Кан, Ница, Монако ...

• 156 814
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
сапьорка, ние сме минавали по някакъв второстепенен път на връщане от Ст. Тропе към Кан, защото изходът към магистралата при Ст. Максим беше адски задръстен. Та тръгнахме по някакъв друг път, доста стръмен идваше. Беше с бая завои, доста тесен, табели се виждаха много рядко, селцата също бяха бая рядко, по4ти никакви коли не срещнахме, т.е. ако нещо стане няма кой да помогне.  Бяхме с навигация. Проблеми не сме имали, но доста време изгубихме. Ако вашият маршрут е през по-населен район, сигурно ще е по-приятно.
Благодаря ти, дано е по-оживен и по-обозначен Simple Smile нашия маршрут. Уж май месец не е сезон за Прованса, но да видим Simple Smile

# 271
  • София
Записвам се да следя темата, защото планираме юли месец пътуване да Лазурният бряг! Hug Heart Eyes

Имам следният въпрос:
може ли да дадете повече информация за корабчета - лодки - /линка ако може ако има такъв /от Сен Рафаел до Сен Тропе, че влака от Ница стига до там и после влиза в континенталната част и до Сен Тропе трябва или с корабче от там или до Сен Максим с автобус и после пак са корабче, за да се избегнат юли месец големите задръствания?

Апропо мъжът ми е гледал корабчета от Ница и Кан директно до Сен Тропе, ама са доста скъпи по 61 и 46 евро съответно и за това правим тази логистика  до Сен Рафаел.
Та ако имате други идеи? Wink

Последна редакция: чт, 18 апр 2013, 10:45 от kopche

# 272
Заповядай :

http://www.bateauxsaintraphael.com/

http://www.bateauxsaintraphael.com/files/telechargement/86163134 … ROPEZ%20RECTO.pdf

П.С. Щом сте в Ница обаче препоръчвам еднодневната ексурзия с корабче директно от Ница.

http://www.trans-cote-azur.co.uk/

Последна редакция: чт, 18 апр 2013, 13:22 от mallkata

# 273
  • София
Много ти благодаря!  bouquet bowuu

# 274
  • София
Заповядай :

http://www.bateauxsaintraphael.com/

http://www.bateauxsaintraphael.com/files/telechargement/86163134 … ROPEZ%20RECTO.pdf

П.С. Щом сте в Ница обаче препоръчвам еднодневната ексурзия с корабче директно от Ница.

http://www.trans-cote-azur.co.uk/

И аз благодаря, имаме круиз от Villefranche sur Mer, няма да е лошо да обиколим наоколо също по море. Точно това ни трябваше.

# 275
За съжаление нашите планове се промениха и тази година няма да отидем до Ривиерата Sad Пътуването се отлага за 2015. Така че моят разказ ще се отложи за 2 години Sad

На момичетата, които ще пътуват към тези дестинации тази година - весело прекарване и да споделите преживяванията си  Hug

# 276
  • София
Завърнахме се и ние от прекрасната Италианско-Френска Ривиера! Hug

Пътуването ни започна от Милано, а първата нощувка беше в Санремо. С полет на Уиз Еър до Милано, а от там с Трен Италия. Имахме купени предварително билети Milano Centrale /San Remo за по 9 евра. успяхме да хванем една такава удобна промоция. Laughing
Санремо
в прекрасно малко курортно градче, което веднага ме грабна. Плажът в достъпната си част беше малко не по моят вкус, но не попречи на другата част от компанията да се къпе на воля.

След Санремо (Сан Ремо -е също вярно, преди някой да тръгне да ме редактира) с влака отново -до Ница.
Ница е прекрасен град, с огромен плаж и море гладко като тепсия. Прекрасно слънчево време имахме през целият ни престой и напук на всички прогнози за разваляне на времето, слънцето си грееше жизнерадостно-та чак до... 10 без 15 вечерта ми се виждаше. ooooh!
Ница беше отправна точка пък за Антиб, Кан, Монако-Монте Карло и Ментон.

Най-прекрасният плаж е в Кан . Пясък-като нашият както на плажа, така и в морето на самият му бряг.

Антиб -много романтично, с тесните улички и прекрасни гледки. Имах чувството, че всеки момент от някой ъгъл ще излезе някой мускетар със шпага в ръка. Grinning
Монте Карло и Монако-повечето е казано. Да кажа, че влязохме и в замъка на Принца на Монако и слушахме историята на фамилията, замъка и пр. Входа е 8 евро.

Ментон е от категорията на Антиб, но с по-италиански привкус. Сградите, цветовете и уличките напомнят, че сме на 1000м от италианската граница, както и е упоменато на една крайбрежна табела, всъщност. Най-каменистият плаж и най-чистата вода.

Генуа беше нашата следваща спирка, непосредствено след Вентимиля, където сменихме влака на връщане в посока Милано.
Генуа е грозен град за мен и го отчетохме като грешка, че не резервирахме в Милано още една нощувка. Индустриален град, трудна до невъзможна видимост към морето, което беше най-разочароващото.

Милано-е моят град! Hug
Но за него има друга тема, да не пълня тази с впечатления за него.

В заключение само ще кажа, че ако трябва да направя това пътуване отново, то ще бъде отново и само с влак. Влакът препуска по самият ръб на Лазурният бряг. Гледката е фантастична и пълни  не само окото, но остава дълбоко в сърцето на всеки, имал щастието да го види поне веднъж! Hug

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 15:14 от kopche

# 277
  • София
kopche Прекрасно и точно........

# 278
kopche Прекрасно и точно........
+1  глас и от мен - незабравимо красиво.

# 279
kopche, между Сан Ремо и Ница с какъв влак пътувахте - има ли прекачване и къде?

# 280
  • София
Само с влак сме пътували всичките тези разстояния.
От Сан Ремо хванахме влак до Ventimiglia -15-20мин пътуване, от където става прекачването за френските влакове.
Вентимиля е последният италиански град на границата със Франция и съответно се пада първи, идвайки от Френската част. От там взехме френски влак (SCNF Cote d'azur) вече до Ница (Nice Ville), който тръгва в интервал от 2-3мин веднага след пристигането във Вентимиля. Имаш време, буквално, само да вземеш билет и да идеш до коловоза си.  Peace

# 281
Само с влак сме пътували всичките тези разстояния.
От Сан Ремо хванахме влак до Ventimiglia -15-20мин пътуване, от където става прекачването за френските влакове.
Вентимиля е последният италиански град на границата със Франция и съответно се пада първи, идвайки от Френската част. От там взехме френски влак (SCNF Cote d'azur) вече до Ница (Nice Ville), който тръгва в интервал от 2-3мин веднага след пристигането във Вентимиля. Имаш време, буквално, само да вземеш билет и да идеш до коловоза си.  Peace

Благодаря ти!   bouquet
Питах с надеждата да ми кажеш за директен влак, макар да знам, че няма.   Joy
Колкото по-дълго правя план, толкова повече неща искам да включа.  Mr. Green

# 282
  • София
 Hug
Всичко е много по-лесно изпълнимо, отколкото изглежда от страни, може би.
Рег.влакове има на всеки 30 минути. 1 кафе време. Peace

# 283
Hug
Всичко е много по-лесно изпълнимо, отколкото изглежда от страни, може би.
Рег.влакове има на всеки 30 минути. 1 кафе време. Peace
Hug

# 284
Извадили сте малко късмет  , защото през сезона  има огромни закъснения на влаковете от/до Италия.
Аз не харесвам особено Сан Ремо на фона на френската Ривиера ,  за сметка на това старата Генуа много ме привлича.

И така за френската Ривиера - ако сте без транспорт препоръчвам отсядане в Ница и оттам влак или автобус към Grasse , Saint Paul de Vence  , Antibes , Cannes , Villafranche Sur mer, Eze Village, Cap D'Ail . Monaco , Menton ... Ако имате повече от седмица мога да препоръчам още доста неща.

Разбира се всекиму според възможностите , знам че тук пишат доста мами за които цената няма значение , но това е моят избор.
Автобуса и влака на практика имат еднакъв маршрут и се наслаждавате на крайбрежието като с влак е доста по-бързо и малко по-скъпо. С градски автобус от Ница цената е само 1.50 евро до всички изброени от мен места , но до Кан се пътува за около 2 часа спрямо 30 минути с влака ...
Общо взето за отдалечените места с влака е 2-3 пъти по-скъпо , но се стига 2-3 пъти по-бързо.
Зависи и къде сте отседнали - дали сте близо до ЖП гара или до автобусните спирки.

Общи условия

Активация на акаунт