На покупки се отдава ЮЛСКАТА мама, от нея по-нетърпелива няма!

• 29 429
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
пак съм тук, днес съм особено активна  Embarassed

Имам един въпрос:

Вие пиете ли витамини? Че сега една позната ме хвърли в тъча... Crazy Пита ме дали пия, аз казах "не" и тя каза как може да не пия, щели са да ми опадат зъбите и косата. Аз мислех, че косата опада от хормоните и то не при всички е така. А за зъбите си зависи от човека. Бебето дърпало много вещества, все пак не сме яли достатъчно храна богата на витамини и минерали. Вие какво мислите?  newsm78

Аз вярвам на докторката си, тя ми изписа витамини само в началото на бременността, после като бях настинала и това беше. Просто ми каза да ям разнообразна храна, това било достатъчно. Аз гледам всеки ден да ям плодове и зеленчуци, не се ограничавам в нищо. Та сега се вкарах в едни размисли. Ще взема утре да питам док.

Радвам се, че има новини от Анелита. Дано всичко да е наред  Praynig

# 541
Ех Петенце, ти си за завиждане с тоя моп Laughing Аз колко мрънках на моя за едно нещенце дето се чисти с него пода, че да не изкарвам всеки път тежката прахосмукачка, пък той отиде и купи прахосмукачка робот. Само дето тоя боклук не седи дето е мръсно да чисти ами като хукне из цялата къща и после ходи го търси.
Ека, моята докторка ми казва да ги пия, ама аз все забравям. А косата с и без витами пак ще опада. За зъбите също си права.
Аз пак си боледувам. Имунната ми система се е скапала тотално. В събота бяхме на кино и едно детенце се прокашляше до мен и познайте в неделя кой цъфна. И сега се скъсвам от кашлица. Лекувам се с близалки и шоколад  Mr. Green

# 542
  • София
Фейтче, добре че имаш телефона на Анелита. Дано всичко да бъде наред при тях.

Юлианка, не се ядосвай за колата, ще я оправят. А пък мъжете винаги ще има с какво да ни издразнят  Mr. Green

Днес бях на ЖК по ЗК, та съм вече 70 кг, а обиколката на тумбачето ми е 99 см. Взеха ми МБ и на слизане от магарето щях да се размажа на пода, добре че лекарката ме хвана в последния момент  Laughing

Момичета, за утре съм се записала за лекцията в ЦУМ, но ще видя дали ще успея да дойда. Кучето ми нещо не е добре и ще го водим сутринта на ветеринар.

Да се похваля, че от 3-4 дни и на мен почнаха да ми отичат краката, кокалчета на глезените вече не се виждат и краката вече не са крака, а диреци  Joy

Ека, не пия витамини( моят доки не е фен), а и гледам да се храня разнообразно.

# 543
  • София
Вие пиете ли витамини? Че сега една позната ме хвърли в тъча... Crazy

Аз пия витамини, от момента в който видях двете черти и до сега  Peace Знам, че в БГ не ги препоръчват много...Тук, всеки доктор е с различно мнение....Моят, казва че е хубаво да се пият- и аз пия...Ще продължа да ги пия и докато кърмя  Peace

Според мен, падането на косата не зависи от това дали пиеш или не витамини...Първия път имах такъв косопад след като родих (независимо, че пиех ВИТ).....имах чувството, че ще остана без коса  Crazy Със зъбите винаги съм била зле...но точно през двете ми бременности съм нямала абсолютно никакви проблеми  Peace

Аз колко мрънках на моя за едно нещенце дето се чисти с него пода, че да не изкарвам всеки път тежката прахосмукачка, пък той отиде и купи прахосмукачка робот.
Ани, да не сте си купили едно дето се разхожда из цялата къща само с някаква джи пи ес система, гледах ги по ТВ-то  Grinning Ама, аз такова чудо, дето ще си чисти където иска, не ща  Mr. Green Друго си е ръка да пипне  Grinning
А ти да се оправяш бързо, пази се  Hug

# 544
  • София
Момичета, поръчах си ето този крем да ми донесат от България! Някой да има лични впечатления?  newsm78

http://apteka.framar.bg/30019770/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82- … -30-%D0%BC%D0%BB-

# 545
  • In the jungle out there..
За косопада, това, което знам е, че по време на бременността косата не пада, както е нормално да се обменя и след раждането пада всичко, което не е паднало. Peace За зъбите - не знам, аз пия калции и вит.Д заради костите.

petya_ ,
по-добре си поръчай този http://apteka.framar.bg/30008290/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8% … -56-%D0%B3%D1%80-, пречистен ланолин, който няма нужда да се отмива преди кърмене. Много е хубав, а после можеш да си го използваш вместо вазелин, например за устни за дечицата Peace

# 546
Юлка, аз крампи съм усещала и преди бременността...Болката наистина е много неприятна. Дано да нямаш повече подобни усещания. На мен док. ми предписа сашета Диаспорал и откакто ги пия не съм получавала  Peace

jen, ти разби с този сън  Laughing

semruna, и аз череши ям до пръсване  ooooh! Laughing

Благодаря на всички за палчетата  Hug Бебка е добре, върви си 4 дена напред и това си е Simple Smile BPD=85,9 . Не ни каза приблизително тегло, но другата седмица сме на ЖК, а там док винаги казва. По гестограмата излиза 2кг-2кг и нещо  Blush Седалищно си е застанала. На следващ преглед сме на 16.06, като 1ч преди това трябва да ида на запис на тонове  Blush Ако до края на месеца не се врътне ще обсъждаме секцио.

Погал по коремчетата   bouquet
Никакви крампи, гадене и безсъние тази нощ  Laughing

# 547
Ей ме на отново! Hug

Направихме си една хубава разходка с половинката, сготвих още едно ядене днес - третото по ред и сега си почивам Hug

Пете, верно мила, че отстрани погледнато моите прегледи са като от сапунен сериал и то комедиен hahaha
Ама аз нали не очаквах изобщо да имам УЗ и тя като ме намаза с гела и аз докато се усетя какво да питам и т.н. и хайде свърши преглед newsm78 hahaha Луда работа, ама... #Crazy

Ека, аз витамини също НЕ пия, моята доки каза, че няма нужда, щом се храня разнообразно!

Джен, пусна мухата за 34
страница и се покри, ааааа Joy

Фейт, радвам се, че все още Анелите и бебетата са си 3 в 1 и са добре!!! Hug

За днес това е от мен, пожелавам ви спокойна вечер и прохладна и лека нощ!!! Hug  bouquet

П.П. Утре сигурно ще си сложа един stork-boy на 1-ва страничка, та определено ще има потретване придружено със смяна на таткото[/size] hahaha Joy hahaha[/color]

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 21:45 от ˙·٠Bulechka™٠·˙

# 548
  • Варна
Ето ме отново  Hug
Радвам се, че има вести от Анелита! Стискам палци всичко да мине добре  Praynig
Юлско бебе, до колкото разбрах лицето е обърнато не на където трябва, гръбначето е от дясно на корема ми...Не знам в каква поза точно излизат бебоците, но тази не била никак подходяща?! Аз все се надявам, че ще се завърти както трябва, усещам го много активен и смятам че има достатъчно време да се поправи  Wink
Пете, аз си взех Лансинох и вече активно се мажа! Мисля че е най-препоръчван  Peace
Танче, хайде верно попитай за пола, всички много се вълнуваме  Hug Странно че никой нищо не ти казва, аз без да питам, всеки път ме известяват и ми сочат атрибута. Ами ако не исках да знам пола предварително, сигурно още с влизането си при доки, от вратата трябваше да предупреждавам  newsm78
Ека, аз пия витамини някъде от 5тия месец! Според мен само от храната не бих могла да си набавя необходимото, нищо че се тъпча с всякакви плодове и зеленчуци. То вече в тях няма нищо полезно, ама се залъгваме като ги ядем, да не говорим за останалите хранителни продукти, фрашкани с "Е"-та  Rolling Eyes Но за косопада не съм съгласна, то си е хормонално и няма нищо общо с витамините  Peace

# 549
  • София
И аз я прегледах прословутата 34та страница и си имам фаворит за най-скорошно раждане от разписалите се там Simple Smile

Радвам се много, че Анелита е добре, дано всичко е наред с нея и бебчовците другата седмица, стискам й палци.

Витамини и аз не пия, док рече, че няма нужда, стига да се храня разнообразно. За косопада и аз знам, че е от хормоните и витамините нищо общо нямат, а за зъбите - май си е до човек и до прием на калций.

Танче, ще тръпна в очакване утре да кажеш какво ти носи щъркела Wink

Лека вечер (засега) Wink

# 550
Момичета, изобщо не успявам да ви насмогвам напоследък. Вечер прочитам последните две страници, за да следя чат-пат настроенията и заспивам като пребита.
Ето и тази вечер съм прочела последните две страници, нооооооооооооооооооо разбира се прескочих на 34 да видя кои сте там Simple Smile

Моето момиче от вчера е при баба си в Шумен за 10 дни, та тази вечер е по -спокойно из нас и успявам да пиша. Аз привършвам последната си курсова работа и ми остава един последен голям изпит по специалността, но вече нямам сили и сигурно ще го оставя за зимата , а така ми се искаше да съм приключила с всичко...

Вчера бях на преглед - моето момиченце се е обърнало главично - почерпих я сладолед след прегледа. Обсъдихме раждането - аз няма да ангажирам лекар и екип, когато тръгне си отивам в болницата и който е там, вярвам че ще се справя както първия път без много болка и притеснение. Последната седмица съм свалила половин кг, но ми се върна потребността от постоянно ядене като през първия месец. Не че имам апетит, просто искам все нещо да ям.
Утре съм на първия си доплер, ще пиша как е минало. Запис на тоновете - след 20.06

Ми това за сега. А, козметиката ми е на Саносан. Аз крем за зърна не съм си купувала - с предната бременност оставях кърмата да засъхне на зърната ми след кърмене - много добре ми действаше. Разбира се преди следващото кърмене ги измивах.

лека нощ

# 551
Здравейте и от мен досега ви четох един ден да не ви погледна и вечерта няма смогване.За стриите мисля че като спадне корема и кожата е тъмна затова изпъкват  защото са светли,след няколко месеца се оправя и ако са малко са едва забележими.
за пране използвам течен тео бебе все още за каката.Капризче относно чантите за болницата аз и втората си я носих в мен и добре че , защото като ти направят клизма при приемането ти трабват и сапун и джапанки  и хавлия за тоалета след нея. е лека и спокойна нощ.

# 552
И аз се метнах на 34та страница да видя писала ли съм и установих че не съм, което много ме успокои. Джен ти верно вкара интрига сега  Joy

Танче, мерси за коментара за Тео бебе. Аз пера по принцип е течен Первол, но те май нямат бебешка серия. Ще потърся Ариел или Персил. И двете марки ги харесвам по принцип. Имам една приятелка, която ми носи прахове от Гърция. Може да я помоля да види за такива.

Юлка, тиквичките стават като пържени. Режеш ги на тънки кръгчета, овалваш в брашно и слагаш в тавичка, намазана с мазнина. Отгоре посоляваш и поливаш лекичко със зехтин. Стават много хрупкави за около 30 мин на 200 градуса. Аз ги застъпвам една върху друга и стават много добре. Даже ги попрепекох днес без да искам.

За момченцата: аз гледах едно видео в нета за повиването и там си му го сложиха на долу, а не нагоре и аз много се учудих. Може би не е задължително това поставяне на горе. А то всъщност защо се слага нагоре?

Фейтче, да пратиш поздрави на Анелита и да и кажеш че всички и стискаме палци. Дано всичко е наред.

Семруна, и аз съм абсолютен фен на черешите, обаче нали заради диабета не може и си хапвам по 0.5кг на ден макс. Утре съм решила да си купя зелени сливи, че и тях много си ги обичам, а и мисля че в тях има по-малко захар и ще мога да си ям повече  Embarassed

Ека, аз не пия витамини. Ям плодове и зеленчуци основно, както и кисело мляко и сирене и от време на време някакво месо. Мисля че е достатъчно.

Мецани, стискам палци кученцето да е добре. А за отоците, аз от 2 седмици се сдобих с такива, не е никак приятно наистина, но поне било нормално и не е притеснително Simple Smile

cvetka 1 май си права за втората чанта.

А за клизмата се замислих. Една приятелка, която я оперираха от киста ми каза че не и правили клизма, ами я накарали да изпие един сироп и той си свършил работата за няколко часа. И се чудя дали при секциото няма шанс да се спести клизмата с този метод?!

Хайде аз се отправям към леглото, въпреки че много не ми се спи още. Днес се отдадох на тотален мързел, но за утре съм си спретнала една "слугинска" програма, включваща пране, готвене и чистене.

Лека нощ!  bouquet

# 553
  • София
kalaza, Bo4inka, благодаря ви момичета за съветите за крема   bouquet

forest_veil, радвам се че бебка е добре и всичко с прегледа е наред  Hug Дано се обърне с главичката надолу, има време, не се притеснявай...Тук казват, че обикновено след 35 г.с. бебетата започват да се наместват окончателно за излизане  Peace По случайност или не, моята бебка също се обърна като влезнах в 35 седмица  Wink

Танче, то верно че е най важно бебето да е добре...ама ти си първия човек, който "познавам" в 9-ия месец, където не държи толкова да узнае пола със сигурност  Crazy Аз ако бях на твое място, щях да се изям от любопитство...още от врата щях да се хвърля на доктора да го питам  Mr. Green
Утре те чакаме с щъркел  Grinning

Джен, наистина хвърли бомбата и избяга  Mr. Green Аз ако бях на въпросната страница, нямаше да оставя Джен на мира  Laughing

Утре съм на първия си доплер, ще пиша как е минало.....
Първия доплер?  newsm78 До сега не сте ли слушали бебето? или може би те гледат на ехо по често....

Току що изядох едно неприлично количество зелена салата и сега едвам дишам  preggo

# 554
  • София
Капризче, когато правих лапароскопия ми дадоха едно прахче ( не мога да се сетя за името за съжаление  Embarassed), което се разтваряше в 1,5л вода и изчистването ставаш абсолютно безболезнено и без спазми. Ще питам доки следващия път дали преди секцио може да се пият такива прахчета, че и аз искам да избегна клизмата  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт