Кан, Ница, Монако ...

• 156 752
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
По принцип този период си е студеничко, отложи го ,ако имащ възможност за по -късно

# 571
Няма такова нещо, като да не работи нито един магазин... Нали там има и постоянно живеещи, не само туристи?!  Laughing
Била съм по Лазурния бряг точно в началото на април и времето беше приказно, но ... няма гаранция, че няма да ви вали. Голям плюс на този период е, че няма много туристи, така, както през лятото.
[/quote]

И аз така предполагах,все пак малко се изненадах В крайна сметка ние ще спим в Ница,Монако си е винаги full,по-скоро Антиб и Езе ме интересуват ...И още нещо да попитам:
Моля ако някой знае къде да паркираме колата и как вървят цените на паркингите най-вече в Монако и Ментон ,Сент Пол дьо Ванс и Антиб?Понеже имаме само ден и половина в Ница-ще използваме личния транспорт ,дали ще е много скъпо?

# 572
  • София
И аз мога да потвърдя казаното от Мимии Hug
Бяхме две седмици в Ница през лятото и единствено в неделя магазините работят с намалено работно време. Не очаквайте обаче като в България да има много отворени магазини след 20 часа. Дори огромните супермаркети Карфур работеха до 20 часа. Има и с по-удължено раб. време. А Кан си е най-обикновен от трите града / Кан, Ница, Монако/, така че не се притеснявай, има магазини на всяка крачка. Peace
А Езе е просто фантастично място. Peace Толкова е красиво, че близо цял ден бяхме в него и не ни се тръгваше  Simple Smile

# 573
Благодаря ви много за бързите отговори !😘
И пак да помоля посочете къде да оставяме колата в Монако,Езе  и Ментон ?😛бихте ли споделили цени?

# 574
И пак да помоля посочете къде да оставяме колата в Монако,Езе  и Ментон ?😛бихте ли споделили цени?
Дано се включат пътували с автомобили, защото и аз, и Роже не сме били моторизирани!
Паркинги имаше на много места, но цените не съм поглеждала. Имаше някакъв сайт, в който се виждат местата за паркиране, но ... не съм го запомнила.

# 575
А защо не си оставите колата, там където ще спите и не изръчкате съседните градове с влак и/или автобус. С влак е хипер удобно, а с автобус евтино. Всичките тези - Кан, Ез, Ница, Мантон, Сен Пол дьо Ванс съм ги видял с изходна база едно градче в Италия.

# 576
Паркингите по малко от 15е за половин ден не съм плащала.

# 577
  • Euskal Herria
Ходихме през септември в Монако - в Монте Карло. Има автомати за паркиране по улиците - 1 евро на час. Нашата кола я оставихме на обществен закрит паркинг, трябва да проверя точно колко платихме за няколко часа, но не беше скъпо. Самият паркинг беше на няколко етажа. По улиците имаше достатъчно указателни табели.

# 578
Благодаря ви много за бързите отговори !
И пак да помоля посочете къде да оставяме колата в Монако,Езе  и Ментон ?бихте ли споделили цени?
Бяхме там юни месец обикаляхме от Кан до Монако..Спахме в Ница и после в Милано.Най-скъпите паркинги са в Ница..В Кан пресечки на главния булевард е безплатно паркирането и безпроблемно,по наше време имаше някакъв фестивал и пак намерихме място и то на пъпа на Кан..В Ница около тристическите места и центъра е кошмарно има паркинги половин едн 11,80 евро на-скъпия паркинг беше на центъра в Стария град..Най-евтините паркинги с в Монте Карло.Закрит паркинг половин ден за 2 и нещо  Grinning ВАнтиб на улиците ,където е позволено -т.е не е забранено си паркираш спокойно..Даже май до полицейския участък беше..Езе ходихме с колата до старата чат и паркирахме за малко,Вил Франч на плаж с платен паркинг..скъп беше.

# 579
Ползвайте паркинга на хотела , а що се отнася до Монте Карло там ,ако пиеш кафе и ,каквото и да е паркинга е безплатен, само е необходимо да пазиш платената сметка

# 580
Е ,много благодаря ,страхотни сте!😊знаех си аз ,че само тук ще получа достоверна информация! 😊С една дума в Ница оставям колата на паркинга на хотела и само пеш или с автобус.А за другите места няма проблем😉

# 581
Благодаря!Долу горе разбрах с паркирането ще се справим-,дори съм приятно изненадана ,че в Монако срещу касова бележка можеш да минеш както вече е и тук.Simple SmileНо има ли значение касовият бон за кой точно паркинг важи?
 Резервирала съм апартамент в Ница,видях,че няма проблем и с .
автобус или влакче да пътувам-ще го мислим.
Bastet ,а вие в кое италиански градче оставихте колата и как се предвижихте от там към Ревиерата?Интересува ме колко време и като разходи на човек дали е финансово ефективен вариант?

# 582
Благодаря!Долу горе разбрах с паркирането ще се справим-,дори съм приятно изненадана ,че в Монако срещу касова бележка можеш да минеш както вече е и тук.Simple SmileНо има ли значение касовият бон за кой точно паркинг важи?
 Резервирала съм апартамент в Ница,видях,че няма проблем и с .
автобус или влакче да пътувам-ще го мислим.
Bastet ,а вие в кое италиански градче оставихте колата и как се предвижихте от там към Ревиерата?Интересува ме колко време и като разходи на човек дали е финансово ефективен вариант?
в Монако ,от заведението където пихме кафето и се използа долу на машините за плащане и така ние  нищо не платихме за паркинг,а на другите места паркинга на хотелите ползвахме, но ние имахме и престой за по няколко днии бяхме да летуваме на   на Сен Тропе ,но  бих го  опредилила като скъп курорт  ..всеки си решава .  Хареса ми определенно, но си падам по екзотичните дестинаций ..Европа не ме влече

# 583
Здравейте,
нашето пътуване отдавна мина, но чак сега спретнахме пътепис за него. Пътуването ни беше по-обширно от Кан, Ница и Монако, но пускам линк към всички дни от пътуването. Надявам се планиращите ходене в тази посока да намерят полезна информация.

http://www.tonyco.net/patepis/Family_trip_2015/

# 584
Здравейте,
На Коледа 4 дни ще бъдем в Кан.
Моля, да споделите места за хранене там.
Преди години на 1 януари си спомням, че нищо не работеше освен някакъв тайландски ресторант.
А в Ница, освен в Миди на корем на пазара?

Общи условия

Активация на акаунт