Седмокласник пътя преполовил, към финала се е устремил!

• 31 459
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Хе хе, радвам се че и седмокласниците заради които ние пишем в темичката вземат участие. На финала се престрашиха, браво   bouquet  Успех на всички ученици  Peace

# 121
  • София
Здрасти Wink Аз точно я направих.
 Построяваме перпендикулярите от т. D към QC и AQ. Нека ги пресича съотв. в  M и N Нека AQ пресича ВС в точка О. От триг. АВО => ъгъл АОВ=70гр=ъгъл COQ  ( като кръстни ъгли). От триъг. OCQ ъгъл OCQ =20гр. => от правата MCQ => ъгълDCM=70гр, от триг. DCM ъгъл  MDC=20гр.. От триъг  AND => ъгъл ADN=20 гр.
Разглеждаме триъг. AND и триъг. CMD.
1.DA=CD
2.ъгъл CDM=ъгъл ADN=20гр.
3. ъгъл DMC=ъгъл АND=90 гр.
=> от 1,2,3 по втори признак триъг. AND и триъг. CMD. са еднакви
=> DM=DN. като съотв. елементи
От тук следва, че D принадлежи на ъсглополовящата на ъгъл АQC.
=>ъгъл AQC=45гр. от триъг CDQ => ъгъл CDQ=25 гр.
Надявам се, че съм бил полезен Wink успех на изпита в понеделник, аз съм ти конкурент  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Надявам се, че в бързината не съм сбъркал нещо, ако не ти излиза, кажи Wink

Браво, на теб:) Успех в понеделник Wink

# 122
Мathss - наистина много "Елегантно" решение! Успех и от нас Simple Smile!

# 123
Grinning Благодаря ти Wink  На мен решението на ganis  повече ми хареса, но не се сетих за медианите...

# 124
Хе хе, радвам се че и седмокласниците заради които ние пишем в темичката вземат участие. На финала се престрашиха, браво   bouquet  Успех на всички ученици  Peace

У нас си е обсадно положението - чете преди мен и докладва, докато готвя примерно: "Мамооооо, в бг-мама написаха еди-какво си"  Laughing
А вчера дори се е престрашила да ви пише. Дали ще ме баннат за влизане на един и същ акаунт от две айпита едновременно?

ganis, благодарение на теб 73 СОУ вече е в списъка й с желания!
Шапка ви свалям, момичета Учителки, за търпението и любовта, с които ни помагате! И на мен ми се иска да има повече като вас.   bouquet

# 125
Здравейте, имам една книжка по математика , лилава на Архимед.
Ако някой я има нека да ми каже ,за да видим някои задачи.

# 126
 Joy Joy Joyуспех на всички деца!!!!!!!!!!

# 127
  • София
Ани Лии, Simple Smile
Мами, дайде да се уговорим, ако искате я пон. да се срещнем някъде на кафе:)

# 128
Може ли малко помощ
ABCD е квадрат с периметър 4а см. Точка М е от вътрешността му, като ВМ е равно на а см.   Ъглополовящата на ъгъл МВА пресича отсечката АD в точка К, а правата КМ пресича СD в точка Т. Да се намерят мярката на ъгъл КВТ и периметърът на триъгълник КDT, изразен чрез а

# 129

ganis, благодарение на теб 73 СОУ вече е в списъка й с желания!

Не се съмнявам, заради такава учителка и аз бих искала да уча там. Поне по един предмет ще уча с удоволствие и ще го обичам истински  Peace 

# 130
имаме този сборник..какво ви интересува.ако мога да помогна........

# 131
имаме този сборник..какво ви интересува.ако мога да помогна........
на стр .34
зад. 29

Ако успеете ще съм Ви благодарна.

# 132
vesela97 аз получавам 342 мин, но това не е отговора  newsm78

# 133
Ей ме на и мен   bouquet...в трепетно очакване на математиката Mr. Green

# 134
  • София
Може ли малко помощ
ABCD е квадрат с периметър 4а см. Точка М е от вътрешността му, като ВМ е равно на а см.   Ъглополовящата на ъгъл МВА пресича отсечката АD в точка К, а правата КМ пресича СD в точка Т. Да се намерят мярката на ъгъл КВТ и периметърът на триъгълник КDT, изразен чрез а
Следвай решението на предишната задача за квадрат, коментирана във форума. Търсеният ъгъл е 45 градуса, а периметърът е 2а.

Общи условия

Активация на акаунт