Елективен мутизъм

• 32 369
  • 62
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Дали е актуална темата за елективен мутизъм!

# 61
  • София
Здравейте, не знам какво разбирате под актуална, но ако някой търси информация по темата в интернет, тази  тема излиза и струва ми се е единственото място където има някакъв шанс да получите отговори и насоки. Има чужбинско форуми, където   контактуват родители на деца с ЕМ и споделят опит. За съжаление в Бг няма такива.

# 62
Пишете ми на л.с. link=topic=586699.msg44492983#msg44492983 date=1647934300]
Здравейте,
Тъй като имам същия проблем , който засяга обсъжданата  тема, реших и аз да споделя и потърся помощ. Моето дете, момче на 15 г. има всички признаци на селективен мутизъм.В училище не разговаря с никой още от малък ,не отговаря на устно изпитване, не се отделя от чина, все едно е неговата крепост, не си купува нищо, не ходи до тоалетна.Същото е и с хора извън семейството, като променя дори стойката и походката си в присъствие на непознати. Понякога отговаря с много тих глас или кимане. Вкъщи е напълно нормално дете, умно, с чувство за хумор и много богата обща култура,тъй като постоянно чете и обогатява знанията си. Дори сам се интересува от проблема си и търси помощ.Успеха му в училище е отличен, стига да не го изпитват устно. Не е да не сме обръщали внимание и да не сме търсили помощ, ходим на психолог и при лекари психиатри, направиха ни тестовете в "Св.Никола", като се опитваха да търсят аутизъм и не искаха да повярват , че у дома и с познти хора е съвсем различен, накрая нищо, никой не може да ни помогне, дори не ни поставиха диагноза, не било типичния мутизъм, е къде по-типично от това. Личната лекарка ни насочи към тая диагноза, после още една психиатърка потвърди, но найстина ли в България никой не може да ни помогне, след като чета, че този проблем с подходяща поведенческа терапия е лечим. Ние задълбаваме на едно място, проблема се задълбочава. Живеем в София. Моля ви, ако знаете къде и към кого да се обърнем ми кажете, за да тръгна от някъде и да се работи правилно с детето.Той страда от тая безпомощност, ние страдаме и не знаем какво да правим.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт