На море в Турция - тема 14

• 100 790
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Без транспорт и да, цялата сума до 14 дни преди пристигане.

# 676
Може да ми е глупав въпросът, но дали има вероятност да не са разбрали за колко членно семейство става дума и за какъв период? Иначе разликата е наистина фрапираща Thinking. По-компетентните да кажат как ги виждат нещата.

# 677
В сайта на хотела има опция да се проверяват цените за даден период.

# 678
Здравейте,моми4ета!
Извинявайте, 4е ще се включа направо с питане, но ви чета отдавна и знам, че сте много добре информирани.  Hug
Със семейството ми решихме да почиваме в Онурия Кларос Ресорт в Йоздере, Кушадасъ в началото на септември. След запитвания до повечето бг тур.агенции получихме цена около 2300-2600лв за 7 нощувки. На майтап се свързахме с хотела и от там ни предложиха 784евро за същия период. Сега трябва да преведем сумата за резервация, но тази огромна разлика ме притеснява - ако нещо са некоректни, как ще си търсим правата в друга държава?  Вие какво мислите? Има ли някой да е резервирал без посредник, директно от хотела?
И също ще се радвам на отзиви за самия хотел.   bouquet
Не мога да коментирам цената, която са ви дали. Искам да предупредя, че стаите, които не са с изглед към морето гледат само към пътя и не гледката не е особено приятн. Ако държите на отворени прозорци е доста шумно. В този хотел бяхме през септември 2009, точно същата година го откриха. Цялото семейство беше възхитено. пътувахме и с две пораснали деца 23-25 години и те останаха очаровани. Хотелът е доста луксозен с много обширни пространства, както вътре така и около него. Има хубава плажна ивица и много басейни. Има чудесен аквапарк както за деца така и за възрастни. Храната и напитките  - много, разнообразни и в неограничени количества. Анимацията беше много забавна. Уточнявам, че ние бяхме в хотелската част, а не в бунгалата.

# 679
  • EU
А цената от ТА с транспорт ли е, т.е тези 2300лв?
Иначе като цена която са ви дали от хотела ми изглежда съвсем нормална за 1 седмица. За сравнение ние плащаме 1260 евро за 10 дена за апартамент  Rolling Eyes

# 680
  • Бургас
Ние миналото лято сами си резервирахме хотела през турски оператор, всичко си беше наред. Тази година пак така направихме, дано да няма неприятни изненади Praynig
Сега и аз пак си сравних цената, като за пример влязох в сайта на Емералд, защото имат оферти и за 9 нощувки. Тяхна цена за нашия хотел за 9 нощувки с транспорт е 2361лв, а ние плащаме 880е за 10 нощувки.

# 681
Либ, няма начин да не са разбрали - коментирахме всяко дете къде ще спи и дали има нещо различно в АИ за периода.  Peace
Татяна, така е, но за този период от сайта на хотела искат 880евро за същата стая.  Rolling Eyes
Ндимитрова, благодаря ти за включването!   bouquet Ние също ще сме в главната сграда, а гледката не ни е приоритет - живеем на 20м от морето и цяла година си го гледаме.  Laughing Надявам се и нашите впечатления да са положителни.  Hug
Еви99, без транспорт, ще пътуваме с кола заради децата. Вие ш същия хотел ли сте?
Вили,   bouquet Радвам се, че не сме сами.  Mr. Green

Добре де, а ако нещо стане - към кого трябва да се обърнем? И в БГ ли, или в ТР?

# 682
  • Бургас
Цитат
Добре де, а ако нещо стане - към кого трябва да се обърнем? И в БГ ли, или в ТР?
Ми на този въпрос и аз още не мога да си отговоря newsm78
Просто се надявам всичко да е ОК. Миналата година докато стигнем до хотела сърцето ми така се беше свило, умирах от притеснение, да не би нещо да се провали.

# 683
Ами ако резервирате директно в хотела, имате договор с хотела, съответно към тях се обръщате. Ако има проблем, няма към кой друг, нямате посредник (ТО).

# 684
Ние миналото лято сами си резервирахме хотела през турски оператор, всичко си беше наред. Тази година пак така направихме, дано да няма неприятни изненади Praynig
Сега и аз пак си сравних цената, като за пример влязох в сайта на Емералд, защото имат оферти и за 9 нощувки. Тяхна цена за нашия хотел за 9 нощувки с транспорт е 2361лв, а ние плащаме 880е за 10 нощувки.

Чрез кой турски оператор си направихте резервацията? По интернет или по телефона? Явно през турски оператор излиза доста по-евтино, когато пътуваш със собствен транспорт.

# 685
  • EU
milkuz, не сме там, в района на Мармарис, кога ще пътувате ние на 18.09. Вили пише,че са резервирали през турскаТА, а доколкото разбирам при вас е направо цена от рецепция. Ако нещосе обърка, трябва да съдите хотела  Rolling Eyes
Надя, в БГ не се видяхме, да си направим среща в Турция  Laughing

# 686
Заповядайте на снимчици от х-л "Вноса" в Дидидм  Laughing:
http://milih.snimka.bg/sea/more-2011-didim.605068.24151002
Благодаря за снимките! Хотелът, в който ще бъдем през септември, изглежда чудесно.
Дори,радвам се,че сте почивали пълноценно!
Хотел "Веноса" е открит през м.май и един месец е бил на промоционални цени,
но за съжаление всичко беше резервирано.
Няколко семейства оставихме в хотела и имах възможност за около 10мин. да се разходя -
всичко е на ниво,а на връщане хората бяха много доволни.

# 687
Да Evi, не се видяхме в България, защото мен много ме мързеше да дойда от Албена до Варна. Почивах много "активно" в неприятното време /спане и четене на книжки/. За Турция тръгваме на 16,09 към 7-8 вечерта от София. Ще се обадя преди да тръгнем и ще направим някаква уговорка.
На всички, които се отправят към мечтаната почивка в близките дни, пожелавам ваканция, изпълнена с най-хубави преживявания!

# 688
Здравейте,

съжалявам, че ще се включа директно с въпрос, но виждам, че голяма част от вас имате солиден опит при почивките в Турция. Затова предварително благодаря за помощта.

До сега не сме били в Турция и именно затова се чудим като за начало между Анталия и останалите курорти - Бодрум, Кушадасъ, Мармарис и др. В тази насока бих Ви помолил, при възможност, да споделите вашите впечатления от различните курорти. С какво Анталия главно се различава от другите и може ли да се говори за съществени разлики, защото при цените има такива.

Независимо от курорта, за разлика от повечето двойки търсим All Inclusive хотел, предлагащ по-скоро възможности за почивка (т.е. не търсим нощен живот). Пътуването ще бъде през Септември около един от двата празника. Нямаме опит що се отнася големината на хотелите, в смисъл дали се ориентираме към нещо по-голямо /300 хил.м2/ или по-малко /50 хил.м2/? Същото се отнася и за много коментираната анимация?! Като пари ни се искаше да се вместим към около 500 Евро на човек, като обаче хотелите в този диапазон често имат доста лоши оценки из сайтовете и незнам дали би си струвало да вдигнем бюджета. Затова излиза въпросът коя е разумната граница, за да хванем истински 4*/5* хотел? 800 Евро като за Белек са далеч над нашите желания, но бихме могли да отделим към 650 Евро с летищните такси и то ако наистина има смисъл.

Бих бил благодарен за всякакви препоръки на хотели в този диапазон, които са безспорни като качество. Може да ми отговаряте и на ЛС, ако сметнете, че тук бихме разводнили темата.

Благодаря Ви!

# 689
Здравейте BraZzo! Ще Ви кажа моето лично мнение с ясното съзнание, че много от това, което ще пиша, вече съм го писала. Хотелите, които са разположени на голяма територия /над 150-200 м2/ имат основна хотелска част и множество малки едно или двуетажни вили. За района на Анталия нямам впечатления, но за Кушадасъ и Бодрум мога да дам мнение. В района Бодрум има много и хубави хотели, които отговорят на Вашите изисквания. Но като първо пътуване до Турция Ви препоръчвам Кушадасъ. Пътуването до там със самолет не е много оправдано, защото кацате на летището в Измир и от там отивате с автобус до съответния хотел, което като разстояние е 50-80 км. в зависимост от местонахождението на хотела. В хотелите има всичко, от което се нуждаете, за една хубава почивка. Има спортни занимания, развлекателни игри през деня и интересни представления вечер /някои от тях с участие на публиката/. Всичко зависи от настроението, с което тръгвате. Мога да Ви дам повече информация за конкретни хотели като лично съобщение, ако желаете.

Общи условия

Активация на акаунт