Кан, Ница, Монако ...

• 155 202
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
    Извинявам се за закъснението /досега нямах възможност/ , но много благодаря на всички ,които ми помогнаха с инфо  и отговориха бързо на малко хаотичните ми въпроси за Милано въпреки,че не беше в темата.
Само да споделя  накратко :Милано е очарователен град,малко  хаотичен и лудницата е в повече ,а времето си беше доста хладничко,но въпреки това много ни хареса.За жалост не успях да отида до Ница и езерата поради промяна в програмата ни .Благодаря на всички!👍😊

# 616
  • София
 Готова е първата част от пътеписа ми за двуседмичната ни почивка на Лазурният бряг през юли 2015год. Надявам се на мнозина тя да помогне да се отправят към това толкова прекрасно и желано кътче от Франция. Peace
http://rojetravel.blogspot.bg/

# 617
  • София
Готова е първата част от пътеписа ми за двуседмичната ни почивка на Лазурният бряг през юли 2015год. Надявам се на мнозина тя да помогне да се отправят към това толкова прекрасно и желано кътче от Франция. Peace
http://rojetravel.blogspot.bg/

Как да не ти се радва човек ???
Заспивам, ама продължавам да чета....
Благодаря ти Роже...

# 618
Роже,страхотно завладяващо изживяване!Браво-за миг се пренесох там!Би ли споделил каква е цената на това туристическо влакче?И въобще какви са цените по заведенията?да речем на кафето на чаша бира или вино,кроасаните сутрин?

# 619
  • София
macapisa, наистина е много хубаво там Peace.
Не само в Ница, а и по целия Лазурен бряг и прованса.
Цената на туристическото влакче е 8 евро. Говоря за юли 2015год., не зная дали сега има промяна.
Иначе цените на бирата не са много високи. Говоря за малките кръчми в стария град, където основно отсядахме на хладина. Варират между 4 и 6 евро на наливна бира. Иначе в по-луксозните ресторанти може и да е по-висока newsm78 А виното предпочитахме да си го пием на терасата на апартамента и не сме пили в кръчмите, затова и не мога да си спомня каква беше цената на чаша вино, но през деня в жегите май повечето пиеха наливна бира. Температурата бе около 35-37 градуса Simple Smile
 Кроасаните не само сутрин, а и през целия ден са между 1 евро и 1,5 евро. Говоря за пекарните, иначе в Карфур може да ги намериш и по-евтини, но вкуса на прясно изпечения кроасан и останалите сладости  е съвсем различен от вкуса на целофанираните продукти от супер маркетите Simple Smile.

# 620
Роже,
благодаря за споделеното изживяване. Ние бяхме по същото време, но само за няколко дни в Ница, защото целта беше да обиколим цялата Ривиера.

Ето и нашия разказ по дни http://www.tonyco.net/patepis/Family_trip_2015/

# 621
Страхотно..Ние бяхме края на юни миналата година преди Роже..Даже гледах неговия апартамент ама ми беше голям..Пак ми се ходи.

# 622
Уважаеми съфорумци, кой вариант за придвижване със самолет до Ница считате за най-икономичен?

# 623
Ако имаш възможност да летиш от Букурещ ..Букурещ-Ница директен или Букурещ -Милано има и за 19 евро,ако ли не София-Милано или София Париж и от там до Ница с Райън или Изиджет до Ница...От Млано с рента кар или влак.
Ние бяхме до Милано после с рента кар до Ница.

# 624
Вече има полети на Raynair от София до Pisa(Италия).След това с кола под наем до Ница.

# 625
бих ви посъветвала да да направите пътешествието с кола или автубус покрай Средиземноморието и Адриатика пътуването и гледката са невероятни!

# 626
Ако имаш възможност да летиш от Букурещ ..Букурещ-Ница директен или Букурещ -Милано има и за 19 евро,ако ли не София-Милано или София Париж и от там до Ница с Райън или Изиджет до Ница...От Млано с рента кар или влак.
Ние бяхме до Милано после с рента кар до Ница.

Благодаря ти! Обаче никъде не съм питала за вариант с влак или рент-а-кар........Само и единствено със самолет ми е възможно.......Явно София-Милано и после Милано-Ница остава или има и нещо друго според Вас?

# 627
Lufthansa летят София - Ница с прекъсване. Не винаги е скъпо

# 628
бих ви посъветвала да да направите пътешествието с кола или автубус покрай Средиземноморието и Адриатика пътуването и гледката са невероятни!

Не мога да пътувам с автобус, нито с кола.....Районът го познавам, но искам бързо и сравнително бюджетно да се придвижа. По Ривиерата съм пътувала с влак, хубаво е. Бих направила турове за къси разстояния пак, за да разгледам пак района. Но автобус или кола ми е изключено от България, както и вариант с влак от милано.

# 629
София -Париж самолет и от там Париж Ница пак със самолет това е бюджетно по принцип.Поне така пътуватбългарските студент учещи в Ница,хазяйка ни беше еднатакава девойка и тя каза,че до София тов е бюджетния и самолет..

Общи условия

Активация на акаунт