Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 667
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
Пак да попитам,абортите престьпление ли са????

да разбира се
а аз съм най-големият престъпник с цели 2 спонтанни

Доволен ли си?

А ти колко пъти си раждал и колко пъти си губил рожба?

мулти, отдавна стана ясно кой какви нормални норми има
радвам се, че моите не са като твоите
а ти си анализирай пак написаното, може нещо още да изкочи като аргумент по темата

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 10:08 от Анонимен

# 331
  • София
Къде абортите да са престъпление? В България?  ooooh!

# 332
Ясно е, че моралните норми при всеки са различни, както е ясно, че всеки намира нещо за нормално, а друго за ненормално... За мен е нормално някой обикновен човечец да отиде примерно при Марта, да каже в ефир, че смята да направи еди какво си по еди какви си причини... Обаче ми се струва ненормално, ако този същият човечец си промени мнението след някое време, да отиде в същото предаване и на всеослушание да каже, че е премислил и че няма да прави еди какво си, а нещо си друго... После същият човечец пак да отиде при Марта, за да съобщи в крайна сметка какво е направил и какво се е получило, също кой му е помагал и кой му е пречел... Такива искания има от Цвети на почти всяка страница на тази тема...

# 333

мулти, отдавна стана ясно кой какви нормални норми има
радвам се, че моите не са като твоите
а ти си анализирай пак написаното, може нещо още да изкочи като аргумент по темата

Добре, нека изключим моите морални норми, защото според теб не стават за нищо..
Пишеш, че има престъпление. Ще обосновеш ли твърдението си  и ще посочиш ли кой е престъпника и какво е престъплението?

# 334
       Въобще не мога да се съглася с мнението на Бащатко, че ако при извършването на медицинска дейност без компетентност е настъпилата смърт, това следва да се третира като нещастен случай. 

Каква медицинска дейност се извършва в естествения биологичен процес РАЖДАНЕ?
И въобще защо раждането се третира като медицински проблем.

Виж да практикувам секцио в домашни или тавански условия разбирам. Но да окажеш първа помощ или да дадеш съвет чрез форум, чат или телефон на жена, решила да НЕ ходи в болница...
Иначе за извършване на медицинска дейност без необходимите документи си е престъпление, със или без смърт.

# 335
     Стелт, темата за личния морал е необятна. И всеки има право на собствените си критерии, доколкото не засягат нечии чужди права. Претенции към Цвети нямам. Съчувствам за загубата ѝ, не очаквам отговори от нея.
     Но личният ми морал ме кара да предупредя ентусиастките - кандидат "акушерки", които може и да не си дават сметка, че е възможно да извършат престъпление. Добре е човек да бъде информиран за това, нали?
     Изглежда не си прочела думите ми за скоростта на кръвосъсирване. И без да разбирам от медицина, мога да ти кажа, че понякога съществуват или се проявяват реакции,  които нито пациента, нито лекарите биха могли да предвидят или диагностицират, защото за тях не е имало никакви индикации. И какво ще прави една родилка в дома си, ако получи масиран кръвоизлив в дома си? В болницата лекарите се бориха за живота ми близо 5 часа. Кой ще се бори у дома?

Бащатко, не раждането, акуширането е медицинска дейност. Правно регламентирана, при това.

# 336
...никаква храна и вода докато не родиш, а това може да продължи много часове, аз това го наричам изтезание, особенно по отношение на водата.

За това размишлявах веднъж на ум... Понеже имам няколко операции с пълна упойка, водата и храната ми я забраняваха часове преди операцията... Според мен, застраховат се, ако изникне нужда от спешно секцио или пълна упойка по друга причина (такива честичко изникват май)... Друг е въпросът до колко е правилно да те лишават от вода и до колко е в твой интерес да се обезводниш...
Както обаче и друг път е коментирано тази презастраховка я има само в нашенските болници, по другият свят няма такава инквизиция, затова си има и съответното обяснение, но нашите лекари хич и не искат да ги знаят тези обяснения!

Това НЕ Е така!

имам гинек. операция в Бг и в Швеция, с пълна упойка
и на двете места имаше забрани за пиене и хранене определени часове преди операциите и почти са еднакви като изисквания

мулти, Хармяни ти отговори и от мое име

# 337

Бащатко, не раждането, акуширането е медицинска дейност. Правно регламентирана, при това.
Именно там е проблема. Налага се НЕасистираното раждане, защото никой няма право да акушира.

А забрано но ли е да отдавам първа помощ на човек? Защото помощта на съседката е именно това.
Или аз като баща, да кажа: "Щом си решила да раждаш у дома опраайсе сама"
Или ако видя ранен човек на пътя да не го превържа да спре кръвозагубата и да не го транспортирам до най-близката болница.

# 338
...никаква храна и вода докато не родиш, а това може да продължи много часове, аз това го наричам изтезание, особенно по отношение на водата.

За това размишлявах веднъж на ум... Понеже имам няколко операции с пълна упойка, водата и храната ми я забраняваха часове преди операцията... Според мен, застраховат се, ако изникне нужда от спешно секцио или пълна упойка по друга причина (такива честичко изникват май)... Друг е въпросът до колко е правилно да те лишават от вода и до колко е в твой интерес да се обезводниш...
Както обаче и друг път е коментирано тази презастраховка я има само в нашенските болници, по другият свят няма такава инквизиция, затова си има и съответното обяснение, но нашите лекари хич и не искат да ги знаят тези обяснения!

Това НЕ Е така!

имам гинек. операция в Бг и в Швеция, с пълна упойка
и на двете места имаше забрани за пиене и хранене определени часове преди операциите и почти са еднакви като изисквания

Т.е. операциите са били планови!?  При това спор няма... Звездичка! имаше предвид презастраховката при нормално раждане, което не е нужно да завърши с пълна упойка...

# 339
Пак да попитам,абортите престьпление ли са????

да разбира се
а аз съм най-големият престъпник с цели 2 спонтанни

Доволен ли си?

А ти колко пъти си раждал и колко пъти си губил рожба?

Не бьрзай сьс заключенията си.
Значи абортите според твоята морална гледна точка не са престьпление,а раждането на дете,което след това умира (по незнайни причини за никого тук) е престьпление.
Ако Ватикана обяви отново абортите за престьпление какво ще стане?

В третия свят 90% децата се раждат без мед.помощ и много от тях умират по всякакви причини.Не защото не е имало мед.намеса.Тези жени там престьпнички ли са?Кой ги сьди?И за какво?

# 340
  • Куциндрел

То и болките в зъба са естесвен процес, както и болестите, счупване на крак и т.н.
Неестесвен процес е като отиде някой да му сложат силикон...

# 341
stelt77, OK
явно съм разбрала, че има предвид и планови операции в поста си
иначе да, имаш право на вода и храна по време на нормално раждане
ако нещо се закучи обаче, не знам, засега не съм се интересувала какво става

Christian, виждам че обичаш философията
но не ти се удава много, поне не и тук

# 342

Неестесвен процес е като отиде някой да му сложат силикон...

А, ето за това съм съгласна...  Peace  Ако извикам съседката, за да ми надуе устните със силикон в домашни условия и в резултат на тази процедура умра, тогава могат да я съдят... Но за държане на ръце, носене на топла вода и окуражаване с думи - не виждам престъпление...

# 343

die Hexe, вече го каза - да, естествен процес с естествена детска смъртност много по-висока от достигната към момента в развитите страни - вкл. и в България. Искаме ли и естествената смъртност заедно с естествения процес?

Ето ти малко от Wikipedia - само за майчината смъртност:

Childbirth is an inherently dangerous and risky activity, subject to many complications. The "natural" mortality rate of childbirth—where nothing is done to avert maternal death—has been estimated as being 1500 deaths per 100,000 births. Modern medicine has greatly alleviated the risk of childbirth. In modern Western countries, such as the United States or Sweden, the current maternal mortality rate is around 10 deaths per 100,000 births.

Пак да питам - искаме ли естествената майчина смъртност?

# 344
  • Куциндрел
В третия свят 90% децата се раждат без мед.помощ и много от тях умират по всякакви причини.Не защото не е имало мед.намеса.Тези жени там престьпнички ли са?Кой ги сьди?И за какво?
Стига с този 3-ти свят, нон стоп все него се дава за пример.  ooooh! Ние не сме 3-тия свят и не искам и да бъдем!
И в БГ никой не съди жените, че са си родили вкъщи, такъв закон няма и няма и да се приеме. И в конкретния случай с Цвети пак не я съдят.
А за абортите си има приет закон, веднъж аборта е криминален, веднъж е по желание, веднъж е по медицински причини. Ако тръгнем да разсъждаваме по тази линия, може да помислим - жената не иска детето, не го абортира, но след като се роди тя го убива. И пак няма живо дете.
Така де, всякакви сценарии могат да се измислят.

Общи условия

Активация на акаунт