Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 767
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Може да не е забранено, но резултатите са също толкова отчайващи. Защото ако на всеки 34 домашни раждания едно завършва със смърт - моля някой социолог да сметне процента смъртност. И да я сравни с болничната.
Госпожо! Това не го ли коментирахме вече поне 20 пъти?

# 586
Цитат
Може да не е забранено, но резултатите са също толкова отчайващи. Защото ако на всеки 34 домашни раждания едно завършва със смърт - моля някой социолог да сметне процента смъртност. И да я сравни с болничната.

Тук ще изгубиш защото статистиката не е в полза за болниците. Peace

# 587
Цитат

Плюс това, тези които биха родили "благополучно" у дома са родили в болниците.

# 588

Домашното раждане пошествам не е забранено![/color]

Да де, Домашното раждане в България  Не е Забранено, само че не е Регламентирано...

/оправи си броенето, Пошестването беше вчера, вече го ПоNтваш, омръзва.../

# 589
Цитат

Плюс това,да не забравяме диагнози като "плодьт се родил мьртьв,нищо,че мьрдал" или бебето било мьртво,пьк след 5 години е на пазара за органи.

# 590
Другите от кликата са родили секцио, но много добре агитират за домашно, неасистирано, естествено раждане!  ooooh!
Опротивяха ми всички здравословни и естествени неща от вас. Сериозно.

Къде са тия агитатори?  Thinking   В темата ли!? Ужас, как не ги е срам...  ooooh!

# 591
  • София
Цитат

Плюс това,да не забравяме диагнози като "плодьт се родил мьртьв,нищо,че мьрдал" или бебето било мьртво,пьк след 5 години е на пазара за органи.
Обаче родилите неблагополучно вкъщи, биха родили благополучно в болница. Поне настоящия случай.
И кой гарантира, че всички успешни болнични раждания биха били такива вкъщи???

Кристиян, ти съвсем изтрещя! ooooh!

# 592

Домашното раждане пошествам не е забранено![/color]

Да де, Домашното раждане в България  Не е Забранено, само че не е Регламентирано...

/оправи си броенето Пошестването беше вчера, вече го ПоNтваш, омръзва.../

И така си е добре, че ще вземе ивонска да и се происка. А както се установи домашното раждане не е за всеки.

# 593
Идеално.
Най-върлите защитници са или мъже, или жени нямащи намерение да раждат вкъщи...и една две Мег и Росица, на които им се е разминало по тъча и сега могат да агитират по 1л. ед.число.
 Rolling Eyes
Другите от кликата са родили секцио, но много добре агитират за домашно, неасистирано, естествено раждане!  ooooh!

Хм, ами аз поне не очаквам групичка поддръжници от "Зачатие", които са се подложили примерно на инвитро. Със сигурност за такива хора би било кощунство да "рискуваш живота" на вече износено бебе. Не че е по-малко рисково да те наблъскат с хормони, да имплантират в тяб оплодени и отгледани по изкуствен път ембриони.. и накрая да те нарежат за "добре дошло" на бебето, за да сведат риска до минимум.  И ако имаш малшанса изобщо да забременешш и да износиш така лелеяния плод, няма друг господ на който да вярваш, освен на докторите. Само че аз лично не бих си позволила да съдя и да съпоставям такива случаи. Затова пък се начетох на какво ли не покрай теб.. Мислиш ли, че имаме какво да обсъждаме заедно, след като разстоянието между нас е от небето до луната?

# 594
  • София
Интересно, ако спрем да ги потенцираме за спор, как ли ще продължат да облъчват жените да поемат рискове, които не се покриват нито от образованието, нито от опита им?... С оглед на тази трагедия. Дали случилото се ще повлияе на самонадеяността и размахът, с който се действаше?

# 595
Темата пак взе да изтрещява.Оставям ви да фантазирате.

# 596
Цитат

Обаче родилите неблагополучно вкъщи, биха родили благополучно в болница. Поне настоящия случай.
И кой гарантира, че всички успешни болнични раждания биха били такива вкъщи???

Кристиян, ти съвсем изтрещя! ooooh!
Това кой ти го каза? на цеца зодиака ли?

Сигурно  успешното естествено активно раждане в болница е благодарение на лекарите

# 597
  • София
Идеално.
Най-върлите защитници са или мъже, или жени нямащи намерение да раждат вкъщи...и една две Мег и Росица, на които им се е разминало по тъча и сега могат да агитират по 1л. ед.число.
 Rolling Eyes

Хм, ами аз поне не очаквам групичка поддръжници от "Зачатие", които са се подложили примерно на инвитро. Със сигурност за такива хора би било кощунство да "рискуваш живота" на вече износено бебе. Не че е по-малко рисково да те наблъскат с хормони, да имплантират в тяб оплодени и отгледани по изкуствен път ембриони.. и накрая да те нарежат за "добре дошло" на бебето, за да сведат риска до минимум.  И ако имаш малшанса изобщо да забременешш и да износиш така лелеяния плод, няма друг господ на който да вярваш, освен на докторите. Само че аз лично не бих си позволила да съдя и да съпоставям такива случаи. Затова пък се начетох на какво ли не покрай теб.. Мислиш ли, че имаме какво да обсъждаме заедно, след като разстоянието между нас е от небето до луната?
Ами вероятно има. Ти как смяташ? Мислиш ли, че е по-конструктивно да обсъждаш каквото и да било с хора, които са на твоята позиция? Какъв диалог ще се води тогава? Със сигурност няма да е много обективен.  Wink
И да, забравих, че има жени, на които собствения уют е по-важен от "плода". Извинявам се. Как може да мислите за бебето си като за "плод"??? Ето това не мога да разбера! И то плод, лишен от права, докато не продиша.

# 598
  • София
...
И така си е добре, че ще вземе ивонска да и се происка. А както се установи домашното раждане не е за всеки.

Ивонска по принцип гледа да не се надскача... Тази мярка на някои от вас им е непозната! Вашата духовност прилича доста на слугинаж на егото.

# 599
Благодаря на всички за милото посрещане. Имам чувство, че познавам много от вас, защото ви следя тихо почти от самото начало. Напоследък забелязвам много нови участници, и се надявам този нещастен случай да доведе до нещо положително и да промени както ситуацията в болниците, така и възможността жените легално да раждат вкъщи и да имат право на квалифицирана помощ. И дано нито в болниците, нито вкъщи се случват такива нещастия, защото който и да виним, в крайна сметка резултатът е един и същ.
Ще продължа да ви следя, но не мисля да пиша повече - такива спорове и хули не са по вкуса ми и не мисля, че тук е мястото да съдим кой крив и кой прав.

Аз те чета и бих се радвала да пишеш. Ситуацията ще се промени когато има обществена нагласа за това. Смятам, че е важно всяко мнение, преложение или гледна точка, свързани по някакъв начин с тенденциите и обществената нагласа към промени.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт