С Дюкан начело килата падат смело - 251

• 35 215
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
Ние, старите, естествено, можем и да мълчим. Написали сме си нашето домашно. Ама понякога на човек му се ще да сподели опита си и да покаже на другите, че някъде грешат. Е, рядко се оценява, ама като не се, здраве да е! Все казвам: "Всеки трябва да е интелигентен за себе си!" Simple Smile

ПОДКРЕПЯМ!!!
Аз затова спрях да пиша....Просто няма смисъл вечно да се влиза в пререкания......Който има нужда от мен ме намира на ЛС....Така ми е мирна главата.... Mr. Green

# 556
Здравейте! Днес няма да коментирам нищо. Само ще поклатя утвърдително глава за всичко, което прочетох от по старшите в режима  smile3521

ПП: На мен също би ми се искало да науча много повече за трета и четвърта фаза. Втора се предъвква редовно... Но за другите две малко се споменава. Веднъж имаше изписано цели три страници от третофазничките и четвъртофазничките. С голямо любопитство и желание четох всичко, което бяхте изписали. Ще ми е приятно и най-вече поучително да ви чета коментарите за последните две фази

# 557
от няколко дни търся съвети,а вие само мрънкате срещу нас новите,без да получавам реално съвети.ОК познавате се,срещате се,близки сте и т.н. но нали за това е форум,да има дискусия,спор,скубане на коси ,но в крайна сметка полезност.Никой не ми обръща внимание,а най-любезно моля за съдействие.Отговорите са да чета.Е...чета...и какво от това,пак има неща които не са ми ясни.Моля някой който е в час, има желание да ми съдейства да откликне на невежеството ми и да разясни това което ме интересува.Защото сте изпълнили 1000 поста със сладолед и т.н. а това което го интересува някой нов ви се вижда глупаво.
Благодаря предварително за вниманието  bouquet
П.пТази вечер ще имам книгите,така че скоро няма да ви питам,защото ще имам материал за размисъл.Аз каква вина имам че като реша нещо почвам,а не го мисля и прочитам 1 година предварително.Каква по-силна мотивация и воля би ми дошла,ако го мъдря с месеци и трупна още сланини?

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 13:35 от lout

# 558
  • гр.София
Днес съм с +200 гр като вчера ми беше 1-ви ден ПЗ.
Много зеленчук ли изядох?Към протеина който си хапвах ,излапах около 200 гр зеле на салата със сол и лимон и една малка тиквичка на скара.Другото си беше 2с.л.трици с к.мляко0.1%,тричава палачинка с пр.мляко 200 мл 0.1 %,400 гр пилешко на скара.Лакомията или така се задържа в ПЗ???
Колко грама сол е допустимо да се приема,аз ям много солено и въпреки че се мъча да намаля,нещо май не ми се получава?
п.п.Каква сол използвате?Помагайте!Ето имам желание и воля,а нещо бъркам.Не си намерих книгите в книжарниците,та ще поръчвам от нета,но бутнете едно рамо ,че вече съм почнала.
Аз не съм от старите , но ми се струва ,че всичко е наред , винаги има леко покачване в ПЗ, ще почнеш да сваляш , не бой се  Hug

# 559
  • Бургас
lout,200гр + в ПЗ си е напълно в реда на нещата,това е периода в който получаваш и повече въглехидрати,чрез зеленчуците.Много момичета качват и по килограм и по 2 ,това не значи,че си напълняла.
Менюто си е добре ,продължавай в същия дух.Сол има диетична,можеш да си вземеш от нея,но солта е причина за задържане на вода,затова не прекалявай. Peace

# 560
  • София
Днес съм с +200 гр като вчера ми беше 1-ви ден ПЗ.
Много зеленчук ли изядох?Към протеина който си хапвах ,излапах около 200 гр зеле на салата със сол и лимон и една малка тиквичка на скара.Другото си беше 2с.л.трици с к.мляко0.1%,тричава палачинка с пр.мляко 200 мл 0.1 %,400 гр пилешко на скара.Лакомията или така се задържа в ПЗ???
Колко грама сол е допустимо да се приема,аз ям много солено и въпреки че се мъча да намаля,нещо май не ми се получава?
п.п.Каква сол използвате?Помагайте!Ето имам желание и воля,а нещо бъркам.Не си намерих книгите в книжарниците,та ще поръчвам от нета,но бутнете едно рамо ,че вече съм почнала.
Аз не съм от старите , но ми се струва ,че всичко е наред , винаги има леко покачване в ПЗ, ще почнеш да сваляш , не бой се  Hug

Нормално е, разбира се. Възможно е да имаш покачване от много неща (не 200гр., може да се случи и кило и двеста, че и две и двеста... А историята дюканска помни даже и покачване от 4,200...), напр. от въвеждане на зеленчуците в ПЗ-дните, от по-голямо количество храна, от по-голямо количество вода, от ОВУ или МЦ...от какво ли не... Все пак само чревното съдържимо на човек е ок. 2 кг... Та може и от това, че не си била до 00 преди да се претеглиш... 200 грама + е нещо толкова незначително, че даже внимание не бих обърнала, камо ли да се притеснявам  Peace

lout, спокойно, де. Никой не е игнорирал въпросите, само защото си нова. Имайте предвид все пак, че пишещите тук не са он-лайн 24/7 и не може да с еотговаря моменталически на всяко питане, оплакване и споделяне.

И аз 16 пъти питах за конкретни менюта в дните на 3Ф, ама...таратанци... Айде сега всички дето сме Г3Ф да се нацупондрим  Crossing Arms

# 561
Mira 1919 тъкмо щях да напиша абсолютно същото !

Lout всичко е наред , можеш само да ограничиш солта , защото от нея се задържа много вода. Аз ползвам на KALAS в една бяло - кафява опаковка ,  която е с 1/3 сол. Ако всичко , което ядеш е режимно нямаш място за притеснение , защото всяко покачване се дължи на задържана вода ! Със сигурност ще я изхвърлиш до няколко дена. На мен ми се е случвало да имам покачване в П дни , което е още по-гадно и скапващо психиката , но не се давам на мрачните мисли ! Давай смело напред и всичко ще е ок !

# 562
  • Плевен
lout, що бе - отговаряме! Аз писах, че няма нищо лошо в схема 2П/2ПЗ. Всяка схема е подходяща, когато дните с П са равни на дните с ПЗ - ако щеш 1/1, 2/2, 3/3, 4/4, 5/5! Стига да издържаш П дните. Аз карам на 1/1, но ако се случи случка да прибавя зеленчуци - в почивен ден или по повод някакъв, и станат 2ПЗ, веднага след това правя 2П. Важна е крайната сметка за месеца. Най-лека е 1П/1ПЗ.
За солта - има и хималайска, има диетична, но аз например не употребявам много, затова си ми е обикновена. Използвам, обаче и морска в мелнички. Но не трябва да се прекалява със солените неща - разни филета...Снощи хапнах малко телешки суджук - ами веднага днес +500 гр. Бях и на ПЗ - та затова сигурно. Днес вече съм на риба и пиле...
Какво друго! Няма страшно - нека си пишат ветераните. Аз си чета от 2008, но пиша много от скоро. Проваляла съм се 3 пъти досега с третата...Но мога да кажа, че наистина сега съм сериозна. Та незнам като каква съм - стара или нова, но е важното да се постигне и задържи желаното тегло! Успех!
Ааа, а за анорексички вече пък не щъ да пиша! Аман! Като знам колко тлъстинки имам да сваля - и като прочета - аз съм 170 см, сега съм 60 кила, ама искам да съм 48-50....и ми се повръща - но поне губя апетит, така, че нека пишат и такива!

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 14:27 от ArhMih

# 563
  • Бургас
Деситка искаш ли едно мое меню в 3та.
Закуска тричав кекс + кисело мляко
За обяд пилешка пържола + салата или 2 фил.пълнозърнест хляб,намазан с Екскузия 0,2% с пуешка шунка и 40гр кашкавал разделен върху 2те филийки.
Принципно е хубаво плодът да се яде до обяд,но аз си го хапвах към 4часа.
Вечеря,яйца,риба,мляко ,каквото ми душа иска и салата.
Аз така и не упях да направя меню което да включва другите неща.
На галите си позволявах ядки,шоколад,сладолед,даже си намислях за следващата гала какво ще ям.
В началото малко бях качила 1 или 2 кг,а после започна едно сваляне,чак се притесних.

# 564
  • Плевен
И специално за isache, понеже съм чувствителна на тема идеално тегло - затлъстяване започва след ИТМ над 30. Наднормено тегло - от 24-25 - до 30. Но както и да е! Нали пък някои гонят ИТМ 17! То за тях сигурно такива като мен са слонове! Това е по повод - "сантиметри -100 - горна граница на идеалното тегло" и после следвало  - "затлъстяването". Хайде нека да се каже, че почва наднорменото тегло! Мерси!

# 565
 Peace
Е как ще няма игнор,като сега се събудихте,защото ви ръчнах Grinning
Мерси много.Не съм от минаващите,нито от бързащите за лятната почивка,защото :
-съм от бившите активни спортисти
-бях най-слаба като ученичка
-до първата си бременност не съм имала излишъци
-по време на бременност съм качвалa по 12 кг
-никога не съм си мислила че мога да се отпусна като кифла и да имам талия 101 см.
-никога не съм пазила диета
-никога не спирам нещо по средата/инат съм/
Въпреки че съм си по цял ден на печката и готвя всякакви вкусотии за по-голямото детенце и съпруга и  имам бебешок на 8м , спрях да пробвам и той какво яде,вече не опитвам манджите които готвя.Така че не си губите времето с поредната преминаваща

# 566
  • София
,,,В началото малко бях качила 1 или 2 кг,а после започна едно сваляне,чак се притесних.

А, дано и при мен така да стане!!!  Mr. Green

При мен менюто е горе-долу така:
З: 1,5л. трици+1 лъж. ленено семе + 200 гр. кис. мляко 2% (за делнични дни) или каша/попара в почините дни -3 лъж. трици+1 лъж. ленено семе + 200 гр. извара + 1 яйце + сол и сминдух
О: месо+салата
СЗ (рядко): плод или 200-400 гр. кис. мляко, овкусено
В: месо+салата или омлет на МВ+таратор/айрян  и за съжаление винаги, всяка вечер Sad имам десерт-1 мляко със степче или 200 гр. подсладена извара
Гледам да готвя и манджи за ПЗ-телешко със спанак и зелен лук, мусака от тиквички, суфле от броколи, пилешка супа и т.н. в зависимост от времето и продуктите, с които разполагам.
ВХ ден правя рядко и до сега ми е бил като обяд от 1 консерва риба тон+1 консерва царевица. Осн. причина да не правя редовно ВХ ден ми е, че нямам кухненска везна, а бай Дюкан е фиксирал количествата, пък на око определено не мога да ги преценявам, особено в сготвено състояние.
Г имам 1 път седмично, в неделя, и си позволявам да си поглезя душата с неща, които скоро описвах в темата.
П правя 2 дни-в понеделник (след галата) и още 1 ден сряда/четв/петък в зависмост от лунната фаза, като гледам да са ми рибни.

# 567
[color=purple]Да не споменаваме, че при различните възрасти границите за ИТМ са различни. Не може една девойка на 20 години, не раждала, не работила   и една жена на 40-50 години с няколко раждания и 20-30 години трудов стаж да се мерят с един аршин. И много ми се иска да спомена, че това е форум за взаимопомощ, а не за помощ. Надявам се, че можем да направим разлика между двете понятия! И след ръчкането от lout и  Peace от Only да дам и аз отчет
- Съм бивш активен спортист
-бях най слаба и най висока като ученичка
-до третата си бременост не съм имала излишъци
-по време  на бременностите си съм качвала 18, 16 и 13 килограма/като последното ми раждане беше на 37 години/
-никога не съм била кифла, а винаги жена с добро самочувствие въпреки 98 см. талия
-е не мога да кажа че не съм пазила диети все пак годинките ми са бая
-  мисля, че щом се боря с  рака и смятам да го преборя то ината ми не е по малък
- и понеже съм пенсионер по болест и изхранвам над половин тон жива маса в къщи т.е. готвя като за един малък квартален ресторант и смея да кажа, че това ми е любимото домашно занимание и не хапвам нищо вече трета година от това което приготвям
Ме бройте за една успяла Дюканка, която  според мен може да си позволи да критикува от време на време някой, който не си е направил даже труда да се запознае с режима.[/color]

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 15:09 от bigbaba3

# 568
Нямам нищо против критиката,а против игнора.Но критиката да ми е полезна.
Извинявам се за това че съм издразнила някой с това че искам инфо на готово.Така се получи.
Днес видях една жена отслабнала с 50 кг,утре почнах диетата и навлизането в нея ми е  в движение.
bigbaba3 най-искрено ти пожелавам ината наистина да пребори болестта Praynig

# 569
  • Плевен
bigbaba3, адмирации! Както виждаш - ние с годинките си знаем и долните и горните граници! Не се палим като младите. Това е от натрупан житейски опит и мъдрост. Който не е страдал през живота си не придобива мъдрост.
На мен като ми доскучее в темата или нещо е в застой - чета от старите теми - всичко се повтаря, потретва - "старите" отговарят, новите - четат ли, не четат ли, разбират ли, не разбират ли, но после и те стават - "стари"дюканки и така! Нищо ново под слънцето! Затова и не се впрягам! Смешно е ако не трагично да си гониш младежките килца! Още по-тъпо е да се втелясваш за 1-2 килограма над това, което си определил за идеално твое тегло, но докато свят светува все ще има различни хора - различни идеали!
Но явно lout не чете дори отговорите към нейните въпроси - и ако се върне на 31 страница - ще види, че Смайлсчето веднага й е оговорила!!! Ами  - А, четете, де - не правете - "Питам аз и отговор не искам!" и ..."като ви сръчкам ми отговаряте!"

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 15:22 от ArhMih

Общи условия

Активация на акаунт