Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 368
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета! Досега само четях, но вече се влючвам и с писане. Вчера бях на преглед и ми казаха, че вече спокойно мога да се хваля. Аз съм на 38 г. и чакам второ дете. Преди три години бях бременна, но за съжаление тогава направих спонтанен във втория месец. Тогава още в началото се похвалих на целия свят. Обаче този път си казах, че докато не влезна в четвърти месец ще знаят само 2-3 човека. Термина ми е на 8.12, но тъй като ще съм секцио предполагам, че може  да родя ноември. Дай Боже оттук нататък само положителни емоции на всички нас. Предстои ми БХС на 15.06 и малко ми е притеснено, но пък никой не ме кара насила. Но от друга страна пък ще ми е гузно, ако не го направя. Синът ми е на 9 г. и едно време такива неща нямаше.

# 526

Много се радваме че се увеличаваме Simple Smile Пожелаваме ти красива и спокойна бременност, няма да се шашкаш. Както се казваше имаме нужда от спокойствие и силна храна Simple Smile

# 527
miki_ad добре дошла Hug.И аз имам син на 9 год. Аз сега се връщам от БХС. Големи сме 53.7 мм. Нухална транслуценция 1.9мм(лекарката  каза че до 2.5 мм е нормално. За носната кост само отбеляза че я има без да я мери. Взеха ми кръв и ми спукаха вената . И това е...

# 528
Супер! Значи това, че вчера се натъкнах на данни, че е важно да има костица (която по това време е около 2мм.), ми е стигало като инфо. Ама като съм шубе и не вярвам само от 1 място да го чуя... Иначе на мен ми излезе маааалко по-скъпо от твоето: 40лв. при Тодоров, още 40лв. за София и 5,70лв. транспортни. Така или иначе съм се вмъкнала в рамките на нормалното, това исках да се ориентирам. А на мен Тодоров ми каза като излезнат резултатите само да ги кача на флашка или да ги разпечатам и да отскоча просто да ги погледне. До тук съм оптимист, дано кръвните не ми объркат сметките! Praynig

# 529
*Teddy* твоята кръв в нац. генетична лаборатория ли ще я носят? Моята там. Казаха че след 1 седмица мога през интернет да ги проверя дали са готови.

# 530
  • София
Момичета, някой може ли да ми препоръча лекар по здр. каза за следене на бременността? До сега ходя на частно и ще продължавам, но искам и по ЗК. Ако може в София около Плиска или поне близо в района Simple Smile

# 531
Добро утро на всички   bouquet
аз тая сутрин в 6 часа още съм на крак , че реших да ходя на БХС , а то взе че се оказа , че ми било рано още и ме върнаха за другата седмица, поне се видяхме с бебока , че бях много притеснена от вчера на сам , че съм с едно като кафеникаво течение....... но лекарите не намериха никакъв проблем..... изписа ми за всеки случай Урогестан  и ми каза да си избера вагинално или през устата , та който го е пил моля да ме посъветва кой вариант да избера ?
и голяма ми е мистерия от де иде тая кръв..... то 1000 теории има можело с месечния цикъл  да съвпада сега , можело да е от оформянето на плацентата.....ама нямало нищо притеснително.....а как да не се притеснявам , като си е е бати течението....
а и ми забраниха секс поне месец........

# 532
  • София
Tani4ka111, не се притеснявай. Аз пия Утрогестан от 7 г.с. (сега съм в 9 г.с.) , защото и аз имах кафеникаво течение. Веднага след първото хапче ми спря течението. Обаче ми спря и напрежението в гърдите. Не знам дали е нормално, утре ще попитам лекарката . По каква схема са ти ги изписали ? На мене 2 сутрин и 2 вечер ?

# 533
  • Варна
Таничка, утрогестана вагинално е по- добре. Усвоява се по- добре и няма странични ефекти. Аз го пиех по едно време но супер много ми се спеше, падаше ми кръвно и ме болеше глава. Аз го слагам сутрин и вечер по едно.

Вчера ходих при доки по ЗК да си видя човечето за празника и пак не ми пусна изследвания  Sad . Понеже направлението ми още е консултативно, трябва след 13-ти да ида да си взема майчинско и тогава ще ми пусне изследванията. Според нея нямало нужда от ранната ФМ, направо тази в 16-18 седмица + БХС. Та се чудя сега дали да се запиша за ранна. Ще трябва да реша днес, че то иначе няма да има часове аз сокато се наканя.
Иначе бебко е добре - голямо шавливче  Heart Eyes Явно всички са така - широко им е, ама после ще ги видим  Wink

# 534
Аз също пих Утрогестан, близо месец. Изписаха ми го през устата, после ми казаха да мина вагинално, ама аз не успях да се справя и пак го върнах през устата. Казах на док, нямаше проблеми. Не знам каква е разликата. Някой беше споделил, че през устата повече дразнел стомаха, от друга страна вагинално изтича доста и нямам идея колко се абсорбира... newsm78

# 535
Здравейте момичета Simple Smile
Аз искам да питам (тук се начетох на един куп видове течения) сутринта ми направи впечатление че ми се появи някакъв секрет полу-прозрачен като желе- демек не е течен. До сега всичко ми е било наред и не съм имала никакво течение - та се чудя дали може да е повод за притеснение?! На мен ми прилича на такова течение каквото обясняват че трябва да се получи по време на овулация (грозно и прилича на желиран сопол) извинявам се за определението, но не ми хрумва нищо по адекватно като обяснение Embarassed
Слънчев и усмихнат ден на всички   bouquet

П.С. Ще се опитам да пия повече вода щом предотвратява появата на инфекции.

# 536
мерси момичета  Grinning
изписаха ми 2 сутрин  и 2 вечер , и както избера така , мисля да пробвам вагинално
p_bori  аз въобще нямам напрежение в гърдите , така че не мисля че може да е притеснително , че е изчезнало , защото някой въобще не сме го имали  Grinning

# 537
Момичета , като прочетох последните страници и ми стана едно такова щастливо и усмихнато,като четях постовете на мамите , които имат по-голямо дете.Много е хубаво,искам и аз Simple Smile Simple Smile Дано след няколко години , когато съм бременна с второ и аз така да давам съвети от опит  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes Да са ви живи и здрави !

За спането нощем- за сега няма проблем, аз четох 1 книга още когато разбрах , че съм бременна за 2 дни я свъррших и там пишеше , че не трябва да се спи по-гръб последния триместър, защото матката и бебето тежали много върху някаква артерия,която минава през таза и може да доведе до проблем.Но за сега мисля , че няма проблем.Аз лично спя само по корем.И още си спя така ,И не се притеснявам за по-нататък,защото сигурно на самата мен няма да ми е вече удобно и ще си намеря по-удобна поза.

За изследванията, на мен докторката си ми даде направление за лаборатория "Лора" , тя си е частна , но работи със ЗК.Не ми взеха никакви пари,дори тези 2 лв,за които говорите.И чашка не съм си купувала,те ми дадоха.Още същата вечер си видях резултатите онлайн,и имах доста показатели извън норма.Днес в 12 съм на тълкуване на резултати и ще ми кажат дали има проблем.

# 538
Аз точно на Великден прокървих малко и оттогава съм на утрагестан и дуфастон, но утре ми свършват и ми казаха да ги спирам вече. А имам въпрос към тези, които са правили БХС не ви ли взимат само кръв? Костицата на ехограф ли е мериха?

# 539
  • София
На мене лекарката ми каза , че ще пия Утрогестан до 12 г.с. , но не знам, може да ми намали дозата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт