Лято, боси крачета, бира в халба голяма, смях от ФЕВРУАРЧЕТО – идилията на мама!

• 32 498
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Вики,като дойде време за почивката в Поморие,драсни ми едно ЛС.  Flutter Hug

Димана пък почти не е заспивала сама.  Mr. Green Всмисъл ако я оставя само следва едно въртене,удряне на главата в кошарата (дървена кошара), мрънкане и т.н. А като я залюлям за 1-2 минути и е заспала .На мен не ми тежи,ама май е по-добре да я свиквам да спи сама.  Rolling Eyes

Мяу, осведомих се аз за бръчките- наричали се мимически бръчки.  Laughing И като се усмихна ,тогава се появяват ,иначе като не се усмихвам ги няма. Но според мен е хубаво да си взема някакъв подходящ продукт. Преди ползвах козметиката на Neutrogena,от Щатите закупена, ама сега не знам дали ще е същото качество и дали ще си струва.Благодаря ви за съветите за кремовете. Ще споделя дали съм доволна като си купя новия крем.  Whistling

Хубав ден.  Hug

# 166
  • offshore & overseas
Съни, има деца, които просто не могат да заспиват сами до късна възраст (5-6 може би, може повече). Калина например до ден днешен не заспива сама, а е на 4, че и отгоре (вероятно, когато баща й благоволи да й построи детска стая, ще успеем да я убедим, че не е страшно да си легне и да заспи сама или със сестра си). Все трябва да има някой при нея и да й чете до заспиване, или поне да я гушне. Не казвам, че Диманка е от тези деца, а просто споделям, че ако е, няма да можеш да я „свикнеш”, пък и щом не ти тежи...

Всъщност, Халюшка е заспивала и „самостоятелно”, ако може така да се каже -- вечер на връщане от Младост, в колата, след цял ден лудории и неспане на обяд.

Ще чакаме да споделиш впечатления за козметиката. МоЙта „серия” се казва ROSES from BG и предполагам е добре позната на всички, щото много я рекламират на чужденците, особено по Черноморието. Адаш, само да вметна, че от нея за пръв път в живота си не се изприщих. Преди време използвах и кремове за очен контур, ама тези нямат, пък и не ми се разправя...

Аз засега се „оправям” с фото, ама не с фототерапия, а с фотошоп. Не се оплаквам, бива, макар и от снимка до снимка. Откак съм майка, се научих да не съм чак толкова суетна. Абе, всъщност, май стана по-лошо, прехвърлих суетата в/у децата си, нали са ми момиченца-кокиченца.

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 16:32 от Мяуче

# 167
Добър ден и от мен!  Simple Smile

Момичета, благодаря ви за честитките, послучай лятната ми свобода от оня темерут - свекърва ми!  Twisted Evil За съжаление това е само за лятото, тя не можела да си стои там за постоянно, защото нямала свястна баня, и да мъкнела дърва да пали печка...  Naughty Имала си апартамент в града, и на който не му харесва, да се изнасял...  ooooh! А апартамента, за съжаление е общ - и на двамата на името, така че и моя няма да се изнесе (с фамилията си), та ще го мисля есента. Сега ще се наслаждавам на отсъствието й!  Twisted Evil
Мяу, радвам се за избора ви! Дано да ни хареса, че има много противоречиви мнения за хотелчето! Вие от кога ще ходите?

Ина и тя е абсурд да заспи сама, и по- страшното е, че трябва да е на нашето легло и аз да съм до нея, че и да суче понякога...  ooooh! На каква ясла ще ходим догодина, ако не й се промени навика, незнам...  ooooh!
При нас пак е "весело". Гърлото на Преслав пак е червено...  Tired Днес го гласях да ходи на градина, пък то какво стана?! Цял ден му правя компреси, мажа с какво ли не, Тонзилотрен смуче, дано помогне, че миналата седмица пи АБ... А чак незнам дали изобщо да го водя на личната!   Confused

Тук заваля, и няма да се излиза.  Sad

# 168
  • offshore & overseas
Пина, ще ни хареса, и още как! Ние специално сме свикнали на минус няколко звезди, тъй че... Важното е климатик да има и осигурена храна, други претенции нямаме. Избрахме единствената седмица, когато лъв ми успя да си вземе отпуск (че и тия 5 дена им се стискат, та не се знае дали няма да му отпуснат само 3 и да трябва да се връща, но пък съм си взела и мама и тате за компания Mr. Green). Та, седмицата е от 17-ти до 24 юли, баш в разгара на горещниците, но аз обичам кат ше е море, да е лято и да се пОтим Mr. Green.

Аз за Люсил, виждаш, че изобщо дума не отварям за самостоятелно заспиване, за мен до 2 годинки е нормално това нашето, по принцип може би не е мноо удобно, защото не можем да ги оставяме на друг да ги приспива и поради 1001 други причини.

Люси ще ходи на ясла като стой, та гледай, че и ще пее там. Това за тях са 2 отделни свята. Щом свикне и се адаптира, вкъщи ще си е по старому, а в яслата, както й е кеф и както я толерират лелките, ама те ще я толерират, зарад големите й очи. hahaha

По-скоро исках да кажа, че Калинкината история не е много в час, но си ми е детенце и ще се съобразявам с нея, па ако ще и да ми пилят на главата, какъв е тоя ужас (майка ми най-вече). Разбира се, с ръка на сърцето, на моменти много ми тежи, ама то ако мисля за всичко, дето ми тежи, дансъм раждАла пък.

Дано Преслав се оправи бързо и без аб тоз път!

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 16:43 от Мяуче

# 169
Еее, няма да се засечем! Жалко! Ние сме от 5-ти юли, но с Ника сигурно ще се видите, те ще са края на юли...  (май  newsm78 )
Ние също нямаме претенции, затова не резервирах по- скъп хотел. Все пак сме отишли на море, подслон, храна, море и плаж, друго не ни трябва. Ще се молим да ни подминават болестите, и да случим хубаво време!  Simple Smile

И на мен ми дотежава това приспиване със сукане понякога, не мога да я оставя на друг да я преспи, не че някой проявява желание, де, ама си е ангажимент голям.  Rolling Eyes Ще го мисля другата зима, като започне повече да разбира, сега е малка още.

# 170
  • offshore & overseas
Жалко, наистина, ама явно всеки си се съобразява с отпуските и възможностите. С Ника ще се засечем вероятно за няколко дни, ще видим.

Пина, аз смятам да ги „заредя” моите с БиоГайя, 1-2 седмици преди тръгване, че миналата година това помогна с/у тия ентеро инфекции, пусти да останат, Халюша не се разболя, за разлика от кака си (братчедката). Люсил като сукалче приема естествени пробиотици, но тъз година ще давам и на нея. Mr. Green

# 171
Любезна, честити християнчета! Много са готини - гледах преди малко снимките.
Ние запазихме час за кръщене на 30 юли в едно манастирче на Арбанаси - Св. Николай Чудотворец. В София нямам църква, която да ми харесва достатъчно и да я усещам като храм. Плановете са за тесен семеен кръг, че аз не обичам да се събират роднини като за сватба по тези мероприятия Simple Smile

Танче, не вреди кафето ако е умерено количество - аз съм такъв кафеман, че и с двете бременности само драстично го намалих до 1 , рядко 2 чаши дневно. Без кафе не мога. Много трудно и с двете деца изкарах без кафе първите месец два след раждането, че да не им влияе.

# 172
Привет мацки.
Sunny sky и при нас положението със заспиването е абсолютно същото.Направо незнам докога ще го люлам това момче.
 Hug на всички

# 173
  • София
Мацки, какво се излагате с тея съвети към Таньорчето - кафета, коли, ала-бала... Хайде да си го кажем честно в очи - по-добре средство за вдигане на кръвното от инатлив мъж и/или майка му просто няма! Танче, твоя Ники явно е невъзможно да те ядоса, като ви гледам какви сте задружни мечета, ама нали спомена, че свеки ще ти идва скоро на гости  Whistling Та не се притеснявай, ниско кръвно няма да имаш Simple Smile

Бръмби, и аз имам същата грозна гадна бръчка между веждите, дето лятно време се вкопава като артилерист и много ме загрозява. Ама не знам, йога ли трябва да стана или нинджа,  за да успея да не мижа срещу светлината. Ако ме открехнеш как успяваш да не правиш мимики на ярко слънце, шапка ти свалям!

Да ви се оплача  Cry Cry Cry Ели е доста болничка от вчера - температура и сополи. Явно се е заразила от мен .  Днес я заведох на лекар и и изписаха една торба лекарства, включително антибиотик Зинат и някакви кортикостероидни капки за носа + Олинт Sad А аз бях болна довчера, по всяка вероятност от същото и се оправих без НИТО ЕДНО хапче Sad Та сега с баща и на Ели решихме да рискуваме и да я оставим без антибиотик до утре, пък утре да я заведем за второ мнение при друг лекар.

В тази връзка, тамън бяхме усвоили заспиването:

1. с тати
2. в креватчето и
3. без да се кърми по цяла нощ

и сега като е болна се връщаме на кота нула... А вече бях на път да постигна отбиването, за което толкоз мрънках... Намалили бяхме кърменето до 1-2 пъти дневно, и цикъла ми дойде, и гърдите ми се върнаха до предишния си размер "комар", а сега...  Confused Абе само да се оправя Еличка, другото няма значение.

Наоплаквах ви се, ама няма как.

# 174
Мацки, какво се излагате с тея съвети към Таньорчето - кафета, коли, ала-бала... Хайде да си го кажем честно в очи - по-добре средство за вдигане на кръвното от инатлив мъж и/или майка му просто няма! Танче, твоя Ники явно е невъзможно да те ядоса, като ви гледам какви сте задружни мечета, ама нали спомена, че свеки ще ти идва скоро на гости  Whistling Та не се притеснявай, ниско кръвно няма да имаш Simple Smile
Карли, искрено ме разсмя, душко!  Joy Ама си права сигурно! Чакам си "лекарството" за ниско кръвно след 20 дни.  Laughing
Дано Ели бързо оздравява!  Hug Скорошно възстановяване на всички болнички!  Hug

Моят Ники още е на работа...  Sad Ще се съсипе тоя човечец. Вече почти 2 месеца бачка по 12 часа без почивен ден. Отслабнал е с 8 кг. от бачкане. Ама сме се хванали на хорото и няма как...

Лека нощ!

# 175
Преско пак е на АБ - Карли, и нашата лична изписа Зинат.  Tired Водих го тази вечер, че се стреснах след поредното хапче Тонзилотрен му се повдигна и повърна малко, не че имаше какво, цял ден не е ял нищо...  Tired Пак има малко налепи и каза, че няма да стане без АБ, просто не са се доизчистили хубаво от миналата седмица. Може би не е трябвало да го спираме, а да продължи Аугментина, докато си изчистят сливиците, но... това е положението. Поне температура не вдига този път. Изписа му и Линекс, но не знам дали да му давам. Имате ли наблюдение как действа, ако някой го е давал? Гледах им листовките, и на Биогайя-та, нищо не разбрах, ако ядеш всеки ден кисело мляко не е ли същото?!  Thinking
Дано да се оправи Ели без АБ, но щом има и температура... незнам, вижте утре как ще е, и ако я поддържа, по- добре навреме започнат АБ, отколкото закъсняло лечение и усложнения...  Praynig
Танче, аз моя цяр за кръвно го "натирих".  Twisted Evil  сериозно, и през двете бременности спирах кафето, и ядях шоколад. Всеки ден по около 1/2, е понякога и по- малко, но признавам си, че без сладичко не можех.  Blush Сега пак го пропих, въпреки, че още кърмя. По едно Нес кафе на ден си пийвам тук с вас пред компютъра.  Heart Eyes Иначе не ме боли глава, а просто се мотае, някак си, ако не пийна едно кафенце.
Мий, вчера си мислех за вас. Как е Преско след операцията? Сигурно няма и помен вече, а? Ти си в Сопот, нали, там Балкана е много хубав! Да ти завиди човек за чистия въздух...  Mr. Green Wink
Лека нощ, мацки, до утре!  Hug

# 176
Вижте колко съм активна тия 2 дни  Shocked .то е щото почиваме 3 дни,а и съм сърдита на половинката,така че имам малко повече време(саботирала съм домакинството)
Ника,то колкото и да е малък ремонта все сме на различни мнения.Сега мъж ми е иска да сменяме плочките в банята и ваната,а пък аз искам ако ще се дават пари за ремонт да е двора,че там сме  с един декинг от предния собственик дето ми е трън в очите... Crazy.Ама сигурно догодина ще стане...
Танче,браво на Алето за наченатия речник  Peace Криси все повтаря каквото каже неговото приятелче Макси,който е с 3 месеца по-голям.Последното е bubbles-много се радва на сапунени мехурчета и повтаря бабълс...А за кафето,ако само от време на време пиеш е ОК.Даже казват че по 1 малко кафе на ден е разрешено.Относно ниското кръвно и аз съм същата-историята помни поне 5-6 припадъка от ниско кръвно,но учудващо по време на бременност,въпреки завидните стойности 80/40 ,не съм колабирала,но ме спасяваше колата,защото е и сладка и айрана(АНГЛИчАНИТЕ ей такива очи оцъкляха... #Crazy Joy)
Бръмби и аз съм си мислела са лазерно лечение,ама да видим...
Ради,представям си какво ти е,но нали се пооправя-бързо ще заглади косъм хубавицата...
Съни скай,непременно ще драсна преди морето..
Любезна отивам да гледам снимките ви,вече видях на Силвъри и мЯУ...СТРАХОТНИ СНИМКИ
кАРЛИ,съчувствам ти.И аз гледам да изчакам с АБ,зависи как е като цяло детето,дано се оправите бързо и без АБ,а за другото полека лека ще свикне пак...
Пина,и твоето момче да се оправя бързо  Praynig
Във връзка с по-големите незаспиващи сами деца,исках да питам дали сте гледали или чували за СУПЕРНАНИ-невероятно предаване е за 1 английска детегледачка-такива техники има-безотказно работят..ако имам време ще спомена някои от тях.А иначе сега съм си поръчала на ДР. Карп книгата ''Най-щастливия тодлър(не знам как да го преведа на БГ  newsm78)  в блока .Там децата са описани като неандерталци,които търпят същите психически промени...Ако имаме полза ще споделя
Лека нощ от нас  Wink

# 177
  • София
Ха добро ви утро!

Сори, ама няма да ви сервирам кафе, Калина се опитва да ми потчупи капака на лаптопа и няма как да го избера  ooooh!
Ето обещаната снимка на Софи:
http://fevruari2010.snimka.bg/children/proshtapulnik-na-kalina.586153.23702183

Ей, Пина, жалко, че така начесто ви се налага да пиете АБ. Колкото до яденето на кисело мляко, Линекс и Биогайа - ами не, не е същото. В тез пробиотици, т.нар, има концентрация огромна на млечно-кисели бактерии, които четох някъде, че се равняват на 8 л кисело мляко. Честно да ти кажа, съмнявам се ежедневно Преско да може да изяжда такова количество, то аз не мога  Mr. Green
При Калина имаше ефект Биогайа-та, която ти препоръчвам горещо. Peace
Ей, Вики, как ми се иска тази супер Нани (и в БГ са давали серии с нея) да дойде и да сложи каката в ред  Whistling Знам, че няма да стане та водим преговори  Mr. Green Калина заспива единсвено и само на цица, или след напоителен 15 мин рев в колата, през което време с миОто почти сме се изпокарали и каката го е отнесла  ooooh!
Карли, дано се оправи Ели, консултирай се ако не си убедена, че това е пътя. Аз спрях да се консултирам с други лекари, защото не е имало случай, личното ми убеждение да е било, че дете е за антибиотик, а педиатърката да ми даде други идеи.. а и тя за леки състояния не дава аб. Ония ден се сещах за орлето и се чудех как сте  Laughing
Таньорке, мисля, че Карли намери идеалното лекарство в твоя случай - свекървата  Laughing Така няма да се чудим к'во ще пиеш и ядеш, идва съкровището, 2 изречения сменяте с терапевтична цел и главоболието го отнемА  hahaha
Оф, говорете, говорете... на миОто им забраниха отпуските до края на юли, говори се, че ще ги отрежат и август.  Cry  Размина се морето  Sad  Поне дано около 15 септ му дадат повечко дни поне да понапазаруваме малко дрехи за първокласничката и да напазаруваме раници и т.н, учебни пособия в работно време, че съботая и неделя е лудница.
Хубав ден ви желая!   bouquet

# 178
  • София
Слънчи, добрютру! Айде да избера вместо теб...  Flutter Между другото Софи е една истинска млада дама. Много пораснала ми се струва.  Peace

Любезна, простете, не съм видяла албумчето във фейсбук.  Blush Страхотни са ти християнчетата!  Hug

Уф... аз бягам засега. Хич не ми стига времето напоследък.  Tired

# 179
  • София
ДУ!
Юхуу, мерси за кафенцето! Изпревари ме, докато търся Simple Smile

Слънчи, София много е пораснала и изглежда прекрасно! Heart Eyes

karlie, скорошно оздравяване на Ели, и дано и се размине антибиотика! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт