СЕДЯНКА. Елате на сладки приказки.

• 25 336
  • 476
  •   1
Отговори
# 195
  • София и там където не се пуши
.
Дороти,коя листовка?Всъщност отивам да чета листовките  Embarassed

Все пак е малък и ми се струва, че имаше детски вариант  newsm78 newsm78

# 196
Хайде и аз да се включа с няколко идеи, за всеки случай. Ако няма отклонения в изхожданията, може да проверите и ушите- ушите са свързани с някакви лимфни възли в корема, които много болят.. Съмнявам се обаче толкова дълго да е от това.
Веднъж повече от месец имахме големи проблеми с корема на детенце, нищо не можеше да го оправи (нещо между дисбактериоза и алергичен колит беше май), обиколихме много лекари, правихме какви ли не изследвания, все на диета... Накрая един компот от дюли като с магическа пръчка му помогна - сега е сезонът на дюлите, пробвайте:)

# 197
Имаше 3 дни разстройство,което овладяхме,но коремните оплаквания продължават,като става и през нощта да реве  Tired

Сега да се оплача и от дребен.ОТ 2 дни сополи,днес с кашлица,вдига Т-за сега 37 “ и повърна.Изчаквам педи да стане и ще звъня.
Всеки път става така-педи почива,мъжът ми е на работа,нямам кола,нямам количка,а и бате да разнасям с нас...Ще направя инхалация с вентолин,защото още не може да си духа носа и секретите слизат надолу  Tired
Изчаквам с панадола за да видя колко ще качи още в близките 20 минути

# 198
Деси, явно е вирус.

# 199
  • София
Деси, моите изкараха вирус с повръщане скоро, за радост и при двете мина за няколко часа. Исках да ти кажа за носа на дребния- ако нямаш помпичката за прахосмукачка, може да си вземеш, върши чудеса. Изсмуква сополите мнооого добре. Има инфо в нета, прочети, но аз съм с две ръце за нея.

# 200
  • София
Май само аз си пиша в темата Simple Smile.
 Имам въпрос- трябва ми бележка от доктора за социалните за отпускане на месечна добавка за лекарства. Може ли да ми кажете какво точно да пише на бележката, освен номера на рецептурната книжка? И дали може личния лекар да я издаде или задължително невроложката?

# 201
Питай социалните, кой може да я издаде, защото ние ако се изкажем и после се окаже друго. Нали знаеш днес е така утре друго.

# 202
Вале, книжката я издава личната но протоколите после са само от невролога, а рецептите пак от личната.
Заверява се само на улица Енос мисля беше 4номер. Аз ходех с авт. 74 най-бързо се стига.
А за социалните после се пише кое лекарство се доплаща от родителя и тогава те отпускат. Ако лек. е поето от Здравна каса не дават бележка.
Дано съм ти помогнала.

# 203
  • София
Светле, благодаря! Явно аз не съм се изразила правилно Embarassed. Зная за рецептурната книжка, за протоколите, за заверките....Обаче се оказа, че имаме право на още някакви 10лв от социалната оценка за това, че Бубка пие лекарства. Съответно ми трябваше бележка с номера на рецептурната книжка и прочие от лекаря. Както и да е- издаде ми я личния лекар, занесох я в социалните и ми я приеха. Конвулекса частично и се плаща от касата.

# 204
  • в полите на Балкана
Какво давате при разстроиство? Вече ми писна. Изпиха дузина смекта, хидрасек, лопедиум и нищо. Ден има ден не и на следващия пак. Това гарнирано и с режим на водата и.......... #2gunfire

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 21:06 от мамаРаче

# 205
  • София
Раче, вземи някакви пробиотици. Аз давам Лактофлор био плюс за дъвчене.

# 206
Пробиотиците са хубаво нещо, но аз при моите деца с тях не съм постигала успех, вероятно защото са доста уязвими на такива вируси. В такива случаи давам Гентамицин на капки - може да звучи крайно, но когато се дава през устата и не се предозира няма опасност от дисбактериоза, мисля. Дозировката за 4-годишно дете е 2 капки веднъж на ден, разтворени в 2 лъжици вода. Много съм доволна от резултата. За по-големи деца не знам. Успех Peace

# 207
  • в полите на Балкана
Благодаря момичета  Hug Ще взема пробиотик още утре. За сега овладяхме положението. Пу, пу дано не се повтори ситуацията отначало. Колкото пъти си помисля край и дам нормална храна и се започва пак.

# 208
  • София / Пловдив
Копирам инфо от едно здравно предаване на БНТ, дано е полезно за някого:

От 3-ти до 13-ти октомври в Александровска болница ще се провеждат НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ под мотото "Алергията е лечима"!!!! Всеки, който иска може да заповяда да се прегледа при едни от най-добрите алерголози в страната!!!Телефон за връзка и записвания- 02 923 04 06!

# 209
  • София, "Младост 3"
Пробиотиците са хубаво нещо, но аз при моите деца с тях не съм постигала успех, вероятно защото са доста уязвими на такива вируси. В такива случаи давам Гентамицин на капки - може да звучи крайно, но когато се дава през устата и не се предозира няма опасност от дисбактериоза, мисля. Дозировката за 4-годишно дете е 2 капки веднъж на ден, разтворени в 2 лъжици вода. Много съм доволна от резултата. За по-големи деца не знам. Успех Peace

Да! Гентамицина е добро решение!

Общи условия

Активация на акаунт