Лещи за очи -3

• 107 043
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 825
             Az sasto imam vapros za raztvora Ao sept, i po tocno za konteinera, a imenno s kakva godnost e? Cuval sam ce e za 1 mesec, a sled tova zapocval da neutralizira po slabo. V momenta i az sam s lesti air optix aqua, a firmata e razrabotila tozi raztvor specialno za gamata si air optix, no men me e strah da go izpolzvam( da ne vzema da si izgorq ocite... ) predvaritelno blagodarq na otgovoriliq mi.

# 826
  • София
visione, едно от правилата на форума е да се пише на кирилица.

Аз пък да се оплача какво ми се случи след 28 години носене на лещи. Купих си лещи на Цайс. Сториха ми се малко по-фини от тези, които съм носила досега. Сложих ги и ми паснаха идеално. Радвах им се цял ден докато не дойде време да ги махам. Махнах ги много трудно и след няколко часова борба. Отново съм със старите и не смея да сложа новите. Да знаете някакъв трик за такива случаи? От многобройните опити да ги сваля, очите все едно ми пресъхнаха и лещите се залепиха още по-силно. Дори в един момент имах чувството, че хващам лещата и я дърпам, а тя се връща като засмукана с вакуум. В момента нямах под ръка, но дали изкуствени сълзи биха помогнали в такъв случай? Или нещо друго? След като най-после ги свалих, очите ми бяха така раздразнени, че си мечтаех да имам от "вълшебните"капки от едно време Сулфацетамид. Не се ли е появил някой аналог на тези капки? Когато изчезнаха бях купила някакви чешки, които ми препоръчаха в аптеката, но не вършеха работа. Радвам се, че изключително рядко ми се налага да ползвам, но е добре да имам за такива случаи.

# 827
              Nqmam kirilica, zatova pisha na latinica. Mnogo stranno da ti zalepnat lestite v ocite, takova cudo dosega ne bqh cuval. Gledai da imash ovlajnqvasti kapki podraka i si gi nakapvai v ocite predi da si svalish lestite (moje i da ima efekt ), nai dobre smeni markata. Az sam nai dovolen ot silikonovite s malko vodno sadarjanie, no kakto kazvat i lekarite vsqko oko si e individualno.

# 828
visione, едно от правилата на форума е да се пише на кирилица.

Аз пък да се оплача какво ми се случи след 28 години носене на лещи. Купих си лещи на Цайс. Сториха ми се малко по-фини от тези, които съм носила досега. Сложих ги и ми паснаха идеално. Радвах им се цял ден докато не дойде време да ги махам. Махнах ги много трудно и след няколко часова борба. Отново съм със старите и не смея да сложа новите. Да знаете някакъв трик за такива случаи? От многобройните опити да ги сваля, очите все едно ми пресъхнаха и лещите се залепиха още по-силно. Дори в един момент имах чувството, че хващам лещата и я дърпам, а тя се връща като засмукана с вакуум. В момента нямах под ръка, но дали изкуствени сълзи биха помогнали в такъв случай? Или нещо друго? След като най-после ги свалих, очите ми бяха така раздразнени, че си мечтаех да имам от "вълшебните"капки от едно време Сулфацетамид. Не се ли е появил някой аналог на тези капки? Когато изчезнаха бях купила някакви чешки, които ми препоръчаха в аптеката, но не вършеха работа. Радвам се, че изключително рядко ми се налага да ползвам, но е добре да имам за такива случаи.
Здравейте!Причината за проблема Ви е бил сухотата.В такива случаи,ако нямате изкуствени сълзи,можете да капете обилно от разтвора Ви.Естествено трябва да уточня-той не бива да е от типа на АО Sept и EASY Sept ,т.к. те не се накапват директно в очите.И изкуствените сълзи,и разтвора можете да накапвате обилно,за да свалите лещите безпроблемно.А също така и след свалянето им,можете да капнете няколко пъти в очите.Поздрави!

# 829
  • София
Благодаря!   bouquet  Не знаех, че мога да използвам от разтвора.

# 830
PureVision са силикон хидрогелни, нали?  newsm78 Последно си взех такива, но честно казано, не намерих разлика със Specialty 55.

И на мен ми пресъхват очите в последно време, сега ми изписаха 2 вида капки, и ще видя как ще е след това, ще си взема и изкуствени сълзи.
Но мисля да си нося и очилата по-често, май се получи от седене на компютъра непрекъснато с лещи.  Confused

# 831
             E ne predavam se! Da jiveqt Specialty 55! A be kakvi hora ste, nosite godini nared bokluci i posle "sushat mi se ocite naposledak" , koi znae kakvo ocno vazpalenie imash, dano si si namerila dobar oftalmolog. Dokato noseh hidrogelni lesti, sled kato gi svaleh ocite mi stoqha izmoreni i suhi i se nalagashe da si kapq kapki, koito da vazstanovqt otkradnatata ot lestata voda. Silikon - hidrogelnite ne tormozqt taka okoto, efekta ste go usetish sled vreme. Licno moe mnenie e ce pure vision ne sa dobri. Pak ako ne ti podhojdat silikonovi, nosi pone nqkakvi bio. Za sajalenie na nashiq pazar nqma golqm izbor ot takiva. Nie tuka sme kato koshce, probutvat ni bokluci, koito na zapad nikoi ne nosi. Le le dano ne mi se razsardish za ostriq ezik!

# 832
visione, и аз съм съгласна, че към момента е най-добре да се носят лещи от силикон хидрогел или ежедневни лещи. Вчера си поиграх да сметна, че ежедневните лещи излизат като инвестиция 3 лв дневно, така че за хора които носят лещи инцидентно е добро решение.
Все пак не искам да налагам мнението си на никого, важно е на носещия да му е комфортна лещата, пък и била тя хидрофилна(така се наричат лещите, които не са от силикон хидрогел)  Wink

Христос Возкресе!

# 833
visione, да, имам възпаление, затова в момента нося очила и се лекувам.  Peace Офталмоложката ми е добра, и не ми е казала да има нещо общо с конкретните лещи.
А просто споделих, че аз не видях разлика между PureVision и Specialty, при все че с първите уж можело да се спи, не съм го правила и нямам намерение.
Следващия път ще си взема някакви други да пробвам.
Замислям се и за ежедневните + очила през някаква част от времето, поне ще пестя от разтвори.  Laughing

# 834
             Az licno se haresvam s ocila, no nosq lesti zastoto sam s visok dioptar -6 i vijdam mnogo po dobre s tqh. Silikon hidrogelnite gi predpocitam zastoto ne mi izmorqvat ocite po nikakav nacin. Nosq gi po cql den, ne gi usestam izobsto, a kato gi svalq usestaneto e ce nisto ne sam imal v okoto. Az sasto ne sam privarjenik da se spi s lestite, nisto ce moje (pravq go mnogo rqdko, samo kogato mi se naloji i ne sam imal problem, nali sa napraveni s taq cel, i vse pak ...). Sto se otnasq do ednodnevnite, tova sa nai predpocitanite na zapad,zaedno sas silikonovite. V Italiq naprimer nai prodavani sa Focus Dailies i dvusedmicnite Acuvue Oasys. Kato marki za nomer 1 smqtat Johnson & Johnson, sled tova Ciba Vision i na treto mqsto Cooper Vision. V Balgariq, nali sme si po bedni nestata stoqt po drug nacin, koeto e jalko. Nadqvam se da ne go smetnete kato nalagane na menie, prosto spodelqm.                                                                                                                                                                                                                                    Hristos Voskrese!                                                                                                                                                                            

Последна редакция: нд, 05 май 2013, 18:15 от visione

# 835
  • В полите на Пирин планина
Христос Воскресе!
Аз от Биофинити на Coopervision по-добри лещи не съм носила. Също съм с висок диоптър късогледство -7.5 и на двете очи и с лещи виждам много по-добре, отколкото с очила, а и откакто ги нося не ми се е повишавал диоптъра. Случвало ми се е да спя с лещите, когато децата са болни.

# 836
   Как постъпвате ,ако се види ,че лещите или едната от тях е некачествена ?
   За трети път ми се случва ...
   2 пъти съм връщала вече носена по няколко дни леща в оптика , от която ги купувам .
   Сега отново имам проблем . И отново трябва да направя същото , изглежда ....  Rolling Eyes

Всеки път обаче се чувствам много неприятно ,сякаш защото не съм сигурна ,че съм подкрепена от някакъв закон ли ,какво ли ..... И разчитам на личното си въздействие .
   Иска ми се да знам , има ли някъде изписано с черно по бяло ,какво се прави и как се доказва ,ако лещата не  е с добро качество ? Какви са правата на потребителя в случая ? Все пак качеството на този продукт се разбира ,след като вече бива употребен , разопакован и т.н..

В случая и двете ми лещи са на една марка и с един и същи диоптър . Едната е ОК , без никакви проблеми .Другата "дращи" окото и размива картинката . Понеже са с еднакъв диоптър , днеска ги размених , да видя , дали проблемът не е в самото око . Но след размяната се видя ,че не е . Сега другото ми око има същия проблем : дразнене и размит образ
   Самата леща няма видими имперфекции ...
   Трябва да ходя да се разправям в оптиката ...

Та повтарям въпроса си...  Какви са ми правата в тази ситуация ? Имам ли някакви изобщо ?

Благодаря за отговорите предварително !   bouquet

# 837
Селма ,случвало ми се е и съм хвърляла,много гадно е,но в оптиката и без това не могат да я поправят.Как да докажеш невидим дефект?И моите диоптри са едвакви,и аз сменям от едното на другото око и в крайна сметка лещата нова-новеничка отива в кофата CryПоследната година поръчвам само през интернет,защото ми е доста по-евтино и не съм попадала на дефектна леща.

# 838
  • В полите на Пирин планина
Селма ,случвало ми се е и съм хвърляла,много гадно е,но в оптиката и без това не могат да я поправят.Как да докажеш невидим дефект?И моите диоптри са едвакви,и аз сменям от едното на другото око и в крайна сметка лещата нова-новеничка отива в кофата CryПоследната година поръчвам само през интернет,защото ми е доста по-евтино и не съм попадала на дефектна леща.

И на мен ми се е случвало, ноне съм правила рекламации. В последните години поръчвам по Интернет, отначало от БГ сайтове, а от миналата година от ибей. На мен също и е интересно за рекламациите. По принцип при ибей продавачите има срок, в който можеш да върнеш продукта, но аз си поръчвам по повече лещи и естествено въпросният срок изтича, докато започна да ги ползвам. А също ми е много интерсно защо в България лещите са двойно по-скъпи, отколкото ги поръчвам в ибей от полски продавач. newsm78

# 839
Lady Brinne ,и аз поръчвам от някакъв поляк-тук в темата някой го беше препоръчал-наистина много коректен-бърза доставка и наполовина по-ниски цени от тукашните  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт