Кан, Ница, Монако ...

• 156 941
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
...
Аз имам въпроси   bouquet Какво трябва всеки да види посещавайки този район?
Аз съм платила апартамент в Италия, но се интересувах и от подобни във Франция. За съжаление сайтовете, които посещавах предлагаха ваканционни имоти във Франция на изключително високи цени спрямо тези в съседна Италия. Ще бъда благодарна ако споделите линкове към сайтове, които да бъдат от полза при наемане на ваканционен имот на Лазурния бряг. Благодаря!

Малко по-напред една дама беше описала много от забележителностите в района. Разгледайте ги.
За апартаменти не мога да помогна, аз съм отсядала в хотели. Предполагам, че в сезона е доста скъпо, поради голямото количество руснаци почиващи(даже живеещи) в района.

# 361
  • София
...
Аз имам въпроси   bouquet Какво трябва всеки да види посещавайки този район?
Аз съм платила апартамент в Италия, но се интересувах и от подобни във Франция. За съжаление сайтовете, които посещавах предлагаха ваканционни имоти във Франция на изключително високи цени спрямо тези в съседна Италия. Ще бъда благодарна ако споделите линкове към сайтове, които да бъдат от полза при наемане на ваканционен имот на Лазурния бряг. Благодаря!

Малко по-напред една дама беше описала много от забележителностите в района. Разгледайте ги.
За апартаменти не мога да помогна, аз съм отсядала в хотели. Предполагам, че в сезона е доста скъпо, поради голямото количество руснаци почиващи(даже живеещи) в района.

Благодаря за отговора!   bouquet
През последния месец прочетох много за Кан, Ница, Монако, Антиб, Езе, Граас и т.н. набелязала съм поне на пръв поглед интересни места за посещение, но ме интересуваше дали все пак не пропускам нещо... Например когато посетих Париж в плана ми не влизаше Операта (звучеше ми скучно), но в друг форум ме посъветваха да отида задължително и наистина щях да съжалявам ако я бях пропуснала. Това имах предвид задавайки въпроса какво трябва да се разгледа  Simple Smile
Относно сайтовете, ако открия сайт с адекватни цени ще ви го споделя.

# 362
Благодаря на всички ви за споделеното и съветите!
Продължавам да ви чета с интерес!  bouquet

# 363
Кажете, моля, за пътя между Монте Карло и Ница. Имам само един ден на Лазурния бряг и се чудя дали да отделя 2-3 часа на Океанографския музей или да разгледам Ница и Кан , минавайки транзит с колата.

# 364
  • София - Варна
Пътят между Монако и Ница е около 50-60 мин. Между тях няма населени места и спирки на автобуси и е по-бързо. Пътят между Ница и Кан като разстояние е същото, но там е голямо задръстване, т.к. където свършва едно градче / село / курорт и започва следващото. При един ден аз бих избрала само разходки в Монако и Ница. Кан е луксозен курорт.

# 365
Монако до Ница е около час с градския транспорт (автобус 100) по крайбрежието и всъщност има доста селища  , и спирки поне 15- ина Wink
С влак е доста по-бързо , но губиш феноменалните гледки.

П.С. Зарежи океанографския музей .Щом имаш само ден разгледай Монако и Ница. Дори за там един ден съвсем не стига .

Ница -Кан в сезона е поне час и половина/два с автобус 200.

# 366
Потвърждавам написаното от stenkPeace

За един ден в сезона и Ница и Кан ми се струва мисия невъзможна.
Ако аз трябваше да избирам щях да пропусна океанографския и да отида до Ница(Кан ще пропусна).
И точно с автобус 100 щях да се придвижа между Монако и Ница. Нищо, че ще "загубя" повече време.  Laughing

Обаче, ако в този един ден се включва и разглеждане на самото Монако, мисля, че няма да имате време...

# 367
Благодаря за отговорите  bouquet  Ще попитам още веднъж, защо с автобус , а не с кола? За пътя , който върви най-близо до града, става въпрос нали?

# 368
  • София - Варна
Пътят е криволичещ и тесен. Колите се движат наравно с автобусите. В града трябва да търсиш паркинг, обикновено платен. А в този регион е най-евтиният обществен транспорт където съм била - 1.5 евро на посока в цялата област.

# 369
Moже и с кола ако се абстрахираме от момента с  паркинга.  По пътя има няколко отбивки , където хората спират и се любуват на шеметните гледки.

# 370
Здравейте,

И аз в началото на август ще пътувам към Ница. Дали някой от вас може да ме ориентира по отношение на билетите за градски транспорт, по-точно какво се има в предвид в картата за 10 пътувания, която може да се ползва от няколко души?
Multi-10 journeys: costing 10 €, this allows several passengers to travel at the same time.
Някой ползвал ли е такава?

# 371
Означава , че примерно 5 човека може да направите 2 пътувания с нея , или 2-ма човека да пътувате 5 пъти  Laughing
Просто я маркирате толкова пъти колкото човека пътувате с нея.

# 372
Благодаря!
Ще се възползвам.

# 373
Пътят е криволичещ и тесен. Колите се движат наравно с автобусите. В града трябва да търсиш паркинг, обикновено платен. А в този регион е най-евтиният обществен транспорт където съм била - 1.5 евро на посока в цялата област.

Какво да разбираме за "цялата област" и "1,5 евро на посока"?
Последно ние резервирахме хотел в Ментон, а автобус 100 също минава през него. Какъв билет ни е необходим да ползваме този автобус до Монако и Ница и откъде се вземат билетите, в смисъл, че са междуградски линии с по няколко спирки във всяко селище.
И билета като дневна карта(за едната посока) ли го ползваме(със слизане и качване) или само до първото слизане?
Извинявам се ако е дискутирано вече, мисля, че не срещнах подробности до тук...

# 374
...
Какво да разбираме за "цялата област" и "1,5 евро на посока"?
Последно ние резервирахме хотел в Ментон, а автобус 100 също минава през него. Какъв билет ни е необходим да ползваме този автобус до Монако и Ница и откъде се вземат билетите, в смисъл, че са междуградски линии с по няколко спирки във всяко селище.
И билета като дневна карта(за едната посока) ли го ползваме(със слизане и качване) или само до първото слизане?
Извинявам се ако е дискутирано вече, мисля, че не срещнах подробности до тук...
Билети се купуват от шофьора и се използват само веднъж. Независимо до къде ще се возите с автобус 100, качвайки се в него плащате билета - 1,50 евро. При следващо качване - отново плащате.

Благородно завиждам, че ще отседнете в Мантон.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт