Сърчицата мънички туптят, а октомврийските коремчета растат!

• 26 501
  • 691
  •   1
Отговори
# 255
Mersi Meributi, i az taka mislq. Na men mi zvu4i dobre, prou4ih: latinsko bilo i zna4elo mazestven. Tova me ustroiva idealno!

# 256
Привет, момичета!  Hug

Не съм се включвала от известно време, та реших да намина, за да споделя с вас две находки.

Първата е поредица от миниклипчета за вътреутробното развитие с подробна информация за препоръчителни размери и интересни факти. Можете да намерите тук: http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=5&language=13.

Втората е едни много сладки комплектчета за кърмещи мами, като в добавък има и бебешка пижамка в същия десен на фирма "Old Navy". Комплектчетата са подходящи за престоя в болницата след раждането. Ето ги:
 stork-boy За момченце: http://oldnavy.gap.com/browse/product.do?cid=41578&vid=1& … mp;scid=635831032
 stork-girl За момиченце: http://oldnavy.gap.com/browse/product.do?cid=41578&vid=1& … mp;scid=635831022

Baby Cakes , името си е много симпатично даже! Ние също го обсъждахме като вариант за нашето момченце. Нашият дядо се казва Марин и Марио се различава на практика само с една буквичка. В крайна сметка, ни възпря проблемното формиране на презиме (Мариов...), въпреки че доколкото знам, вече позволяват презимето да се запише и без наставка "-ов/ова", например Деница Марио Илиева, да речем. Ако наистина името ти харесва, настоявай за него - и не забравяй, че в родилното теб ще питат как се казва малкия.  Wink

Hirsen, честита придобивка! Да си я ползваш със здраве и да четеш само хубави неща! Браво на твоето момче за добрия избор!  Peace

До мамите от Варна: момичета, тъй като възнамерявам, живот и здраве, да родя малкия във Варна, при последната ФМ питах док какво е мнението му за раждането - как и къде. Той ми препоръча АГ Варна по няколко причини: първо, там работят най-добрите специалисти. Второ, повечето частни клиники нямат детски отделения, т.е. ако, да не дава Господ, нещо се случи с майката или бебето, така или иначе, биват транспортирани до АГ. Освен това неговото мнение беше, че е абсолютно излишен разход да се заплаща за избор на екип - специалистите в АГ според него са на достатъчно добро ниво и дежурните екипи биха се справили чудесно с всяко едно раждане.
Все пак бих се радвала да чуя и вашето мнение по въпроса. Къде мислите да родите децата си? Ще избирате ли екип? Особено ценно ще бъде за мен мнението на момичета, на които това ще им е второ (трето) раждане. Благодаря предварително!

# 257
Semraa, няма значение в кой квартал е лабораторията, само им виж работното време да не се различава. Аз като се бодна рано сутрин до към 4 следобед стават, но те там ще ти кажат кога да провериш. Дано са добри вече изследванията! И аз след ден-два трябва да ида за хормоните. Кога пак минаха 30 дни!  ooooh!

С тия имена нямаме разбирателство и това си е. Все един от трима ни ще е против.

Довечера моят слънчо отива при баща си и после при едната баба, след месец при другата...Хем ще си почивам поне вечер, хем ми е едно мъчно отсега. След малко почвам да му събирам багажа.

# 258
  • Варна
Windy , бях писала, че съм раждала в АГ Варна, но бях планирано секцио, на 7-я етаж, който се води ВИП. Там се плаща, има си регламентирани цени. Не е нещо особено обстановката, нито отношението на акушерките. Знам, че на 4- я етаж също има ремонтирани стаи и не е толкова зле. Аз лично не бих  раждала при случаен екип. При кого ходи на ФМ?

# 259
anssi пак съм аз.отново благодаря:)да те питам какви изследвания за хормони ти правят?на мене не са ми правили досега и не съм чула нещо по въпроса и от лекарката ми?Би ли ме информирала и по този въпрос?Надявам се да не ставам нахална:)Но понякога имам чувството,че лекарката ми за нищо не ни информира,ако и аз не се рова из интернет и по форуми сигурно няма нищо да знам.Това допълнително ме изнервя....
Извинявай,че така ти надувам главатаа
Simple Smile

# 260
Споко, аз съм с Хашимото, затова си изследвам тия чудеса на всеки 30 дни. Взимам хормон за щитовидната и така знаем как ми е дозата- дали да вдигаме, дали е ок. На тебе не би трябвало да ти се налагат такива. Аз си ходя и на ендокринолог от към 2 години и така. Щото си го имам този проблем. Не се тревожи, ако нещо трябва, АГто ще ти каже.  Hug

# 261
Благодаря:)

# 262
inka 26 , аз си ходя при Александров, но той и екипа му правят само планови операции. Предполагам, че ти при тях си била. Но аз нямам желание да раждам със секцио, освен ако не се наложи по някаква причина. Все пак се надявам да не се стига до там.
Мнението на доки беше, че когато се избира екип, обикновено майките правят възможно най-неудачния избор. И освен това сподели, че по време на родилния процес, ако разбира се, не е секцио и няма някакви усложнения, "доктора обикновено си чопли носа", т.е. по-важна е акушерката, която ще помага на майката.   costumed050

# 263
Как сте всички? Аз вече реших да я карам по-спокойно и ще имам надявам се повече време да пиша. Сега започвам да ви чета

# 264
Здравейте и от мен.Аз тези дни нямах много време за компютъра.Вчера излязохме в 9ч. сутринта,а се прибрахме чак в 7ч. вечерта.Бях тотално разглобена,изморена...направо ужас.Но пък си изкарахме страхотно.Днес пък си ходихме до село,прибрахме се преди 2-3ч.,та докато изчистя,сготвя и....Малко повече се натоварих тези дни,ама...Пък нещо една депресия се опитва да ме налегне,ама не се давам лесно...Дано се държа,че като знам с предната бременност каква бях станала....Снощи до към 2ч. през нощта си гледах последните серии от сериала....и като свърши,ако ви кажа какъв рев ревах...ММ още ми се подиграва...а аз се чувствах ужасно,че ми свърши любимия сериал....Хормони... ooooh!
Ама сега си го тегля и ще гледам всичките сезони още веднъж Laughing

И моят син е много привързан към мен,но пък баща му толкова много го глези и лигави...А ако имахме момиче,сигурно щеше да й сваля и звезди...Но Боян повече мен търси,по-привързан е към мен...Аз по принцип съм чувала,че майките глезят повече момченцата,а момченцата са по-привързани към майките...и обратно,бащите глезят повече момиченцата и момиченцата са по-привързани към бащите си...Ама,кой знае...

А аз също съм станала страшно отвеяна...Тръгна от едната стая до другата,за да взема нещо....и забравям за какво съм отишла,тръгвам да търся нещо в интернет,докато отворя гугъл и съм забравила какво ще търся...Днес пък сутринта скочих като попарена в 7 и 10,че съм се успала и детето е закъсняло за ясла(а то днес неделя ooooh!),в петък си взех детето от яслата по пантофки,забравих да го преобуя и въобще.....Няма пък да казвам как щях да подпаля къщата,"пържейки" яйца...Сложих олиото на котлона в един тъничък тиган,който е за палачинки(не знам къде ми е бир акъла,че да ползвам него,но...) и след 10-тина минути се сещам,че е на котлона,а не съм го поглеждала...Отивам да видя...тигана пламнъл и си гории...и аз тъпата вместо да се сетя да взема вода,почнах да го тупам с един тънък парцал...Абе,какво да ви говоря....

А сега ви оставям,че трябва да се къпем и да вечеряме.

# 265
какво ще кажете за тази количка!Струва ми се добра, ама така само на картинка немога много да я преценя.
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8445&cat=66 Доста тежка ми се струва 14-15кг newsm78

valeto84 честито  госпожо......... Heart Eyes! Очакваме снимчици!
И от мен Честито-дълги години ви желая изпълнени с любов и разберателство
Как сте всички? Аз вече реших да я карам по-спокойно и ще имам надявам се повече време да пиша. Сега започвам да ви чета
Така вече ми харесвашHug

"доктора обикновено си чопли носа", т.е. по-важна е акушерката, която ще помага на майката.  costumed050  

# 266
Здравейте и от мен Simple Smile и аз не се включвам често,нооо редовно чета ,чета и чак днес ви изчетох Simple Smile ама това е зщото ходя и на работа.Сега от 1ви си пускам отпуската ии ще си имам време за мен ,за почивка,и за форумчето-ще съм по-редовна Simple Smile
четох за килца сте говорили-аз съм +3 (дали не са станали и 4 вече) ама така сериозно си хапвам,не се оставям гладна .
За количките харесала съм еднаааа http://www.youtube.com/watch?v=y7DVhcHABOg&feature=share изглежда ми идеалната количка,само дето цената и не е идеално достъпна:(в сайта където я гледах беше 499 паунда....Някой има ли наблюдения за количката ,на мен лично ми изглежда мн удобна и т.н ...
Айде за сега толкова от мен,че нещо не мога да си наредя мислите и поста ми стана мн хаотичен,ама така е с бременен мозък... Целувки от мен   bouquet

# 267
Windy, mersi za podkrepata.

Az po princip iskah edno malko sladko Mimi. Edno vreme vsi4kite mi kukli se kazvaha Mimi. No sadbata e re6ila 4e o6te edno mom4ence trqbva da imam i me svari nepodgotvena. Az mnogo iskah da si go krastq Boris na milia mi tatko Borislav, nooo maza mi kaza 4e ne se krastavalo na po4inali hora i uvqhnah. I za tova ne se otkazvam az ot moito Mimi. Mario bilo mazkia variant na Maria. Zna4elo mazestven, voinstven ot latinski. I po to4no na boga Mars na voinata.
A pak za prez imeto ne bqh mislila. Misleh samo 4e ne e mnogo 4esto sre6tano. Az li4no ne poznavam nito edin Mario. 4uvala sam za edin ili dvama. Tova mi haresva. A pak ne e mnogo 4uzdostranno i prefarcuneno.

Mami 4akam va6te komentari. Na vas imam golqmo doverie da mi kazete otkrovenno kakvo mislite.

# 268
Baby Cakes, права си - името не е често срещано. Аз познавам само един Марио и мои познати имат приятел с това име. Разбирам те за Мимето - ние също чакаме момченце, но като разглеждах днес различни сайтове, констатирах, че за момиченца има толкова по-красиви дрешки... Чак да ти се прииска да си имаш едно момиченце и да си го киприш и гласиш!!! smile3531
http://oldnavy.gap.com/browse/category.do?cid=37505
http://www.gap.com/browse/category.do?cid=66532

Иначе аз днес цял следобед разглеждах сайтове за пазаруване и въздишах по разни детски дрешки. Направо не е за вярване какви сладки и милички неща правят за дечицата.

# 269
Baby cakes съвсем откровено това име ми беше един от фаворитите за мъжко име, ама за мома ще търсим се оказа. Името е много готино, мъжкарско. Презимето според мен е последния критерий за избор. Първо Мариов(а) според мен звучи съвсем нормално, имам приятелка чийто баща така се казва но и имам познати с къде къде по-странни бащини като Едуардов например но това далеч не разваля комбинацията с първото и фамилното. Второ колко често си казваме презимената? Тук например хората не носят бащино, само пъвро и фамилно и за жалост нашта щерка няма да носи хубавото име на татко си. Освен това името е кратко, лесно за писане и произнасяне, международно е а не е супер популярно. Имаш един глас от мен за това име  Wink

blackkiss количката наистина изглежда доста функционална ама те повечето са така "на картинка". Трябва да почваме май да четем ревютата и мненията по чуждите форуми.

Общи условия

Активация на акаунт