и ако питам някого ще помисли че го съдя или ,че имам негативна нагласа , а това далеч не е така , просто наистина понякога ми е чудно и ми се иска да разбера човек точно какво флага . Всъщност панталона защо е забранен ?

Рождените дни по еврейския календар на друга дата ли са ( нали някой празници се местат та  Blush ) ?

Хайде лека и мека на всички и сладки сънищааа  Hug

# 640
  • София-България, Израел - където си поискам
Благодаря, още веднъж на всички  bouquet трогнахте ме Heart Eyes
Авива, по еврейския календар Роби е роден на йом Кипур и всяка година се пада на различна дата Wink ние си го празнуваме на 25 Peace

# 641
  • Някъде там...
Моята предпоследна стъпка:
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/320197_1 … _1735724467_n.jpg

За не четящите иврит: Диплома в която се казва, че съм завършила 1 и 2 ниво на счетоводството. Дипломата е от колежа, остава ми още една от мисрад аатама  Tired

# 642
  • T"A
Браво, Бубе, номер 1 си!  Hug   bouquet Тъкмо повод да черпиш  Mr. Green

# 643
  • Някъде там...
 Joy Винаги готова  Hug
А в края на октомври когато получа отговора и от мисрад аатама, ако отговора е положителен ще има и голяма почерпка  Praynig

# 644
  • На дивана, под юргана
Моята предпоследна стъпка:
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/320197_1 … _1735724467_n.jpg

За не четящите иврит: Диплома в която се казва, че съм завършила 1 и 2 ниво на счетоводството. Дипломата е от колежа, остава ми още една от мисрад аатама  Tired

За двете нива с една почерпка ли?  Wink

Общи условия

Активация на акаунт