Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 357
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
miki_ad  правят  ти и ехограф , доста показатели трябва да измерят ! препоръчвам на всички , които мислят да ходят да го направят  12 седмица и 4-5 дена , защото аз отидох днеска в 11 и 4 дена и било рано да се види костицата на нослето , и ме върнаха , така че ако има и други нетърпеливи като мен недейте бърза , че да не се разхождате по 100 пъти  Laughing

# 541
Добро утро на всички   bouquet
аз тая сутрин в 6 часа още съм на крак , че реших да ходя на БХС , а то взе че се оказа , че ми било рано още и ме върнаха за другата седмица, поне се видяхме с бебока , че бях много притеснена от вчера на сам , че съм с едно като кафеникаво течение....... но лекарите не намериха никакъв проблем..... изписа ми за всеки случай Урогестан  и ми каза да си избера вагинално или през устата , та който го е пил моля да ме посъветва кой вариант да избера ?
и голяма ми е мистерия от де иде тая кръв..... то 1000 теории има можело с месечния цикъл  да съвпада сега , можело да е от оформянето на плацентата.....ама нямало нищо притеснително.....а как да не се притеснявам , като си е е бати течението....
а и ми забраниха секс поне месец........

Таничка, не знам на твоя Утрогестан какво пише, но ако видиш страничните ефекти при приемане през уста, изброени на моя, ще се уплашиш. Една приятелка го приемаше през устата и беше много зле (гадене, световъртежи, не можеше да отлепи от леглото). Аз вече два месеца и половина го слагам вагинално и нямам никакви проблеми. Освен това на мен изрично ми беше натъртено, че лекарството трябва да се слага вагинално - това му е предназначението. Гласувам с две ръце за вагиналното слагане, но ако искаш, опитай първо как ще ти понесе през устата. На мен и без това продължава адски да ми се гади от бремеността, не искам и допълнителни екстри. И заради кървенето ще го слагам поне до 22 юни, когато ми е следвашият преглед, а тогава вече ще съм в края на 15 седмица, живот и здраве.

Лара, за българското сирене една приятелка, вече с дете, ми беше казала, че няма проблем да го ям, тъй като е зряло сирене.

# 542
  • Beyond the Frontiers
Много пишете, ей....

Водата - аз успявам да изпия по чаша, две едва последните 2-3 дена. И първата бременост бях така, направо ми се гадеше от вода и течности. Но не се притеснявайте, все пак течностите са и в самата храна - супички, тарааторчета, плодове, зеленчуци - достатъчно е.

Много стрелци, много нещо Mr. Green Терминът ми съвпада с рожденният ден на таткото, така че и аз съм към  групата на почитателите на зодията.
П.П разходките и прочие хич не помогнаха за ускоряване на раждането. И стъкла мих и стълби качвах, ефект нулев. Като си реши да излиза тръгна, но то си е нормално за зодийката - овне Twisted Evil

Морски дарове обжавам - миди, скарди, рапани, октоподи, риба - мога от това да живея. Обаче в момента нещо не ми понасят, предполагам заради миризматаэ най-вече. Снощи хапнах едни октоподи и стомахът ме скъса цяла нощ Cry Ще изчакам още 2-3 седмици да се нормализират нещата с хормоните и тогава.

Има светлина в тунела - освен ниското кръвно и зверския глад, гаденето поотминава вече  Mr. Green

# 543
Момичета, виждам ,че говорите за утрогестана ... Да напомня само ,че се спира постепенно , а не изведнъж ... Аз днес съм на преглед точно за това... Да ме види доки и да каже как точно да го спирам . Вагиналния прием е голямо мазало , но пък наистина няма странички ефекти. Първо го пиех - ей няма така сънливост . Едвам оставах будна . После минах на вагинално и този ефект изчезна веднага ...
Днес аз съм в една чуденка ... Не съм си правила изследване за токсоплазмоза ... Дори през първата бременност и сега се чудя дали да ида да си пусна едно изследване  newsm78 .

# 544
Момичета, виждам ,че говорите за утрогестана ... Да напомня само ,че се спира постепенно , а не изведнъж ... Аз днес съм на преглед точно за това... Да ме види доки и да каже как точно да го спирам . Вагиналния прием е голямо мазало , но пък наистина няма странички ефекти. Първо го пиех - ей няма така сънливост . Едвам оставах будна . После минах на вагинално и този ефект изчезна веднага ...
Днес аз съм в една чуденка ... Не съм си правила изследване за токсоплазмоза ... Дори през първата бременност и сега се чудя дали да ида да си пусна едно изследване  newsm78 .

Зависи от рисковете за токсоплазмоза, ама по-добре си пусни - ще си по-спокойна какво можеш да ядеш и какво не. Аз с моя имунитет определено не се престаравам в миенето на плодовете и зеленчуците, т.е. мия си ги нормално. А за постепенното спиране на утрогестана си напълно права - и аз така знам. За съжаление при мен не се очаква скорошно спиране, а как ми е писнал само - особено когато не съм си у дома.

# 545
Ами доктора при който ходя на консултация той ми даде направления за кръв и урина, които включваха няколко изследвания и между тях за токсоплазмоза. На мен ми казаха към 14 -15 седмица за БХС. Сега съм в 13, а към 15.06 ще съм края на 14 начало на 15. За ФМ ми каза, че обикновено се прави в 20 седмица.

# 546
Аз незнам при какви доктори ходите, но те трябва да ви казват кое в коя седмица се прави и т.н поне така мисля. Като четях назад в темите за какви пари ходите на доктори.... Аз съм от провинцията, джипито ми даде направление за гинеколог по мой избор и досега нищо не съм плащала. Сега БХС аз ще го плащам.

# 547
Добре дошла на новата мама  Hug Пожелавам ти само хубави емоции по-време на бременността и едно здраво бебче на финала  Hug
Аз съм си запазила час за БХС на 8.06 тогава ще съм в 14 г.с както каза доки  , искам да ви питам колко горе-долу струва , че на мен ми казаха 70-80 лв. и ми се сториха повечко от нормалното, ако може някоя да разкажа как точно протича , за да знам какво да очаквам   bouquet

# 548
В Пловдив ми казаха, че е около 70 лв. Една приятелка миналата година като ходила не стига, че плащаш като поп, ами на всичкото отгоре едно докторка като почнала ... "... при вас има голям риск/тя роди на 39/ независимо то резултата, задължително ще трябва да ходите на амнио... и т.н. Роди живо и здраво бебче, което точно днес навършва 1 годинка.

# 549
Ludichka  ако ходиш в майчин дом 70 лв. -30 ехограф + 40 кръв
един въпросник попълваш, теглят те , разпитват те за разни болести в семейството , гледат те на ехограф и после на 14 етаж ти взимат кръв, аз стигнах само до ехографа , че съм доста избързала с прегледа и ме записаха пак на 9.06
взеха ми само 10 лв днеска за консултация , щото реално си ме върнаха и не осъществихме прегледа

# 550
Мики те навсякъде казват , че резултата не дава 100% сигурност. Радвам се за приятелката ти , че при нея всичко е било наред , да се надяваме и при всички които пишат тук да е така ..да имаме здрави деца  Praynig
Таничка благодаря за инфото   bouquet , моя доктор ме прати на ехограф в клиника "Фемина" и после в майчин дом да дам кръв и аз за това се притесних , защото като си запазвах час я питах жената колко ще струва и тя ми каза , зависи от доктора 70-80 лв, надявам се в тях да са включени и парите за кръвното изследване  , че иначе  #Crazy

# 551
Лудичка , най вероятно кръвния тест няма да влиза в тия пари , защото мене ме питаха днес дали си нося актуален ехограф от същия ден -явно така както при тебе да са ти го правили накъде другаде , и вече в майчин дом ти взимат кръвта и би трябвало да си я платиш там.... дано да не съм права де , че така бая парички се получава да те одрусат..

# 552
  • София
Привет, мили дами   bouquet

Токсоплазмоза аз правих още в началото, тъй като имам една котка, която се прибира в къщи само да яде и да спи. Теста за мое съжаление беше отрицателен. Надявах се на положителен, за да мога спокойно да премахна бъдещите притеснения. Но! Едната ми гнеколожка каза, че токсоплазмоза в София нямало. Обоснова се, че наблизо нямало гори и диви животни. На мен не ми се вижда особено логично, но пък тя се води добра докторка. Още повече, че мацето ми носи трофеите си (разбирайте всякакви птички, мишки и прочие) пред вратата на хола, за да се изфука. Едното ми куче пък миналото лято беше изяло една мишка и гордо беше оставило главата й върху възглавницата ми. Трайни колбаси и дънни риби, незрели сирена - просто не ги яжте. Положителен тест за токсоплазмоза ще покаже антитела и ще трябва няколко да се пуснат за да се прецени сега ли сте болни или вече сте преболедували и няма шанс да се заразите. Общо взето е за собтсвено успокоеное. Мием ръчички повечко и проблеми нямаме Simple Smile

# 553
Ох и аз не знам вече , нещо много им се разминават нещата ...доки каза , че щяло да ми илезе към 40 лв. тая по телефона друго говори , накрая на място ще се разбере  Joy Таничка много благодаря  Hug

# 554
Привет, мили дами   bouquet
Още повече, че мацето ми носи трофеите си (разбирайте всякакви птички, мишки и прочие) пред вратата на хола, за да се изфука. Едното ми куче пък миналото лято беше изяло една мишка и гордо беше оставило главата й върху възглавницата ми. Трайни колбаси и дънни риби, незрели сирена - просто не ги яжте.
KiaraTiara, ама твоята маца голям ловец се пише. Нашата не смее да си подаде главата извън входната врата. Не питай как я водим на ветеринар - то са мяукания, стенания, въртене из клетката, мъки,... Все едно я колиш. Предполагам, че защото е глуха, е доста гласовитичка и като тръгне да се жалва, се чува надалеч. Затова я и кастрирахме преди години. Кучето ни също беше диванен формат - малтийска болонка, само ходеше от фотьойл на фотьойл, а при дъжд излизаше на три крака (поне един да спаси от изцапване) и само да свърши работата. Но пък едно време имахме пудел - е, няма такова куче. Не случайно казват, че пуделите са най-породистите помияри. Какви работи ядеше от земята и в какви се въргаляше, не е истина.

Малко се отплеснах, сори! Ама мнооооооого обичам кучета и котки, а за съжаление в Белгия нямам. Утре обаче се прибирам в БГ и ще нагушкам белия звяр.

Общи условия

Активация на акаунт