Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 776
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Цитат
И защо впрочем е толкова важно да бъдат съдени хора, които не са и не искат да приемат позицията и гледната точка на някой друг
Защото Мулти,народьт иска хляб и зрелища.И управителите откликват на пьрвичните инстинкти на тези сьщества.
За народа не отговарям. Лично аз бих искала повече живи (и здрави) родени деца. И дори риск от 0.001% по-висок от болничния ми се струва кощунство.

Ти и аз може да искаме,ама други са им плановете....

# 616
Цитат
И защо впрочем е толкова важно да бъдат съдени хора, които не са и не искат да приемат позицията и гледната точка на някой друг
Защото Мулти,народьт иска хляб и зрелища.И управителите откликват на пьрвичните инстинкти на тези сьщества.
За народа не отговарям. Лично аз бих искала повече живи (и здрави) родени деца. И дори риск от 0.001% по-висок от болничния ми се струва кощунство.

Хе-хе. Поискай смъртността в болниците у нас да стане колкото е тази за домашни раждания в някои европейкси държави. И аз го искам, ама няма..  Какво е 15% за болнично раждане у нас, спрямо 3% за домашно в други държави? И после кажи, че не сме в третия свят..

# 617
Цитат
Какво направи в последните 5г. за чуждите деца, като толкова много ги искаш и милееш за тях?

А ти?
За чуждите може да не съм направила нищо, но поне моите съм родила в минимален риск. Това малко ли ти се струва?
тук мога и аз да кажа: Минимален риск? Разминала си се на късмет!

# 618
Хм, ами аз поне не очаквам групичка поддръжници от "Зачатие", които са се подложили примерно на инвитро. Със сигурност за такива хора би било кощунство да "рискуваш живота" на вече износено бебе.
Тези, които забременяват лесно, според теб могат да си избират кое дете да родят живо и кое не ли?
Това ми напомня на циганския виц: "Айше, това ще го къпим ли или ще правим ново".
Не знам вече колко пъти написах, че ти и който и да било новодъшъл, няма как да разберете какво се обсъжда тук. Не искате или не можете - не знам, аи няма значение. Клайняте се на собствения си господ и дано имате благоволението му. Но пък смятам, е редно да отговориш на въпроса какво точно очаваш от тази тема и защо си тук.
Започвам да очаквам летящите чинии с надеждата, че ще донесат със себе си поне малко разум, пък било то и извънземен.

Пробвай в Зачатие, може и да те огрее да разбереш.  Peace

# 619
  • София
Да бе. Два пъти на късмет.  Mr. Green Хайде моля ти се.  Naughty
За пореден път - не сравнявайте рискови бременности, малформации, деца родени в 22 седмица и доносено бебе при безрискова бременост.

# 620
*

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 00:31 от Бащатко

# 621
За пореден път - не сравнявайте рискови бременности, малформации, деца родени в 22 седмица и доносено бебе при безрискова бременост.

И какво да правим Клеми, статистиката някои така я разбират ...чушки и домати са едно и също. Грубо звучи, защото това са деца, хора, но ...такова е разбирането  Peace

# 622

Да бе.99% от населението в Бг не се е родило естествено и с кьсмет,а благодарение на болниците.
Браво!

# 623
  • София

Да бе.99% от населението в Бг не се е родило естествено и с кьсмет,а благодарение на болниците.
Браво!
Да разбирам отново, че благополучните болнични раждания стават благодарение на природата и на майката, НО неблагополучните са дело на лекарите.  ooooh!

# 624

Пък аз познавам жена родила две деца в къщи, след първо болнично секцо.
И това ли е на късмет?

А каква щеше да е причината да стане проблем, ако беше родила у дома освен страха и непознаване на собственото тялото? което не е малко де.

# 625

Браво!
Да разбирам отново, че благополучните болнични раждания стават благодарение на природата и на майката, НО неблагополучните са дело на лекаритеooooh!

Не мисля,че някой твьрди подобно безумие,както ти го разбираш.....

# 626
  • София
Да разбирам ли, че ГНМ се мести в темата за домашното раждане?
Не мисля да давам отчет за моите раждания, при все че вече съм го направила. Ако някой толкова се интересува да пита на лични, но не вярвам да има такъв интерес.

# 627

Браво!
Да разбирам отново, че благополучните болнични раждания стават благодарение на природата и на майката, НО неблагополучните са дело на лекарите.  ooooh!

Очаквам да ни информираш за процента на успешното инвитро у нас, спрямо страните от ЕС - живородени деца, методики и пр..  Peace После пак ще си говорим за критики и рискове.

# 628
  • София
Пък аз познавам жена родила две деца в къщи, след първо болнично секцо.
Пък аз познавам сестра си, която смята да роди и третото си дете в болница, защото акълът й не го побира как да стане другояче... Но в нашето семейство принципно сме си с малко акъл и много невъзвишени...

# 629
Да разбирам ли, че ГНМ се мести в темата за домашното раждане?
Не мисля да давам отчет за моите раждания, при все че вече съм го направила. Ако някой толкова се интересува да пита на лични, но не вярвам да има такъв интерес.

Сигурно си родила у дома или ти е близко до сърцето поне, след като имаш претенции към тази тема. Особено след изказването ти, че ГНМ щяла да се мести.  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт