Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 791
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
Klemy понеже съм ти симпатичен ще повторя само за теб:
"Вие си мислите, че тези жени, които са решили да раждат у дома си в БГ искат да си прецакат бебетата?
Защото аз съм точно с обратното впечатление, а то не е само от форумите и три разказа за домашно раждане.
Тези жени знаят доста повече от средностатистическата жена относно процесите свързани с раждането. Процесите в тялото си.
Та дори и юридическата страна на въпроса."

# 601
  • София
.... Ситуацията ще се промени когато има обществена нагласа за това. Смятам, че е важно всяко мнение, преложение или гледна точка, свързани по някакъв начин с тенденциите и обществената нагласа към промени.  Peace

Хох, така я нагласихте обществената нагласа, че вече само адреналинозависим би ви подкрепил! Да не говорим, че критика не се допуска, а само хвалебствени есета за успехите ви (неуспехите ще ги чакаме да отшумят)

И да припомним, че част от "теченията" на някои ваши симпатизанти са забранени в най-цивилизованите европейски страни (с ясно законодателство и регламенти)...

# 602
  • София
Не можа да ме трогнеш.
Разбрах кой колко знае.  Confused И по това какво е метергин и по това как се отмята пъпна връв, и най-вече (уви) по резултата.
Всъщност смъртност 1 към 34, не е ли около 3%? За нискорисково раждане, каквото би трябвало да е домашното...как ви се струва? 3 на 100 риск, доносено бебе УЖ без усложнения, добре подготвена майка и надъхан баща! Че и виртуални акушерки.

# 603
  • Куциндрел
Хм, ами аз поне не очаквам групичка поддръжници от "Зачатие", които са се подложили примерно на инвитро. Със сигурност за такива хора би било кощунство да "рискуваш живота" на вече износено бебе.
Тези, които забременяват лесно, според теб могат да си избират кое дете да родят живо и кое не ли?
Това ми напомня на циганския виц: "Айше, това ще го къпим ли или ще правим ново".

# 604
Цитат
Може да не е забранено, но резултатите са също толкова отчайващи. Защото ако на всеки 34 домашни раждания едно завършва със смърт - моля някой социолог да сметне процента смъртност. И да я сравни с болничната.

Тук ще изгубиш защото статистиката не е в полза за болниците. Peace
Плюс това, тези които биха родили "благополучно" у дома са родили в болниците.

Плюс това,да не забравяме диагнози като "плодьт се родил мьртьв,нищо,че мьрдал" или бебето било мьртво,пьк след 5 години е на пазара за органи.
Обаче родилите неблагополучно вкъщи, биха родили благополучно в болница. Поне настоящия случай.
И кой гарантира, че всички успешни болнични раждания биха били такива вкъщи???

Кристиян, ти съвсем изтрещя! ooooh!
Що?
Едното е пример за бебето от Горна Оряховица,а другото е за румьнчето,което скоро откриха,че не било умряло,нопьк останало без бьбрек.Не знам,може би нямаш допир с такива неща и затова не е вьзможно да сьществуват.

Цитат
Сигурно  успешното естествено активно раждане в болница е благодарение на лекарите

Ето това е целта!Да се внуши,че всичко хубаво се случва само и единствено благодарение на медицината и лекарите!
И масата играе по свирката...не са глупави,ама изобщо.Хиляди изследвания показват,че над 85% хората играят по една и сьща свирка...

Цитат
И да припомним, че част от "теченията" на някои ваши симпатизанти са забранени в най-цивилизованите европейски страни (с ясно законодателство и регламенти)...
Точно затова Бьлгария ще емного удобен терен за прокарването на тези "течения".Няма закони,пьлна корупция.Идеално място!

# 605
Да, аз 9 месеца ще се чудя как да го прецакам/уморя това бебе и накрая ще ми светне - ще го родя вкъщи...

# 606
Идеално.
Най-върлите защитници са или мъже, или жени нямащи намерение да раждат вкъщи...и една две Мег и Росица, на които им се е разминало по тъча и сега могат да агитират по 1л. ед.число.
 Rolling Eyes
Другите от кликата са родили секцио, но много добре агитират за домашно, неасистирано, естествено раждане!  ooooh!
Опротивяха ми всички здравословни и естествени неща от вас. Сериозно.

Хм, ами аз поне не очаквам групичка поддръжници от "Зачатие", които са се подложили примерно на инвитро. Със сигурност за такива хора би било кощунство да "рискуваш живота" на вече износено бебе. Не че е по-малко рисково да те наблъскат с хормони, да имплантират в тяб оплодени и отгледани по изкуствен път ембриони.. и накрая да те нарежат за "добре дошло" на бебето, за да сведат риска до минимум.  И ако имаш малшанса изобщо да забременешш и да износиш така лелеяния плод, няма друг господ на който да вярваш, освен на докторите. Само че аз лично не бих си позволила да съдя и да съпоставям такива случаи. Затова пък се начетох на какво ли не покрай теб.. Мислиш ли, че имаме какво да обсъждаме заедно, след като разстоянието между нас е от небето до луната?
Ами вероятно има. Ти как смяташ? Мислиш ли, че е по-конструктивно да обсъждаш каквото и да било с хора, които са на твоята позиция? Какъв диалог ще се води тогава? Със сигурност няма да е много обективен.  Wink
И да, забравих, че има жени, на които собствения уют е по-важен от "плода". Извинявам се. Как може да мислите за бебето си като за "плод"??? Ето това не мога да разбера! И то плод, лишен от права, докато не продиша.

Да дефинираме какво означава конструктивно, защото (въпреки цитатите от Родилница, че всички жени сме от едната страна) не мисля, че всеки оценява по някаква обща ценностна система, зачитайки чувствата и правата на другите. Даже мисля, че нямаме нищо общо, макар да сме жени, да искаме с цялото си сърце деца и т.н. Преживяла съм 2 миседа след първото ми раждане и смятам, че мога, макар и не 100%, да се опитам да застана дори на позицията на много хора от Зачатие. Кой от този форум обаче разбира какво се пише тук и защо? Колко са тези, които ще са толерантни към преживяванията на другите, без да ги товарят със собствени разбирания и проблеми? И защо впрочем е толкова важно да бъдат съдени хора, които не са и не искат да приемат позицията и гледната точка на някой друг?

# 607
Цитат
И защо впрочем е толкова важно да бъдат съдени хора, които не са и не искат да приемат позицията и гледната точка на някой друг
Защото Мулти,народьт иска хляб и зрелища.И управителите откликват на пьрвичните инстинкти на тези сьщества.

# 608
Не можа да ме трогнеш.
Разбрах кой колко знае.  Confused И по това какво е метергин и по това как се отмята пъпна връв, и най-вече (уви) по резултата.
Всъщност смъртност 1 към 34, не е ли около 3%? За нискорисково раждане, каквото би трябвало да е домашното...как ви се струва? 3 на 100 риск, доносено бебе УЖ без усложнения, добре подготвена майка и надъхан баща! Че и виртуални акушерки.

Едно си баба знае, едно си баба бае

# 609
  • София
Цитат
И защо впрочем е толкова важно да бъдат съдени хора, които не са и не искат да приемат позицията и гледната точка на някой друг
Защото Мулти,народьт иска хляб и зрелища.И управителите откликват на пьрвичните инстинкти на тези сьщества.
За народа не отговарям. Лично аз бих искала повече живи (и здрави) родени деца. И дори риск от 0.001% по-висок от болничния ми се струва кощунство.

# 610
Хм, ами аз поне не очаквам групичка поддръжници от "Зачатие", които са се подложили примерно на инвитро. Със сигурност за такива хора би било кощунство да "рискуваш живота" на вече износено бебе.
Тези, които забременяват лесно, според теб могат да си избират кое дете да родят живо и кое не ли?
Това ми напомня на циганския виц: "Айше, това ще го къпим ли или ще правим ново".

Не знам вече колко пъти написах, че ти и който и да било новодъшъл, няма как да разберете какво се обсъжда тук. Не искате или не можете - не знам, аи няма значение. Клайняте се на собствения си господ и дано имате благоволението му. Но пък смятам, е редно да отговориш на въпроса какво точно очаваш от тази тема и защо си тук.

# 611
Цитат

Същото го написах в някоя от по-предните теми. Ама изглежда е на китайски за някои.. Нали виждаш.

# 612
Цитат
За народа не отговарям. Лично аз бих искала повече живи (и здрави) родени деца. И дори риск от 0.001% по-висок от болничния ми се струва кощунство.
Какво направи в последните 5г. за чуждите деца, като толкова много ги искаш и милееш за тях?

# 613
  • София
Цитат
Какво направи в последните 5г. за чуждите деца, като толкова много ги искаш и милееш за тях?

А ти?
За чуждите може да не съм направила нищо, но поне моите съм родила в минимален риск. Това малко ли ти се струва?

# 614
  • Куциндрел
Не знам вече колко пъти написах, че ти и който и да било новодъшъл, няма как да разберете какво се обсъжда тук. Не искате или не можете - не знам, аи няма значение. Клайняте се на собствения си господ и дано имате благоволението му. Но пък смятам, е редно да отговориш на въпроса какво точно очаваш от тази тема и защо си тук.
Започвам да очаквам летящите чинии с надеждата, че ще донесат със себе си поне малко разум, пък било то и извънземен.

Общи условия

Активация на акаунт