С Дюкан начело килата падат смело - 251

• 35 153
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
  • Испания
Смайлис  Heart Eyes всички това повтаряме и пак проблема не се вижда  Mr. Green

Ами... То си е написано!  Hug

# 676
 момичета благодаря ви много за отделеното време  добре  сега 2-3 дни няма да се ограничавам в яденето ...наистина се надявам да има резултат  и наистина да се мотивирам да продължа ,защото само  така става .. с резултати...... отново много благодаря  досега на ден  хапвах примерно 2 белтъка , малко кисело мляко  и дотам ..... това ми беше яденето просто променях  продуктите но не и грамажа ...... ето сега от утре ще ям повече  и  дано сте  прави Simple SmileWink трици не съм яла защото обикновено не ми харесват но ще проверя и за тях ... да си ги набавя все пак  вие сте по-отдавна в това и знаете много по-добре от мен Wink
mira 1919,tqna,twisted_logik надявам се да имам да споделям резултати хаха   bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 19:40 от masti

# 677
  • Испания
надявам се да имам да споделям резултати хаха   bouquet  bouquet

Ще имаш, разбира се, като спазваш режима. С всеки ден се убеждавам, че Дюкан гениално е премерил всичко. Не че аз сега откривам топлата вода или съм човека, който ще му дава оценка, но обичам нещата да са ми пределно ясни и се старая сама да си ги изясня. Щом казва, че с ядене на режимните храни, без да броим калории и количества, се отслабва, трябва да се яде. Така си "размърдваш" заспалия метаболизъм. Щом казва, че трябва да се пие повече вода, за да се чисти организма и да не се увреждат бъбреците, трябва да се пие вода. Щом казва, че трябва да се ядат трици, защото действат като метла за изчистване, макар да съдържат въглехидрати /пък по този начин не се лишаваме съвсем от въглехидрати/, ги ядем и то до обяд. Не поече от 3 с. л. дневно, защото повечето количество започва да извлича полезни съставки от организма. Значи, ядем точно толкова е не повече. Ясно, кратко и обосновано е всичко!

Сега се замислих нещо. /Все още ми се случва, значи останал ми е мозък  Joy/. Ако решим, че не трябва да научим цялата азбука на един език, а само част от нея, защото така ни се струва по-добре за нас, дали ще можем да пишем и четем на съответния език? Същото е с режима и резултатите от него.

Успех!

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 19:50 от smileys

# 678
Понеже не намирам никаква информация искам да попитам трябва ли да се съчетава режимът със спорт? Разбрах, че от него не се сваля толкова мускулна маса, но просто информативно да си знам, тъй като аз си спортувам, но да знам да си давам ли повечко зор или просто, ей, така за здраве  Peace

# 679
  • Бургас
Понеже не намирам никаква информация искам да попитам трябва ли да се съчетава режимът със спорт? Разбрах, че от него не се сваля толкова мускулна маса, но просто информативно да си знам, тъй като аз си спортувам, но да знам да си давам ли повечко зор или просто, ей, така за здраве  Peace
В началото карай по полека,но ти си свикнала със спорта,така че ако не ти се отразява зле,може да опиташ да ги съчетаваш.
В книгата принципно пише,че е по добре спорт в 3фаза,ти си решаваш Peace
Мускулна маса не се сваля когато спортуваш,а когато гладуваш

# 680
Аз имах впредвид, че не се сваля мускулна маса от режима и затова се зачудих за спорта. Благодаря ти за информацията. Ще опитам да ги съчетая, но ако почувствам, че ми идва в повече ще почивам. Здравето е преди всичко  Hug

# 681
Ето една задачка с повишена трудност.
Обрив по пупата.Червени петънца с диаметър до 3мм с червена точка по средата/прилича на ухапано от бълха,но не е ,защото са много и доста по- малки./От вчера вечерта ми излязоха,днес през деня бяха бледи.Сега отново червени.Помислих че е от яйца,но като сметнах не ми се падат повече от 2 на ден,а и не ям всеки път жълтък.Шарките съм изкарала.Не сърбят.
Има ли подобен ефект при някой или да се запътя към доктор.
до тук 5 дни П и 3 дни ПЗ.Днес не съм яла яйца.

# 682
  • Испания
Черешите не се препоръчват, защото спадат към групана на сладките плодове, като банани, грозде, сливи.

Бабе, позволи ми да не се съглася с теб. Сливите са разрешени, черешите - не, а виж калориите:

Авокадо - 228ккал.
Банани - 92ккал.
Вишни - 62ккал.
Грозде - 72ккал.
Диня - 27ккал.
Кайсии - 50ккал.
Касис - 55ккал.
киви - 53ккал.
Круши - 60ккал.
Къпини - 43ккал.
Лимони - 36ккал.
Мандарини - 46ккал.
Нар - 75ккал.
Праскови - 55ккал.
Пъпеш - 30ккал.
Сини сливи - 90ккал.
Смокини - 61ккал.
Череши - 65ккал.
Ябълки - 60ккал.
Ягоди - 35ккал.

Точно затова мислейки дълго време, реших, че е заради образуването на газове, подуването и неприятния ефект и обезкуражаване, който би се получил. По друг начин не мога да си го обясня.

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 22:07 от smileys

# 683
  • Варна
Обрив по пупата.Червени петънца с диаметър до 3мм с червена точка по средата/прилича на ухапано от бълха,но не е ,защото са много и доста по- малки./От вчера вечерта ми излязоха,днес през деня бяха бледи.Сега отново червени.Помислих че е от яйца,но като сметнах не ми се падат повече от 2 на ден,а и не ям всеки път жълтък.Шарките съм изкарала.Не сърбят.

Едва ли е алергична реакция,но все пак ПОДЧЕТАВАМ,че не съм лекар!
По-скоро те е ухапало нещо според мен!

# 684
Различни са по големина,разхвърляни от гърди до ниво на пъпа.От двете страни са повече,а към пъпа няма.И аз първо помислих че нещо ме е ухапало,но стотина пъти и първо ляво после дясно, а по средата спало ли е?Няма логика.

# 685
  • Бургас
Попрегряла си се,точно в областа на колана,,пъпчици от топло.Влез вземи си душ,остани малко по голичка и ще изчезнат,може и с цинкова паста да мазнеш Peace
Ако не минат си отиди на лекар да си спокойна.

# 686
Не съм споменавала за калории. "Всъщност  калория  е единицата за измерване на хранителността на даден продукт. Тя се определя според състава на храната, като съществуват международни конвенции за калоричността на определен тип вещества, които са установени експериментално". Говорех за сладост или съдържание на захар в споменатите плодове.

Ето захарното съдържание на някои билки, подправки, плодове и зеленчуци:

•До 5 процента захарно съдържание имат: диня, авокадо, тиква, домати, тиквички, праз, краставици, зеле, зелен пипер, ряпа, репички, целина, цвекло /листа/, магданоз, киселец.
•До 10 процента захарно съдържание имат: лимони, грейпфрут, мандарини, моркови, червено и черно френско грозде, цариградско грозде, червени пиперки, лук, глухарче /листа/, грах.
•До 15 процента захарно съдържание имат: кайсия, портокали, круши, праскови, ананаси, грозде, дюли, сливи, соя, сухи черни боровинки, фасул, малини.
•До 20 процента захарно съдържание имат: банани, смокини, гроздов сок, вишни, царевица, фасул /консерва/, картофи.
•Над 20 процента захарност имат: сушените плодове /грозде, смокини, сливи, фурми/, стар фасул, картофени пръчици, сладък картоф, леща.
Тук точно череши не са споменати, но има вишна, която е от същия вид. Надявам се, че не съм подвела никого Simple Smile

# 687
  • Испания
Не, не си споменавала.  Hug Просто не бях съгласна с изброяване на сладките плодове, сред които са и сливите, които пък са разрешени в Трета /ама и аз го обясних...  Rolling Eyes/. Аз постнах калориите само за сравнение и за размисъл. Просто никъде не срещам обяснение защо череши не. Не че толкова ми е важно, така и така не ги ям изобщо, макар че ги обичам много. Просто свикнах да не се и сещам за трите забранени плода.

Ако някоя от дюканките извън България срещне нещо написано по този повод, дано го сподели.

ЕДИТ: Аз я имам на испански, ама пусто не ми остава време да стигна до нея, пък и си мисля, че ще е много смегчено и размито всичко, познавайки испанките... Е, все някога ще я попрегледам. В едно седмично списание от месец излизат страници за режима, на основата на испанка, която го спазва и друга, която е на "Зоната". Има и менютата им. "Нашата" само като гледам, че яде триците на вечеря, се отказвам да чета повече.  ooooh! Имала да сваля 13 кг. За първия месец - свалени 3,9 кг, а другата - 3,6. Това по бегли спомени. Имам ги списанията, ама чак ме е яд да чета.

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 23:58 от smileys

# 688
Айде ушетах разгеле   Laughing

Смайлче, и аз с мойта руса главица си мисля, че е заради захарта  Peace От друга страна и ти си права за подуването аз точно затова не ги ям.Трябва да съм в къщи и то сама, че иначе лошо  Joy
Скоро мъжът ми беше купил страхотни ами опитах една и направо ми стана зле от сладост.И с гроздето съм така и по двата показателя не е за мен.А прясно изцедена шара (гроздов сок) как обичам, но не ми е добре на стомаха след това.

Ще потърся нещо в нета.А между другото поръчах си книгата на английски и я чакам тия дни.Ще я покажа на бургазлийки, а с вас всички новости ще споделя  Peace Чудно забавление за дългия полет ще си имам  Grinning

Нищо не намерих по повод забраната на череши от Дюкан, но пък открих един форум  Peace
Аз хич не съм търсила тукашни, но пък е интересно поне на пръв поглед  Wink  Там са се разделили според това кой, колко има да сваля  Laughing Ето го http://www.dukaners.com/index.php?sid=3c7b0348471b991113745b290f6b4221 Приятно четене!

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 00:23 от tqna

# 689
.................................................... за трите забранени плода за Трета.

Айде сега аз да попитам това кой ка го разбира, защото се присетих че наскоро като излезнаха на пазара черешите и имахме дебат с една от нас  (тя си знае коя е  Heart Eyes) точно по този въпрос, и ще ми е интересно и друго мнение. Трите плода са изрично забранени за трета фаза, под изрично разбирам тотално (на Гала също да не се ядат) или са забранени единствено за ежедневния прием на плод newsm78
В книгата Дюкан споменава черешите единствено при забраната за еднодневната порция плодове, и го обяснава с най-високото съдържание на глуциди Peace
А това е от първа стр(т.е. резюме на книгата за които не са чели  Peace):
[/quote]......................
2. Плодове - по 1 порция дневно, без банани, грозде, череши.
.........................
5. 2 галавечери седмично - ядеш всичко, което поискаш, но само на едно ядене дневно (препоръчително е на вечеря)[/quote]

Демек аз го разбирам, че в ежедневния ми плод не мога да ям от забранените плодове, но видиш ли на гала мога да си позволя една купичка череши примерно или чепчица грозде. От друга страна ако се гледа калории, захари или нещо друго от състава на плодовете, едва ли точно те имат по-малко от тези примерно на шоколада, тортата или нещо друго, което си позволява човек на Гала. Пък в крайна сметка, ако е така ще си яде черешите в петък на Галата като мен и в събота и неделя си се затваря сам в къщи Laughing
Съответно опозицията се защити пък с доводите "Че всичко което не е упоменато изрично за позволено ез абранено и респективно не е е казано изрично че е забранено е позволено". Да и това е вярно, но пък те се забраняват за еднодневния прием, нали???

Алис и аз ям череши, така че заедно в кюпа ако са забранени  ooooh! Пък видя ли и ти - Спокойствие и силна храна  Peace

Пък днес понеже съм добра душа и се споделих от порцията ми за обяд Протеини с  "озверепялата от глад" ArhMih се наложи да изям и шоколада на  smile3533 но само тихо smile3520 да не разбере, че ще овършее набързо темата  newsm43

..................Аз я имам на испански, ама пусто не ми остава време да стигна до нея, пък и си мисля, че ще е много смегчено и размито всичко, познавайки испанките... Е, все някога ще я попрегледам. В едно седмично списание от месец излизат страници за режима, на основата на испанка, която го спазва и друга, която е на "Зоната". Има и менютата им. "Нашата" само като гледам, че яде триците на вечеря, се отказвам да чета повече.  ooooh! Имала да сваля 13 кг. За първия месец - свалени 3,9 кг, а другата - 3,6. Това по бегли спомени. Имам ги списанията, ама чак ме е яд да чета.

И аз съм на това мнение Peace Но всичко идва от последните му книги, въвеждането на толерираните храни и прочие, които са с една единствена цел - комерсиализъм и печелбарство. Щото колкото е по лек и по НЕграничен един режим -толкова повече желаещи ще има да го спазват, толкова повече книги ще продаде, толкова повече консултации ще има..............Въпреки че тук вече той сам си противоречи (за мен това не е градация на режима както се твърди, това си е направо нов режим ) - в началото, в първата му книжка се спрягаше, че трябва бързо и със стриктност да се преминат първа и втора фаза, позволеното си беше позволено, а забраненото  - забранено, нямаше от тово може, но само 30 гр и то един път седмично примерно............пък сега какво е станало  ooooh! и някак си на хората им е  по-широко около врата, и си позволяват и волни импровизации, които пък водят до грешки  Peace
Тяна одеве като прочетох, че са те показвали на домочадието реших и аз де се пофукам с теб, но нещо ми изчезнаха снимките и не мога да ги видя, да не си ги затрила  newsm78
Хайде лекинка ... newsm46

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 02:34 от ANNAFACE

Общи условия

Активация на акаунт