Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 337
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Beyond the Frontiers
Добре де, аз защо имам информация, че БХС-то в Майчин дом е 45 лв. Преди 4 години беше 25 лв. Инфлация, инфлация, ама много .... Twisted Evil
До сега не съм дала и 1 лев за изследвания. С направление от личната, заведена при Аг-то, всички изследвания + това за антитела, абсолютно безплатно с направление по ЗК /бях го писала по-рано в една лаборатория до Медицинска академия/, резултати онлайн - чиста работа. Защо ходите давате луди пари, всичко си е по здравна каса, а пари тепърва ще трябват за много по-приятни неща.

# 556
Здравейте и от мен! Аз тези дни се чувствам прекрасно, изчезна напрежението в гърдите, гаденето и повръщането, чак се притесних да няма някакъв проблем. Вчера обаче ходих да ми вземат кръв за изследвания и докторката ме погледна на ехографа за да се успокоя. Всичко е наред имаме си пулсации, мърдахме насам- натам непрекъснато Laughing
Момичета за БХС в Майчин дом записвате ли си час предварително и ако да по телефона или на място?

# 557
така си е,направление съм взела от следящият ми гинеколог бремеността и един лев не съм дала, за женска консултация-също,само за изследването за генетични аномалии дадох 111 лв. а за останалите изследвания-нищо.Не мога да разбера майките, които си следят бременността защо ходят допълнително по чатни кабинети и дават луди пари за изследвания,като от здравната каса ти поемат напълно безплатно и изследвания и следене на бременността ... newsm78 newsm78 newsm78

# 558
може и без час , имаше само едно момиче преди мене , така че не е много чакането, и кам 8 и 15  и 20 почват да преглеждат.........аз отидох 8 без 20 и си отвисях там......

# 559
Вчера четох за токсоплазмозата, че я има доста в почвата. Hякой може ли да гарантира, че някои от плодовете и зеленчуците, които продават на пазара не са били обрани от земята. В месата най вече я има във свинското и агнешкото месо. В някои държави даже водата е била заразявана от мъртви животни, затова и се препоръчва пиенето само на бутилирана вода. А вече е въпрос на личен избор кой как ще се пази.  Wink

# 560
Знам, че БХС и ФМ се заплащат. Те са пожелание , а не задължителни.  Всичко друго би трябвало да е без пари, ако сте здравноосигурени предполагам.

# 561
Аз не знам вие с какви впечатления останахте от думите ми, но до този момент съм си платила само БХС-то. Всичко останало до този момент (кръв и урина, кръвна група, антитела, СПИН, васерман и хепатит Б) ми е по ЗК - там не съм дала и стотинка. Не си направих ехографа от БХС-то при наблюдаващата ме гинеколожка, защото ми препоръчаха другия док, обаче тя така или иначе ми каза, че БХС-то се заплаща - не минавало през ЗК. Най-много да бях смъкнала 10-ина лева, ако си го бях направила при нея. Не смятам, че разликата е огромна.

# 562

Лара, за българското сирене една приятелка, вече с дете, ми беше казала, че няма проблем да го ям, тъй като е зряло сирене.
Всъщност не съм много запозната с технологията на обработка на сиренето и не ми стана много ясно дали се прави от пастьoризирано мляко.

# 563

Аз вече доста се притесних. Всички вече си правите изследвания, а моята доки ми каза последният път / което беше доста отдавна, 6 седмица/ да отида да се запиша чак когато вляза  в 12 седмица. И още не съм си правила никакви изследвания. Ужас...

А дали мога да си боядисам косата, някой знае ли?

# 564
  • Beyond the Frontiers
*Teddy*, не беше към теб насочено  Peace
Чета тук в темата - искат пари за прегледи с ехограф, за изследвания и т.н. Като удариш чертата става доста солидна сума. А, основната част си е по ЗК. Не коментирам БХС и ФМ, там нещата са ясни. И аз ще си ги платя допълнително, защото не се поемат от касата, а все пак са за мое спокойствие. Като здравно осигурени лица имаме определени права и ако не си ги търсим, кой ще ни ги даде.

Brisa, може, ако ти понася миризмата  Peace

# 565
Ами аз се боядисвам, казаха ми , че проблем няма. Също, че мога и на море да ида. Все още си шофирам, на фризьор ходя всяка седмица...

# 566
И аз знам , че за косата няма никакви проблеми,аз си правя кичури всеки месец Simple Smile

А като споменахте за море..... така ми се ходиииии  smile3549 нямам търпение,макар че тази година мъжът ми няма отпуск през цялото лято,може да вземе 1-2 дни болничен та с почивните да станат 4 дни, да се порадвам малко Simple Smile Имаме апартамент в Слънчев бряг на 2 минути пеш от Кубан, грехота си е да не отида да постоя за седмица две,само да си намеря компания ,той може да си ходи на работа  Twisted Evil  Twisted Evil

# 567
По принцип наистина е добре, което може да мине по ЗК да се спести, защото така или иначе ще трябва да купуваме толкова много неща за бебето. Аз обаче прецених, че ми е по-важно док, който ми следи бременността да е наистина добър специалист и тази, която си избрах се оказа, че не работи по ЗК. Аз съм ок с това да давам по 35лв на месец за преглед, но да съм спокойна, че съм в добри ръце. Пък изследвания и т.н. ми се покриват и за тях не плащам. Това си е личен избор, но щом сме осигурени е добре да се възползваме от това, което държавата ни покрива.  Peace

За рибите и аз знам, че дънните са най-опасни. Също и от консерва трябва да се избягват.

Аз съм на ранна ФМ на 16ти юни и дано не се види пол, защото и аз съм на логиката, че ако не се види сега, то най-вероятно няма какво да се види, т.е. е момиченцеее   Mr. Green  Crazy

За морето и аз едва издържам вече... как ще изтрая до 30 юни не знам... толкова ми се ходиииии

# 568
  • Beyond the Frontiers
Хм, втора седмица съм на 50 метра от морето, а кракът ми не е стъпил на плажа. Не че не е топло, ама първо ме мързи, второ още ниското кръвно и гаденето не са съвсем отминали...оставям плажуването за юли. Сраам  Embarassed

A_vagabоnd, когато си избрал съзнателно, частен лекар е ясно. И аз водя детето си на такъв, защото само на него имам доверие и не ме е разочаровал. Но тук чета за изследвания с направления, за които искат пари, за прегледи при АГ, който следи бремеността и иска пари  newsm78

# 569
Оф, момичета как ме дразните сега с тия морета.  Sad  Аз по принцип ходя всяко лято, или тук или в Бг, но това лято реших, че ще е най-добре да пропусна. Откога не съм пила биричка, даже и безалкохолна бира не мога да се престраша да пия.  beer

Общи условия

Активация на акаунт