Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 696
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Не ми се е налагало да търся такива проценти, но по спомени от предавания по темата - мисля, че успеваемостта е между 30 и 35%, съвсем като в ЕС.
Инвитрото каква пряка връзка има с темата за домашно раждане?
Мулти, за мен не знам, но ти вече каза, че няма да раждаш у дома си. Какво тогава търсиш тук?

# 631
Да разбирам ли, че ГНМ се мести в темата за домашното раждане?
Не мисля да давам отчет за моите раждания, при все че вече съм го направила. Ако някой толкова се интересува да пита на лични, но не вярвам да има такъв интерес.

Не знам,питай Ивонска....

# 632
Да не забравяме, че в болницата освен самото дирижиране на раждането, което често води до неприятности извършват и други манипулации относно бебето. Необходимо ли е да изреждам?

# 633
  • София
Да не забравяме, че в болницата освен самото дирижиране на раждането, което често води до неприятности извършват и други манипулации относно бебето. Необходимо ли е да изреждам?
Така ли? Какви? Освен да го аспирират след раждане и да му бият ваксина? Или точно ваксината е проблем?
Интересно какво точно им правят на бебетата. Не се заяждам, чакам да чуя от интерес. Говоря за тези без никакви проблеми.

# 634
Не ми се е налагало да търся такива проценти, но по спомени от предавания по темата - мисля, че успеваемостта е между 30 и 35%, съвсем като в ЕС.
Инвитрото каква пряка връзка има с темата за домашно раждане?
Мулти, за мен не знам, но ти вече каза, че няма да раждаш у дома си. Какво тогава търсиш тук?

Казах, че няма изгледи да раждам. Simple Smile но всеки може да го тълкува както си иска де, стига да не засяга другите.  Confused

В тази тема не съм от вчера, като теб и някой други. Рядко пиша, но четях редовно и ми беше много интересно, преди да се довлечете разни прсевдо-обществени защитнички, робуващи на собствените си разбирания и страхове и да развалите обстановката. Влез и в другите теми от алтернативния, сигурно много ще ти се зарадват да ги окачиш на въжето и да им обясниш, че са врагове на обществото.  ooooh!

# 635
  • София
Опротивяха ми всички здравословни и естествени неща от вас. Сериозно.
Има една теория, която гласи, че Човекът е плод на голям Космически експеримент.  Ако това е вярно, то нищо естествено няма в цялата тази работа...
Пък и да не забравяме, че някои качества като горделивостта, самомнението и глупостта са само и единствено човешки... хъм... доколкото това минава за естествено Simple Smile

# 636
Така ли? Какви? Освен да го аспирират след раждане и да му бият ваксина? Или точно ваксината е проблем?
Интересно какво точно им правят на бебетата. Не се заяждам, чакам да чуя от интерес. Говоря за тези без никакви проблеми.
Прочети темата отначало. Или те вълнува само повърхностното? Скандала? Спора?

# 637
  • София
Аз също четях темата. По едно време ми беше даже симпатична.
Не се навивай много-много.
В някой от темите в пофорума участвам активно. Wink
Но за разлика от някой хора имам чувство за мярка, а не залитам в крайности.
Никой не окачвам на въжето. За разлика от активистите в Родилница, които вече имат един детски скалп в "актива" си.  Confused За съжаление, поне мое.

# 638
  • Куциндрел
Явно отговор от Бащатко няма да има. hahaha

# 639
Явно отговор от Бащатко няма да има. hahaha
Дискутирам. Аз отговори не давам! Ще вземе да ме обвините, че давам онлайн консултации без правомощия.

Цецке не ми се смей така, не разбра ли че не съм подходящата за теб зодия!

# 640
Как така не окачваш на въжета, я се виж какво си написала:

За разлика от активистите в Родилница, които вече имат един детски скалп в "актива" си.  

Абе аз ли нещо не съм в ред, на какво да вярвам, на очите си или на нечии общи приказки?  Shocked Shocked Никой не си признава, че обвинява другите, само малко.. така.. ама защото.. искал да спаси някого.., спаведливост и пр. , и най важно било н'ам си к'во. СПОРЕД НЕГО.

Хайде, няма нужда. Инвитрото е за едни, домашното раждане - за други. Не е нужно да се натрапват мнения и позциции. Но пък очевидно това става едностранно, т.е. ясно е от коя страна идва абсолютната нетолераност и липсата на разбиране. И е факт, че в алтернативния подфорум това е ежедневие. Като дойде някой на теб да ти пропагандира хомеопатия, ГНМ, домашно раждане и пр., ела се жалвай, че ти се промива мозъка и някой те агитира. Докато си в тема, която е създадена от хора с интерес към домашното раждане, не виждам какви претенции можеш да имаш..

ПП. Не си ли начесахте клюкарските страсти вече? Цеца?

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 08:35 от multimodal

# 641
  • София
Докато си в тема, която е създадена от хора с интерес към домашното раждане, не виждам какви претенции можеш да имаш..

Значи, "интерес" към дадена тема включва само положителното отношение към темата, ако те разбирам правилно? Има логика. Но тази логика е в сила, докато не възникне казус, който да провокира намесата и на отрицателно отношение.
Казус вече има. Логиката също се променя. И не е толкова просто да определиш отрицателното отношение като "клюкарски страсти".

От всичко, което изчетох по казуса до момента, едно ми прави впечатление: че отрицателното отношение е готово да се стопи, ако тишината е предпоставка за осмисляне и изводи от случилото се, а не за забравянето му. За съжаление, до момента всички признаци сочат опити за забравяне.

# 642
Може да не е забранено, но резултатите са също толкова отчайващи. Защото ако на всеки 34 домашни раждания едно завършва със смърт - моля някой социолог да сметне процента смъртност. И да я сравни с болничната.
Госпожо! Това не го ли коментирахме вече поне 20 пъти?

Tова стана вече комично Laughing
За пореден път някой се опита да открие топлата вода, и неще и неще! Все студена тече от крана със синята точка и неще и неще да се качва тая смъртност от домашни раждания, пу да и се невиди #Cussing out! hahaha Joy

# 643
Аз не мога да си представя, има ли някой който и за миг да е забравял, че в раждането има рискове, било то в болница, у дома или на луната. Тази тема, обаче е за домашните раждания. Не за болничните, нито за лунните. Затова неспирното вече над 100 страници врещене на разни противници на домашното раждане, е чист и неприкрит спам, противоречащ на правилата на клуба, както са написани от администраторите. Ако искаш да допринесеш за сигурността на бебетата, които ще се раждат вбъдеще по-добре иди и опитай да убедиш някя майка избрала да роди секцио по желание да размисли и да роди нормално. Много по-полезна работа ще свършиш. И без това абсолютно никой от тези, които се интересуват от естествено и домашно раждане не се вълнува от мнението на новодошлите, които нямат капка интерес към реалната тематика на темата и дори на форума.  Нали си убедена в това?

Докато си в тема, която е създадена от хора с интерес към домашното раждане, не виждам какви претенции можеш да имаш..

Значи, "интерес" към дадена тема включва само положителното отношение към темата, ако те разбирам правилно? Има логика. Но тази логика е в сила, докато не възникне казус, който да провокира намесата и на отрицателно отношение.
Казус вече има. Логиката също се променя. И не е толкова просто да определиш отрицателното отношение като "клюкарски страсти".

От всичко, което изчетох по казуса до момента, едно ми прави впечатление: че отрицателното отношение е готово да се стопи, ако тишината е предпоставка за осмисляне и изводи от случилото се, а не за забравянето му. За съжаление, до момента всички признаци сочат опити за забравяне.

# 644
  • София
... врещене на разни противници на домашното раждане...
Противници на какво?!?
... хората се съдраха да подчертават и да повтарят, че противничеството им се отнася до НЕасистираното домашно раждане... обаче, за който не може да чете, вероятно си звучи като врещене.

Имам чувството, че за-тниците на домашното раждане се опитвате да построите мол, без преди това да сте направили поне една барачка от дървени кубчета. Искате домашно раждане? ОК. Поне на 20 места прочетох конкретни стъпки към постигането на тази цел. При това споделени напълно безплатно  Simple Smile При положение, че целта е асистираното домашно раждане, разбира се.
Обаче остава съмнението, че целта си остава НЕасистираното домашно раждане - и от това произлизат противопоставянията.
Така, де, всички знаем и помним, че в раждането има рискове. Но си стои въпросът кому, по дяволите, и за чий му е допълнително да умножава споменатите рискове? Ти вероятно смяташ, че те са напълно еднакви и в болница, и у дома, и на луната? Не искам да съм лош пророк, но е само въпрос на време да се увеличи бройката на домашните (демек, НЕасистираните) раждания, за да се разбере точно как стоят нещата с нарастването и на рисковете... Щото, видиш ли, ние сме си българчета и за нас важи поговорката "Акъл ми не трЕбва, пАре ми дай".  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт